Contains affiliate links

Äntligen är det vår och födelsedagsmånaden<33 Vädret har gjort en på mycket bättre humör ju!

Köpte örhängen från & other stories. Hittar tyvärr inte örhängena på nätet men här är några liknande: 1 & 2

Köpte också en blus från zara.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Girl power - ett uttryck som blev väldigt populärt under 90-talet. Ett uttryck folk kan tolka väldigt olika. Ett uttryck jag

värderar samt tolkar på mitt egna sätt:

-Jag tänker mig en stark person. Någon som inte låter andra trampa en på tårna. Säger ifrån så ofta den kan och har möjlighet. Jag försöker att stå upp för mig och de runt om mig. Jag försöker alltid komma ihåg mitt värde.

-När en kvinna går emot normen genom att exempelvis göra något som anses vara "okvinnligt" i dagens samhälle, när man delar med sig av något normbrytande helt enkelt. Något som "inte är som det ska".

-Kunna äga det man gör. Inte låta andras åsikter påverka en. Göra det man vill/älskar. Ha på sig det man vill. Försöka vara så nöjd med sig själv som det bara går.

-Hänger ihop med feminism enligt mig. Lika värde mellan alla kön. Då tänker någon "varför inte man-power då om det ska vara lika?" Jo för att det inte behövs. Män är överlägsna och därför bör man lyfta upp kvinnor för att få de på samma nivå. Sen kan man lyfta upp män i frågor de ligger lägre om man så önskar.

-Man måste inte vara perfekt och göra allt helt rätt hela tiden. Jag själv (vilket är sen gammalt) gör ofta misstag och fel, både gällande detta och övrigt. Ingen kan vara perfekt och ingen kan tänka 100% rätt hela tiden, men vi får göra vårt bästa.

(Detta var bara lite av mina egna synpunkter och jag har så klart mer att säga om detta, men tänkte inte skriva allt för långt.)

Likes

Comments

Haha känner mig töntig när jag ska göra sånna inlägg om mig själv typ "lär känna mig! XD" inlägg. Försöker jag leka viktig eller.

Som just du som läser förstod ska jag ge mig på en liten lista som og-bloggare gjorde typ 2012. Såg en skitfin tjej svara frågorna (minns ej namn), så tänkte köra dom. Och det kommer inte vara typ "chips eller godis" tyvärr asså.


1. Tre guilty pleasures?

-Vet inte riktigt om detta räknas som "guilty" men jag tar selfies hela tiden. Bokstavligen. Asså varje dag. Kan uppfattas som väldigt självupptaget osv men jag känner mig alltid bättre sen haha och får en confident boost. Så ni kan ge er fan på att kamerarullen är proppad med snygga bilder på mig.

-Kanske inte heller riktigt "guilty" (fan suger redan på detta) men folk tycker det är så äckligt när jag knäcker mina fingrar. Har gjort det sen typ femman haha och tänker inte ens längre på när jag gör det. Många säger också att det är typ farligt/dåligt, vilket jag vägrar inse eller tro på för tänker inte sluta. Sen läste jag i skolan i en KP-tidning i sexan att det inte var dåligt och håller mig fast vid den trovärdiga källan haha!

-Kan konstatera att jag lyssnar mycket till sån härlig "gammal" musik från typ 2006-13 sånna som "Boten Anna (MIN LÅT!!!), everytime we touch och sånt. Sen tillgår mina dancemoves också såklart - OMG piiin hihih!!! :P

2. När kan du vara dig själv till 100% ?

-Det läskiga här är att inte riktig vet vad "jag själv" är eller vad man ska säga. Men ändå när jag är med de jag är bekväm med. Mest med min syster kanske? Fast oftast försöker jag va det hela tiden oså!!

3. Tre saker du avskyr?

-folk som har 0 bordsskick. Är inte här och påstår att jag äter som en kung, men ändå nån måtta får det ibland vara! Man kan iaf låta bli att hänga över sin mat och smaska som en häst. Detta kommer från min far som försökt lära mig bordsskick sedan barnsben, då han också ogillar bajs vid bordet..

-När jag har fel. Tyvärr är detta för ofta haha och kan hända att jag mycket väl vet att jag har fel, men jag ger mig inte för det! Även fast jag har fel har jag ändå rätt liksom haha. Blir frustrerad av detta. Detta hänger ihop med något jag hatar med mig själv, att jag kan bli typ nedstämd/otaggad och sur på att ha förlorat en diskussion. (Försöker ändra på detta)

-HATAR situationen (bland det värsta jag vet) när man inte vet om man ska kramas eller skaka hand. Fy. Väldigt standard, men detta sker alldeles för ofta - med folk man halvt känner/bekanta men mest med nya. Jag försöker alltid krama (mycket trevligare?) men oj vad det ibland suttit fel. Folk som ska skaka hand när man själv kramar blir så stela men inte stelare än kramen med en utsträckt hand i magen.

4. Hur tror du att andra uppfattar dig?

-Jag är kluven. Antingen väldigt högljudd med behov av uppmärksamhet och ganska utåt, sen också att jag säger ganska mycket vad jag tänker (vilket kan uppfattas som pos/neg, oftast negativt), eller rolig (!) trevlig, ostel (hoppas jag) beror så otroligt mycket på situationen och andra.

