Header

Dagligt

Diiiiiggar Drakes nya låtar. Jag är trött och helt paj efter att ha pluggat matte. Det jag ska göra resten av dagen är att äta soppa och kolla på Scream. Faktiskt ett tips på serie om du inte har något annat att kolla på. Vi hörs imorgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagligt, Texter & tankar

Hihi bilder på mig från helgen. Min sminkning var ännu bättre i verkligheten. Maja gjorde mig självsäker med alla fina ord hon öste över mig. Det var en lite peachy, brun och varmare sminkning vilket fick min gröna ögonfärg att träda fram. Det slog mig precis att jag skulle vilja spruta in lite i min överläpp för att se om min läppar får ett naturligare utseende. Idag existerar knappt den vilket gör att jag får en typ animerad mun? Fattar ni vad jag menar? Ett sträck med bullar som kinder.

Aja. Det var bara nåt jag kom att tänka på. Själv är jag verkligen inte emot plastikoperationer och korrigeringar. Liksom jag älskar att experimentera och hitta sätt att bli bekvämare med mig själv. Vi får se, om jag en dag blir rik så kanske.

Idag har jag varit i skolan och gjort det jag kunnat. Städat har jag nu också, bara klädhögen kvar. Sen ska jag plugga matte eller sova lite. Sova blir det nog. Vi hörs cuties. Bara fyra dagar kvar till lov.

Likes

Comments

Delar ur mitt liv

En gammal insändare jag skrev när jag gick i 1an. Dock är mycket fortfarande relevant. När jag skrev den här var det en hungerstrejk som pågick utanför Migrationsverket och jag valde att sätta mig in i situationen och göra mitt bästa för att hjälpa till. Minns faktiskt att det dök upp en gammal kvinna som hade läst min insändare och tyckte att jag sa så bra saker så hon hade gått och samlat ihop vantar och tagit med sig. Det är nog ett sånt där minne jag aldrig kommer glömma.

26 september 2014

"Det jag inte kan förstå är hur så pass många vuxna människor väljer att kolla åt andra hållet när Sverige gör fel."

Det är ungdomarna som väljer att engagera sig och lägger alla sina tonårsproblem åt sidan, till och med skolan för att göra allt vad de kan för att hjälpa andra, rätta till Sverige. Albanerna som endast har livnärt sig på vatten fram till i dag, torsdag, väljer att sluta med även det. De lever i tält utanför Migrationsverket, Gävle, i minusgrader och försöker hålla sig på benen. De har i skrivande stund varit utan mat i 16 dagar. Du vet nog själv hur du brukar känna när du inte hann få i dig lunchen och det är ett bra tag kvar tills du får din middag. Tänk dig det fast 1 000 gånger värre, för om du äter ger du vika och blir skickad till döden.

Jag är 16 år och rädd för hur Sverige kommer att se ut när det är dags för mig att uppfostra mitt barn. Jag är rädd för det är så pass få personer som väljer att göra nytta. Jag kan lova att det inte är så svårt som alla tror.

Eftersom tillståndet hos albanerna blir värre för varje minut som går så tänker jag uppmana er till att skriva på namninsamlingar och titta förbi för att visa stöd redan i dag, eller till och med nu direkt efter att du läst klart. Du kanske ändå ska ut med din hund, varför inte gå dit och snacka med albanerna eller de ungdomar som ser till att vara där 24 timmar om dygnet? Fråga om det är något som behövs eller bara kolla så allt är okej. Så himla svårt kan det inte vara.

I mina ögon är det en självklarhet att ge bort mina sovsäckar som legat i källaren i några år och bara bildat dammhögar, till de hungerstrejkande som behöver det så mycket mer.

Som uppväxt i Sverige med förmåner vi inte ens ägnar en tanke åt så är det här det allra minsta vi kan göra. Det är vi skyldiga, eller hur?

För er som inte vet hur situationen i Albanien ligger till så kan jag kortfattat berätta. Det pågår en blodsfejd som är en del av ett medeltida lagsystem vid namn Kanun. Blodsfejd innebär att om någon i din familj förolämpar eller skadar någon från en annan familj finns det en sed som berättigar mord som hämnd. Polisen är bland de sista du kan lita på för en stor del av polisen är korrupt, det finns ingen eller inget som kan skydda dig. Det är alltså hit Sverige vill skicka tillbaka åtta albaner som med säkerhet har döden att vänta sig så fort de når albansk mark. Heja Sverige.

