Header

Mitt liv

Imorse vaknade jag upp och kände direkt att tapas var vad min mage skrek efter. Så jag pratade med mamma, googlade tapastips och sen skrev en inköpslista. Vi hade gjort osttortillas, crostiner med kronärtskockspesto (TACK Clara K som introducerade mig för det), kall oxfile med en jättegod sås över, baconlindade dadlar, hemmagjord aioli till patata bravas, tomat mozzarella och basilika, parmaskinka, guacamole och oliver och sånt. Så jäääääklans gott!! Mamma hade även förberett sangria som vi alla drack till maten. Nu väntar naturgodis och film med min lilla pöjkvän. Imorgon drar jag tidigt iväg till Högbo Spa med familjen, faster och farmor. Där blir det frukost och sen massage och spa. Ska bli wuuuuunderbart.

Likes

Comments

Saker jag vill minnas

Som jag tycker om kvällar som denna!!!! Världens finaste tjejgrupp jag gått i och nu är det slut på att träffas en gång i veckan. Så glad att jag fått chansen, och så glad över att jag fick lära känna dessa tjejer.

Likes

Comments

Tips & allmänt

Jag bara måste måste måååste tipsa om den här serien!!!!! Blev helt tagen av den och kan inte sluta tänka på den. Den är så vacker och fin på massa olika sätt. Döden, krafter, relationer och gemenskap. En ung blind kvinna försvinner i sju år, en dag återkommer hon och har fått sin syn tillbaka. Hon samlar en grupp människor och ska berätta sin historia för dom, för hon behöver deras hjälp. Näääe den är så bra!! Det kommer en säsong två också, så vi har en fortsättning som väntar oss.

Likes

Comments

Mitt liv

Jag var till skolan idag. Första dagen den här veckan. Jag mådde inte speciellt mycket bättre. Men jag tog mig dit. Hade en lektion sen slutade jag. Efter det mötte jag upp pojkvän och vi åt på Sultan Beirut, vårt lilla favoritställe. Jag spenderar mycket pengar på mat, men livet är för kort för att äta sånt man inte gillar. Det är i alla fall vad jag brukar intala mig själv. Igår även tog jag en promenad sent på kvällen mot alla odds. Jag satte på Therese Lindgrens pod och promenerade iväg med hunden i koppel. Mina ben frös men jag höll mig gåendes i ca 35 minuter. Det är stort för att vara jag, det är så jävla stort. På något sätt visar det på att om jag bara bestämmer mig så kan jag ta tag i jobbiga saker, jag kan. Annars så är det vinter igen och jag kunde inte vara olyckligare över det. Jag vill ha vår. Sol och tunna jackor och nya sneakers. Så livet ska vara.

Likes

Comments

Mitt mående

Varför var min verklighet tvungen att rasa? Jag gråter mest i hemlighet. Jag har lagt undan känslor på sistone. Upprepat i mitt huvud hur mycket bättre allting är. Fri från diagnoser! Jag känner inte ångest lika frekvent som tidigare. Jag upplever inte panikångest på samma sätt. Jag kan lugna mig själv. Men den osäkra, instabila Clara finns kvar. Hon som inte kan hantera stress utan stoppar undan allt det jobbiga, fram tills allt ligger där på bordet och stirrar in i mina tårfyllda ögon.

Mitt bröst gör ont just nu. Jag gråter i takt med någon akustisk låt med en sångare som sjunger om lidande. Jag inbillar mig att jag har saker under kontroll. Jag skriker efter nya saker att distrahera mig med. Allt för att sakta gå tillbaka till att vara tjejen som inte känner så mycket. Som om jag inte spenderat det senaste året till att prata om varför jag måste få känna saker. Jag predikar om saker jag själv inte lyssnar på. Och så får det väl vara. Jag kan inte sköta allting och samtidigt älska mig själv och orka träna och orka umgås med människor och känna saker. Känslor är det jag allra först väljer bort. I alla fall dom som gör ont.

Jag var hemma från skolan idag. Och många andra dagar. För att jag vaknar upp och känner att jag inte kan gå dit. Jag mår så otroligt mycket bättre. Det gör jag på alla olika stadier, förutom när det kommer till skolan. Där stannar jag upp och klarar inte riktigt av att vara Hon som är där ibland, Hon som kommer sent och Hon som mått så pass dåligt. Dock är jag Hon. Och jag tjänar inget på att försöka rymma undan det. Jag är en tjej som inte är bra i stressiga situationer eller på att få höra sanningen eller på att hålla uppe en fasad. Jag ÄR Hon. Men det gör ofta ont att vara Hon som gråter i smyg. Det blir inte enkelt bara för att några enkäter säger att jag är fri. Det visar på att jag gjort enorma framsteg och lärt känna mig själv. Men JAG är Hon som är alldeles för känslofull, samtidigt som jag är hon som inte vill känna. Det går inte ihop. Det är då jag hamnar här i sängen gråtandes och redo på att ge upp allt jag kämpat för.

Likes

Comments

Texter & tankar

1. Hamburgare - det suktar jag ca alltid efter. Helst med karamelliserad lök, smält ost och jalapeno.
2. Vårjackor - håller dagligen på att kika runt efter vad för jacka jag ska inviga våren i.
3. Lösögonfransar - har på sistone skapat en stark oövervinnelig kärlek för dessa fransar som enkelt sätter sig, tror det är dags att beställa hem lite fler från Ebay.
4. Pyssla - jag har hittat ett sånt otroligt lugn i att klippa och klistra, ska nog börja scrapbooka!!

