View tracker

Hej alla!

Ja vad är mina mål med Andorina för 2017? Hon fyller ju 5 nästa år så då kan vi ju börja träna lite mer seriöst.

Mål 1: Starta en Lc:1 med henne på Lagga med godkända poäng. (60%) Detta kommer kräva att hon helt slutar bocka i galoppen helt ocy får mer rena galoppfattningar.

Mål 2: Starta 70-80 i hoppning och vara felfri! Hon kan hoppa detta lätt men vi behöver träna så hon bygger lite muskler och träna olika hoppövningar. Har en massa inplanerat och eventuellt en tävling i år😋

Mål 3: Kunna galopp, trav, skritt, halt i longering utan att det tar 20 sekunder. Alltså bli mer lyhörd i longering.

Mål 4: Träna bort hennes ko rädsla till stor del då hon är otroligt rädd för dem.

Mål 5: Träna mer med henne ensam, alltså att hon inte har en häst med som sällskap. 


Dettar mina största mål med Andorina 2017, såklart har jag massor av delmål men detta är de stora.

Kram! 💗 /FridaBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hellooo alla fina<33  Hoppas ni mår bra!

Idag har jag haft So prov (hatar so), och det gick urdåligt. Vi hade två frågor som är "stora" alltså man skanskriva mycket, motivera osv. Och jag förstog typ inte så vi får se hur det går;) Får jag C så blir jag nöjd men betygen i 8:an spelar ju inte så stor roll ändå som tur är!

Hände väl inget mer speciellt utom att det var extremt äcklig mat, åt ingenting istortsett och har haft så ont i magen hela dan.

Sen åkte jag hem och pluggade, skrev på en text som ska lämmnas in idag i ergonomi om praoen. Efter att jag ätit så åkte vi till stallet och jag började fixa Fame när jag tagit in henne till stora stallet.

Hon är ganska vinglig i trav & galopp så man måste verkligen stödja upp henne med sitsen, man kan inte vara vinglig på henne. Men hon blev bättre och bättre igenom hela passet och började jobba med bakbenen mot slutet av passet. Hon stretade emot i börjam och tog upp huvudet så fort jag rörde munnen på henne men hon slappnade av mot slutet och blev riktigt fin. Hatar att sluta när det går som bäst men det måste man ju ibland🙈 
Vi gjorde denna övning👇

Mobba inte min fula målning haha<3

I allafall, grönt betyder skritt och de små gröna strecken betyder skänkrlvikning. De svarta cirklarna är koner och det röda sträcket betyder galopp. Sedan gjorde vi även skänkrlvikningen i trav men jag höll mig mest till skritt för att hon skulle flytta sig ordentligt. Jag själv tycke inte att jag är tillräckligt säker på skänkelvikningar i trav och inte hon heller för den delen så vi gjorde det noggrant istället:) Denna övning var superbra enligt mig och hästen blir lösgjord och lyssnar på dina hjälper bättre😄

Supernöjd över detta pass, kanske inte såg toppen ut hela tiden men känslan var på topp iallafall❤ Med tanke på att ddt var första gången jag red henne så är jag nöjd!

Kram /Frida

Likes

Comments

View tracker

Hej alla! Idag har jag haft det stressigt hela dan och har inte mått särkskilt bra bland annat pågrund av det. Har SO prov imorgon, två matteläxor till imorgon och idrottsuppgift till torsdag som jag inte ens börjat på.

Efter skolan idag åkte jag med mamma till stallet ocjmh jag hade tänkt longera och mamma dressyr. Men då det var -7°C så var ridbanan helt fryst och stenhård så vi bestämde att bara longera och ha frihetsdressyr i skritt då hästarna ej är skodda och blir väldigt ömfotade av att trava/galoppera på hårt underlag. Dessutom när marken är helt knögglig så kan de trampa fel och skada benen.

Vi hade tur idag att de var uppe i läsdriften så vi kunde hämta dem direkt. Vi har grusat hela gången till grinden och bytt ut de gamla trådarna så nu fugerar allt där mycket bättre! Det var lerbad där förut när hästarna trampar upp det lerigt och det dessutom fanns en vattenläcka där.

Jag longerade ca 5-10 minuter och fokuserade istortsett bara på halter och igångsättningar. Hon är ju bara fyra så det är viktigt att hon lär sig grunderna och enligt mig är att hästen lyssnar på än och stannar det viktigaste inom longering. Hon är mer åt det pigga hållet så vi får alltid träna på att stå stilla, stanna, vänta på.min tillåtelse osv med henne. Sedan hade jag henne lös och hon följde efter, halter och volter. Passade även på att mocka medans hon följde efter haha!