Om du ändå inte vill förstå hur allvarligt detta är, prova att sätta dig in i flyktingarnas situation. Föreställ dig att det var du som hade fötts i Albanien i stället för i Sverige. Du kommer kanske att bli torterad till döds för en händelse du inte hade något att göra med. Säkert är i alla fall att du kommer att bli mördad om du inte flyr till ett land som kan hjälpa dig.

Men när du äntligen når det mål du aldrig trodde att du skulle nå, så får du beskedet att ”tyvärr, vi litar på den korrupta polisen och du ska tillbaka till helvetet, tack för din tid i Sverige”. Det är inte mänskligt att göra sådant. Så snälla ni, detta är på allvar. Vill du leva i ett land där vi skickar tillbaka folk till döden? Vill du ha deras blod på dina händer? Jag vet att vi i Sverige vet bättre, vi vill inte vara tysta och smutsa ner våra händer. Vi kan så mycket mer än vad vi visar.

Jag är rädd för att behöva låta mitt barn växa upp i ett land där politiker har en invandringspolitik som går ut på att säga nej, med andra ord peka finger åt de som flyr för sina liv och behöver vår hjälp. Dessa människor har inget val, men det har vi. Höj din röst och visa ditt stöd, visa att detta inte är något du tänker tillåta ske i Sverige! Varje gest räknas.

Ingen människa är illegal!

Clara Larsson, 16 år

Likes

Comments

Dagligt

Min kropp mår så fysiskt dåligt. Jag har magont och UVI varannan dag känns det som och jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det. Jag ska i alla fall prova vara vegan i en vecka nu och se hur min kropp reagerar på det. Dessutom tänker jag svänga in hos hälsocentralen och kräva att dom gör alla möjliga tester på mig. För så här orkar jag inte ha det.
På bilden är min första måltid förresten. Vegansk tacos!!!! Skitgott faktiskt. Det jag åt istället för kött och mejeriprodukter är en blandning från Santa Maria. Man blandade deras vegetariska tacos med tomatsås och vatten! Sen var det klart. Soya Protein tror jag det innehöll. Det blev som cornfärs. Gött var det i alla fall. Sen gjorde jag guacamole med oatly créme fraiche och vitlökspulver. 

Likes

Comments

Texter & tankar

1. När jag skriver texter behöver jag ALLTID gå tillbaka och blocka bort ordet "lite" och "verkligen", då jag använder det i nästan varje mening. Sjukt störande.

2. Jag passar egentligen inte alls i färgen rosa, men bär den ändå då själva färgen är så otrooooligt fin.

3. Jag har aldrig haft en riktig killkompis, har bara aldrig kunnat förlita mig på det könet? Icke-män har alltid varit dom jag kommit bäst överens med.

4. Jag köpte mitt första smink i nian, innan det använde jag bara coversticks och kletig mascara. Idag har jag verkligen fastnat för smink och njuter av att trycka upp massa saker i mitt ansikte.

5. Upp till typ 8an var jag huuur blyg och osäker som helst. Jag kunde verkligen inte prata med nya människor, inte beställa mat eller be någon om hjälp. Sen blev jag så pass bekväm i min högstadieklass att jag äntligen kunde börja ta mer plats.

6. Jag saknar att ha en sån där vän man har kontakt med dygnet runt och bara kan skicka iväg vilket sms som helst till.

7. När jag fick min mens grät jag floder och låg och skrek att jag önskade att jag hade en penis istället. Tanken av att blöda varje månad fick mig att vilja ge upp, vilket är så sjukt egentligen. Jag skämdes över att jag hade mens, det mest naturliga i världen?

8. Under högstadiet hamnade jag i perioder då jag skrev 24/7. Jag kunde sitta uppe hela nätter och skriva på mina noveller. Jag tror min längsta hade 68 kapitel ungefär? Och då var kapitlen kanske 2/3 A4 skrivna på dator. Dessutom var Justin Bieber med i den.......