5. När känner du dig som vackrast?

-När jag inte är blek som ett lik och typ ser fresh ut/som att jag lever. Vackrast känner jag mig nog oftast när jag är relativt "naturlig" med inte jättemycket smink och med kläder som komplimenterar mig. Sen snygg eller vad man ska säga är väl när jag fixat mig? Och har en outfit jag känner mig bra i.

6. Fem otippade saker om dig själv?

-Som sagt är jag väldigt kluven om mig själv. Jag tänker typ att jag äter det mesta, samtidigt som jag kommer på 1000 saker jag inte tycker gillar.

-Tycker om att bli fotat, vet inte varför men får bara en slags känsla haha. Detta gör att jag skulle gärna vilja jobba som modell för att det är så kul, men blivit nekad jobb p.g.a min längd :))))) (är runt 1.63 fast kan variera?)Är avis på min lillasyster då hon hela tiden får modelljobb, men är så klart jätteglad för hennes skull! Lever lite ut min lilla dröm ur henne<3.

-(Asså dom här sakerna blir kanske inte jätteotippade, men orkar faktiskt inte komma på massa plottwists.) Jag älskar iste och tar det alltid om det finns. Får alltid både utomlands (finns typ inte i Sverige) och barndomskänslor (finns i Estland<3). Däremot har jag en grej för att inte dricka kolsyrat av många olika anledningar. Nu är det mer avslappnat med mer undantag, men drack typ kolsyrat 3 ggr 2014-2015 och halva 16.

-Under hela min barndom (om man tänker att den är över nu) så pratade jag engelska med min pappa, eftersom mina föräldrar gjorde det (komplicerat) och då gjorde jag det automatiskt. Detta gjorde så jag typ aldrig lärde mig svenska 100% för jag gick på ett estniskt dagis och majoriteten av mina små vänner kom från Estland. Haha kan typ fortfarande inte vissa vanliga ord på svenska...

-Har problem med min koncentration, vilket nu är bättre än förr. Sjukt bra i skolan! Himla härligt! Rekommenderas starkt för bra betyg!

7. Vad är din etnicitet?

Min pappa är född i Budapest Ungern (flytta hit när han var 3) och min mamma kommer från Estland. Där av är mitt modersmål estniska (inte estländska eller finska). Dock kan jag inte flytande ungerska, men jag förstår lite. Sen är jag själv född och uppvuxen här i Stockholm och känner mig ganska svensk? Fast jag vet inte riktigt om jag räknas som svensk, alla tycker så olika (fast så klart är det ju jag som avgör det).

Det var alla frågor. Tack för mig!

Likes

Comments

off shoulder top - Monki (Laureens XD)// jeans - Zara // glajjor - också Monki

"jacka" - Brandy // skor - adidas

Likes

Comments

Den lediga dagen spenderades med mysiga Laureen. Så himla skönt att vara ledig idag! Jag åkte till henne runt 12 och första vi gjorde var att gå och promenera med Bruno. Vi promenerade väldigt länge och pratade mycket. Det var så himla trevligt! Sånt uppskattas alltid, sen så är det så mysigt också där hon bor!! Hemma åt vi lite pizza, pratade, tittade på lite roliga videor och pratade med hennes mamma.

Nu sitter jag hemma och kollar runt lite efter en avslutningsklänning (ska sluta grundskolan) och det går lite sådär... Ingen affär har riktigt något och alla trogna affärer håller inte riktigt just nu. Jaja, hoppas bara inte jag köper någon spontan i sista minut, hatar sånt.

Likes

Comments

Under det senaste dagarna har jag befunnit mig i Paris, glömde datorn hemma så blev tyvärr inget bloggande. Här kommer lite bilder iaf.

Försöker mitt bästa med bloggen, men om ni vill se lite mer så kan ni alltid kolla instastoriii

Likes

Comments

Som redan nämnt spenderade jag mitt påsklov i staden med en extrastor plats i mitt hjärta - Marbella. Varför vi åkte dit at the first place var för att fira en familjemedlems födelsedag men vi bestämde oss för att stanna där ett tag till. Hela resan var väldigt trevlig och välbehövlig. Vi spenderade mycket tid med familj/vänner vilket är extremt underskattat ibland. Typ ända nackdelen för mig med att träffa folk som jag känt sen barnsben är att jag automatiskt blir lite mer blyg/tillbakadragen(?) och så eftersom jag var ganska blyg som liten, det sitter liksom kvar när man träffar dessa personer. Svårt att komma ur det liksom hah.

Likes

Comments

Igår efter jag varit barnvakt drog jag hem till Kassi för att ta det lugnt och kolla OITNB (kollar om), efter det gick vi till några va hennes kompisar.
Glad påsk på er, innan jag glömmer!
BTW kolla in mina nya jeans jag fynda i Paris! Det kommer komma ett ett inlägg om det lite misslyckade shoppingen senare! puss

Likes

Comments

Hej bloggisen. Liten outfit här som glider in. Kan berätta för er att kjolen är köpt inne på H&M väldigt nyligen. Tyvärr är jag inte direkt stammis på H&M men jag måste säga att de har stepat upp sitt game! Toppen är iaf från American Apparel och skorna är Geox. Ha de!!!!!!!!!

Likes

Comments