Supernöjd med henne idag! Halter nästan direkt gjorde hon i slutet av passet utan problem😺💗

På fredag ska jag hjälpa Mercedes på hennes lillebrors spökrunda (ska vara spöke) och på lördag är det sista "vanliga" laggaträningen. Sedan är jag även ledare på kvällen på lördag, sover i lagga under aktiviteten och hjälper till på ytterligare en aktivitet på söndagen. På lördagen ska även min mormor och morfar komma på lunch, så vi får se hur detta går😅💓

Ha det bra alla! <33 ~Frida

Likes

Comments

Hej alla<333

Idag var det KM i hoppning, Mercedes sov över hos mig och vi åkte till stallet runt 11. 

Tintin fick låna Andorinas freejumps och lyckoängel från Design by Kiwii och lyckosmycke från @lyckosmycke. S0 han var extra blingad och snygg! Mercedes lånade även ett lyckosmycke från @lyckosmycke💗

Jag och Tintin hoppade 60 cm och hade en superbra känsla genom hela banan, snabb omhoppning och jag var supernöjd. Men han hade tydligen rivit underbommen på en av oxrarna i omhoppningen så 4 fel. Kom 3:a så precis utanför placering... Vet någon om det räknas när hästen river underbom? Har för mig att det inte gör det men är inte helt säker. Surt, men så är det. Nöjd över Tintin i allafall, han gjorde det bästa och med den "fetthalsen" som han har så är det inte lätt<3

Nu taggar jag poänghoppningen på julshowen, 18 december. Välkommna! Mer info finns på Lagga Ridskola's Facebook och hemsida😊 Skulle vara supeekul om några av er kunde komma! Lotteri med fina priser står även på spel i lotterier! Sedan har vi hopptävling med hoppgrupperna 20, hoppträning med Andorina 22 och eventuellt julklappshoppning med Andorina den 23. Annars har jag Laggahäst den 23👌 Den "tävlingen" är en clear round vilket skulle vara perfekt för Andorina. Vi kan hoppa 70 vilket är lagom för henne och det är superbra träning för henne bara att vara där med andra hästar!

Svara jättegärna på om det räknas att hästen river underbom och skicka gärna länk till sida där det står. 💗 Tack på förhand!

Kram /Frida

Urdålig bild men ja, sista hindret i grunden😋

Likes

Comments

Hej alla! 💗

Idag var det näst sista Lagga ridlektionen för iår:(

Vi hade gymkana och jag skulle valt näst sist egentligen. Men då han var väldigt jobbig så tyckte ridläraren att jag skulle ta honom. Men han är väldigt bomrädd och behöver oftast draghjälp över bommar och hinder. Han kan hoppa, han vågar bara inte! Men han är en föredetta travare så Tuffe har lite andledning att vara rädd haha. Men han blir bättre och bättre! Han brukar inte vara så populär blabd de flesta ryttarna, blir oftast vald sist eller i slutet. Han är ganska svårriden och går och slår med huvudet frammåt och har en ganska springig och snabb galopp om man inte rider ihop honom ordentligt men när man lyckad då ger han än verkligen världens bästa känsla!

När vi red fram så gick vi mycket över bommar för att han skulle vänja sig med dom och inte vara så rädd för dom. Förstå att dom inte är farliga helt enkelt! 

När vi skulle hoppa så började han protestera och gick fram och tillbaka men jag höll fram honom med skänkeln. Han halvstegrade en gång men sen hoppade han! 

Tro det eller ej, vårat lag vann med 4/5-1! Duktig Tuffe, riktigt stolt över honom! 💗 


Kram och ha det bra! 💘 /Frida

Likes

Comments

Träns Fenton FairField699 kr. Lite Ps of sweden insperation, men mycket billigare. Tror Andorina skulle vara väldigt snygg i det😎

Boots Aries FairField, 229 kr. Skulle nog mest användas under transport eftersom hon brukar kunna göra sig illa då och i  dressyr.

Fleecetäcke basic FairField, 299 kr. Behövs verkligen till tränibgarna på Lagga när vi transporterar så att hon inte blir kall när hon är svettig!