5. Utomlandsresor - i år ska jag både med familjen utomlands och senare i vinter till Thailand. Därför sitter jag ganska mycket och kollar bilder och drömmer.

6. Nya kläder - faktum är att jag har ca två par byxor jag kan ha och några få tröjor jag känner mig bekväm i. Mitt missnöje över min kropp har så mycket med att göra att det inte FINNS storlekar och snygga kläder som passar på mig.
7. Sportlov - en skolvecka kvar sen äre looooov. Jag ska på spa och ta hand om min kropp, sen kanske till sthlm och shoppa lite. Men annars ta det lugnt.
8. Födelsedag närmar sig - mindre än tre månader tills jag ska få ha min efterlängtade födelsedagsfest!!!!
9. Sommaren - planer smids och suktan efter fräknar växer. 4 månader kvar.
10. Träning - jag har gjort ett träningsschema och har hittills hållit mig till den!!!! Bara att fortsätta nu.

Likes

Comments

Mitt liv, Texter & tankar

Äntligen är lördagen här. Först ska jag iväg till min barndomsvän som blir 18 idag, och sen ska jag iväg till klasskamrat på tjejfest eftersom även hon blir 18. Jag ser fram emot kvällen så jäääävla mycket. Vill DANSA DANSA DANSA och skratta och leva lite. Tjejfester lär ändå vara bland det bästa som finns? Det blir en helt annan gemenskap där vi alla är på samma nivå på något sätt. Vi slappnar av och släpper all konkurrens. Det är fint sånt där, tjejer och tjejer.

Som min fina vän Cicci skrev "Men kärleken till kvinnor, mellan kvinnor, för kvinnor. Det är bland det vackraste vi har. Tänk dig en tjejmiddag med alla dina närmsta vänner. Det pratas ivrigt om sex, musik, jobbiga föräldrar, skolångest, skvaller, kläder, allt möjligt. Stanna upp en stund och kolla på tjejerna du har i ditt liv, hur mycket de bryr sig om varandra, hur systerskapet bildas där och då, bara genom de där meningslösa konversationerna som egentligen betyder så jävla mycket. Tänk på hur, så fort en av oss är lite svagare, vi tjejer kan lyfta varandra med en slags kärlek som jag tror bara kvinnor har."

Jag kände hur orden fastnade i mig. För mig kommer det aldrig finnas något lika tryggt som en annan tjejs blick på en fest, ute på krogen, på gatan eller i skolan. Inget kommer nog lugna mig lika mycket som en blick som säger "jag förstår, och det är okej, jag ser dig".

På sistone har jag mer och mer tappat hoppet på att begreppet "bra kille" existerar. Det finns bättre killar och det finns vettiga killar, Im not gonna fight you on that. Men det finns alldeles för mycket i vår vardag som får oss att se förbi snubbar som beter sig fel. Med fel menar jag meningar som slinker ut och skrattas bort. Händelser som blir till internskämt och inga riktiga konsekvenser för deras handlingar, förutom för tjejen som blev utsatt. Allvaret och den andra personens känslor försvinner i berättelsen om vad som hände och kvar står killen som en hingst som fick ligga. Alla nej och försök att visa att man faktiskt inte vill omvandlas i killens ögon till en lek. Katten som jagar den rädda musen. Är det så vissa killar ser på sex? Att ett nej sätter igång jakten? Jag behöver egentligen inte ens ställa dom frågorna, jag vet svaret.

På sistone har jag verkligen fått nog. Och man känner sig så maktlös. Mina arga ord skulle inte förändra något. Mina lugna förklaringar skulle inte ändra killens syn på sina handlingar. Min röst är inte tillräckligt mycket värd i hans ögon för att han ska förstå, han vänder sig till sina andra grabbar och där får han höra likasinnade åsikter. Tillsammans blir dom farliga. Bland de snällaste killar jag mött har haft mörka hemligheter som jag aldrig hade kunnat förvänta mig. Jag har bestämt mig för att aldrig yttra orden "bra kille" igen. Jag har varje gång blivit motbevisad och behövt skämmas över att jag ens tänkt den tanken om personen.

Därför vill jag ikväll vara omringad av tjejer och slappna av. Inget att oroa sig för utan bara den där kärleken vi kvinnor har för varandra. Det är bland det allra allra viktigaste vi har idag.

Likes

Comments

Texter & tankar

Broken angels seeking comfort. Texten passade in på mig och mina vänner från förut.

Det är fint att landa i ett kök med två tjejer som känt liknande känslor och tänkt liknande tankar som mig. Vi jämför läkare vi mött i psykiatrin och dumheter vi fått höra. Det är fint att sitta där med två tjejer jag inte riktigt pratat med på två år. Vi skämtar om opassande saker som bara vi får skämta om. Det är fint att hitta varandra i något så mörkt och tungt. Vi lättar och skrattar. Det är fint att kunna lägga gamla saker bakom oss. Vi bara är där och ingen annanstans och struntar i det andra. Det är fint att vara med människor som förstår. Vi förstår varandra.

Likes

Comments

Nya inlägg

Följ mig@prinsessanclxra