9. Mitt första instagramkonto hade jag med min dåvarande bästa vän och det hette ...... froggylove .......

10. Rättvisa är något jag brinner för och gjort sedan jag var liten. En skvallerbytta kanske ni hade kallat mig, men när någon gjorde fel gjorde jag allt för att den skulle få veta det och få ett straff. Alltid ogillat när folk fuskar på prov och gör saker bakom folks ryggar. Då brukar jag steppa in.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

"Hej! Kan du berätta hur det känns att gå om ett år? Kommer bli sjukskriven på heltid och måste gå om ettan. Just nu känns det skit, blev det bättre för dig efter ett tag?
Du är så fin och bra! Ta hand om dig"

Hej!!! Jag tänker vara ärlig med dig. Det har varit otroligt påfrestande för mig, på alla sätt. Jag har gråtit, jag vet inte huuuuur många timmar över det här faktumet. Jag kämpade alldeles för länge med att försöka klara mig utan att gå om, men till slut gick det inte mer. När det var bestämt tog jag och stoppade undan allt som hade med skolan att göra. Jag tänkte att jag får ta den sorgen när den dagen kommer. Istället kunde jag fokusera på annat och verkligen ta tag i mitt mående.

När sommarlovet närmade sig sitt slut kom ångesten krypandes och i början kunde jag knappt ta mig i närheten av skolan. Det kändes HEMSKT att gå med helt nya människor jag inte visste ett dugg om och jag var inte förberedd för stressen med att komma tillbaka på fulltid. Däremot hade jag bett om att få hamna i den klass där jag kände flest lärare, vilket resultera i att jag fick otroligt förstående och insatta lärare, plus att jag hade haft bra kontakt med specialpedagogen som lovade att hjälpa mig. Jag grät massa i början och sörjde att jag skulle behöva vänta ett ytterligare år tills jag fick ta studenten och fick kolla på när min pojkvän skulle springa ut utan mig.

Det jag gjorde för att överleva var att se skolan som bara en skola. Inte ett ställe där jag skulle socialisera eller skapa minnen. Utan jag har valt att se till så schemat är luftigt (tog bort en kurs, vilket resulterar i att jag lär läsa upp det på komvux senare) och lagt mitt fokus på mina studier. Lärarna jag mött är otroligt villiga att få det att funka, så länge de vet anledningen bakom problemet. Idag är jag nöjd över valet, då det var min enda väg. Jag når otroligt mycket högre betyg OCH mår så mycket bättre än för ett år sedan. Jag har accepterat situationen, vilket egentligen är det viktigaste att göra. Man lär bara inse att det blev så här för vi vill klara oss. Vi vill ha en framtid och är inte redo att ge upp. Det är att ge sig själv en ärlig chans, som så många sa till mig.

En sak som förstörde för mig i början av den här terminen var att jag på något sätt förväntat mig att gå om skulle lösa ALLA mina problem, men problemen kvarstår, bara att jag haft tid till att lära mig hantera dom bättre. Jag har lärt mig hur jag funkar som bäst och hur jag får saker gjorda. Det är mitt bästa tips faktiskt. Ta tiden du får nu till att verkligen jobba med dig själv. Och minsta lilla räknas. Att försöka ta sig upp för att äta frukost kan vara otroligt stort.

Det man inte tänker på är att i nästan alla klasser finns det någon som är ett år äldre eller yngre. Och det lägger ingen riktigt någon vikt i. Du har turen att gå om ettan vilket även gör så att du hamnar i en helt ny klass. Det ger dig större möjlighet till att skapa en trygghet och hitta någon du kan vara med. Jag är helt säker på att om du får rätt sorts hjälp kommer det gå otrooooligt bra för dig när du väl början skolan igen. Och om det inte gör det - det finns andra sätt. Skolan funkar bara inte för alla. Och måendet kommer ALLTID ALLTID ALLTID i första hand. Om det inte går så går det inte. Det finns folkhögskolor och komvux och distansskolor. Det löser sig. Jag tror i alla fall på dig och är imponerad över att du varit stark nog att redan ta och sjukskriva dig. Fokusera nu på att hitta den sorts hjälp du behöver, och ge inte upp för än du fått det. Vi kommer klara oss bra ska du se.
Kram på dig.

Likes

Comments

Dagligt, Mående

​Jag ser så trött ut. Herregud. Det är väl för jag känner mig som en fkn zombie. Jag tror jag sovit bra? Men är trött och less. Min UVI är tillbaka och livet kunde inte suga mer. Jag har tryckt i mig tranbär och pizzasallad (vinäger är bra tydligen). Så förhoppningsvis är det borta snart igen. Jag måste verkligen sluta med socker. HELT. Det är mitt tips till er. När jag låg på akuten pga såna smärtor så var det de dom sa som tips, undvik socker och se till att få i dig beska/sura saker istället. 

Annars så har jag planerat roliga saker inom sinom tid... YAY. Vill inte spoila innan allt är klart. Men det blir kul.

Likes

Comments

Följ mig @claragillarrosa