Det var det mesta, vill ju såklart ha Andorina (vilket jag antagligen får) så då blir det inte så mycket runt det💗

Kram!! /Frida

Likes

Comments

Hej alla! Långt uppehåll men nu är jag tillbaka och lovar att skärpa mig under december:)

Denna vecka har vi haft stallet och fodrat lösdriften till ca 10 hästar+får. I tisdags behävde vi även skilja av ett får från flocken då det antagligen är brunstigt då alla baggar trängde in henne i ett hörn i ca 20 minuter. Så nu har hon en egen inhägnad inne i lösdriften:)
Har inte ridit Andorina på mer än en vecka nu! Men det är nog ett hoppass imorgon då vi haft korta dressyrpass de senaste gångerna och vi inte kan rida i skogen på kvällen😋

På lördag är det näst sista Laggaridningen fär i år:( Men taggad på jul!! 🎅 På söndag har jag KM på söndag, med Tintin, så taggad och kan ta bra svängar i omhoppningen💗 Den 18 är det julshow och ska vara med på poänghoppningen, vet dock inte med vilken häst. Den 20 är det tävling mellan hoppgrupperna, den 22 är det hopptränibg på lagga med Andorina. 23 är det julklappshoppning (clear round men man tar med en julklapp som man byter med varandra).

Detta är allt för detta inlägg och jag LOVAR att fortsätta!
Kram<3 /Frida

Hopptekniken😻😻👆

Likes

Comments

Hej alla!

Jag ska ju tävla Ridskole DM på söndag och är supertaggad men skitnervös😁 Pressar mig själv så mycket även om jag vet att om jag rider honom ordentligt så kommer det gå bra. Så det är jag som är problemet heh;)
Men lagga har även två klubbtävlingar på g, dressyr och hoppning. Funderade på att tävla Andorina i hoppningen men det skulle vara 80 cm för henne pch fär en 4-åring är det ganska mycket så säger känns inte bra att göra. Men kanske tävlar en ridskolehäst på den om jag verkligen är tävlingsdagen och att bli klubbmästare skulle vara så kul så vi får se:)) Dressyren så, skulle gå att ha Andorina där för hon är sjukt duktig om jag rider ordentligt. Men jag kan inte släppa skänkel, hand eller sida för då släpper hon formen osv. Och galoppen skulle antagligen vara massa bockningar och hon är ganska mycket upp och ner med huvudet just nu. Men om jag tävlar dressyr så är det nog på henne och en Lc:1 eller lb:1<3

Sen är det utbytestävling på lägga och Sigtuna och jag hoppas jag får vara med på båda:)) Var bara med på ena i år och vann utbytes på Sigtuna!

Men jaaa jag är en tävlingsmänniska och älskar att tävla😻🙊 Men nerverna brukar ta över lite för mycket ibland och det är så jag slutar rida ordentligt.

Godnatt babes👅

💓💓

Likes

Comments

Holaaa🍉🌴

Måndag: Typ inget, kollade hästar och pluggade när jag kom hem:)

Tisdag: Hemkunskap prov, där när jag kom hem. Vi galopperade och hoppade diken & galopperade i bäckar. Superkul! Kollade till hästar och pluggade.

Onsdag: So-prov, ska kolla hästar nu och sen plugga inför spanska förhör imorgon.

Torsdag: Spanska förhör och plugga inför NO checkpoint på fredag. Vi har inte stallet då så vi ska inte till stallet:))

Fredag: No checkpoint, matteläxa ska in. Ska rida Andorina<3 Packa inför DM!

Lördag: Laggaridning och ska eventuellt sova i lagga.

Söndag: Ridskole DM!! Typ det jag vet haha<33


Men detta är hur min vecka har varit och vad jag kommer göra;)


Hadeeee

Likes

Comments

Heeej! Så inne för hästiga tumblr saker just nu så här får ni ett inlägg med det!

Jag har sätt ihop två små outfits som jag tycker är skitsnygga😻

Den första är den "rosa". Den heter Dusty Pink och jag har sätt ihop schabrak och benlindor. Älskar denna färg och tänk den på en flugskimmel eller grå häst😻 Benlindorna kostar 499 kr och schanraket 699 kr. Lite dyrt för mig att köpa men om ni har lite extra pengar så tycker jag att ni ska köpa detta! 


Sen är det de marinblå sakerna heter royal Classic och huvan kostar 399 kr och schabraket 699 kr. Älskar marinblå och det är lätt att matcha så det blir skitsnyggt🙆 

Det jag gillar med @esstockholm är att deras saker är eleganta men ändå lite extra piffiga! <33

(Ej sponsrat)

Ha en bra dag<33 

Likes

Comments