vi har fått i uppgift att vi ska skriva argumentationer nu i skolan och då bestämde jag mig för att skriva om djurförsök eftersom jag har starka åsikter om det ämnet. så här nedanför hittar ni mina åsikter angående djurförsök (även kallat djurtester)

visste du som läser detta allt nedan om djurtester? förmodligen inte. faktum är att 1/10 svenskar vet till 100% vad djurtester innebär. vissa människor anser även att djurtester inte är skadligt... - kan ni människor som tänker på detta vis, förklara hur i helvete (ursäkta språket) ni tänker?!

varje dag utsätts 2714 djur av plågande, smärtsamma och läskiga djurtester... det är 2714 djur för många. de är rent ut sagt idiotiskt med alla dessa djurförsök,

ett av de alla försök går ut på att de som utövar djurförsöken stänger in djuren i en liten, trång behållare där de utsätts för akut giftighet. djuren utsätts för olika koncentrationer av ämnet i andningsluften under fyra intensiva timmar. sedan genomlider djuren en bedrövlig, två veckors lång väntan. under dessa fjorton dagar kan djuren drabbas av blödningar från öron och nos samt skakningar och koma.

ni människor som anser att djurtester inte är skadligt, kan ni säga det igen efter att läst texten ovan?

tycker du fortfarande att djurtester är okej? keep reading.

jag är medveten om att många som tycker att djurtester är okej ställer sig frågan "vad ska vi annars använda oss utav om vi inte får djurtesta?". de människorna ser antagligen bara nuet, inte framtiden. man måste inte använda sig av levande varelser och framförallt inte djur. vi lever för guds skull i år 2016! nya, revolutionerande maskiner/produkter etc. framställs på löpande band, med dagens forskning bör det vara lätt att hitta en lösning på problemet. djurförsök är dessutom sååå 1770-tal.

min poäng är iallafall: istället för att använda sig av djur så kan man använda sig av odlade celler, datamodeller, kemiska analysmetoder och tekniska lösningar. personligen tycker jag det är ett 100% bättre alternativ, eftersom dessa saker självklart inte känner några känslor som djur gör och framför allt behöver djuren inte lida.

de djurarter som framför allt används i djurförsök är möss, minkar, illrar, råttor, fiskar och hönsfåglar. även kaniner, marsvin, hamstrar, hundar, katter, får, kor och apor utsätts för dessa hemskheter.

slutligen vill jag att du ska sätta dig in i denna situation:

tänk att du som människa föds upp till labbråtta.

tänk att du som människa föds upp med dåliga förhållanden, att du tvingas bo i bur med hundratals andra, precis som du, oskyldiga människor.

tänk att du som människa är dömd för livet att genomgå smärtsamma experiment.

tänk att du som människa tvingas till försök och experiment för att en helt annan art ska få sminka sig.

hur hade du, som är en människa, som kan uttrycka sina känslor och åsikter på ett helt annat sätt en vad ett stackars djur kan, hur hade du reagerat och hur hade du mått?

tack för att du läst detta, förhoppningsvis har denna text gett alla som läst en tankeställare.

hoppas du fortsätter kika in på min blogg då å då.källa/or: ,https://sv.wikipedia.org/wiki/Djurförsök (Wikipedia), www.djurensratt.se/svenska-djurförsök (Djurens Rätt)

Chattkonversationen är avslutad

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments