Header

För ett tag sedan befann jag mig högre upp i landet i en stad med lite mer fisk, humor och spårvagnar, närmare bestämt i Göteborg. Staden som i mina ögon är lite vackrare, lite roligare och framför allt lite mer Håkan Hellström. Jag och min kära pojkvän Marcus reste 2,5h med buss för att spendera några dagar i Håkans fotspår. Vi hade gjort en karta på platser som nämns i hans låtar och planerat dagarna in i minsta detalj för att klämma in så många som möjligt på den korta tiden. OJ SÅ KUL DET BLEV!

VI inledde dagen med en tripp längst Avenyn, vi lyckades dessvärre inte införskaffa några rullskridskor men tycker ändå att "2 steg från paradise" (korsar Avenyn på rullskridskor) kan strykas från listan trots det.

Vi stannade även till på den mysiga restaurangen S.A.K för att avnjuta en smarrig hamburgare till lunch. MUMS!

Dessa kläder valde jag att strosa runt staden i. I Äkta Håkan-anda var skepparmössan självklart på huvudet.

Vi gick förbi hand i hand, åh Fiskekyrkan, och så kunde även Tro och Tvivel kryssas av.

Magasinsgatan var lika vacker och livlig som låten själv! Tyvärr blev det inga klubbvisiter för oss men vi var nöjda ändå. De fina väggarna klädda i färger och de små mysiga affärerna fick gatan att stå ut i mängden. Den är definitivt värd ett besök!

Vi fortsatte längst Göteborgs gator och hann med att kryssa av följande låtar och platser: Kom igen Lena - Andra Långgatan, Dom där jag kommer ifrån - Första Långgatan, Magiskt men tragiskt - Vasastan, Livets teater - Schillerska gymnasiet och några till. VILKEN LYCKAD DAG!

I Vasastan rullade plötsligt spårvagn nummer 411 förbi oss där vi stod på trottoaren. Håkans spårvagn! Vilket sammanträffande! Efter en mysig paus på en bänk i vasaparken fortsatte våra äventyr mot slottsskogen och Botaniska trädgården. Mer om det snart!

Likes

Comments

Jag tänker tillbaka till dagarna då kroppen var fylld av bubbel, både i form av Kava och prosseco men även av den kittande känslan som tyder på att någonting stort snart ska ske. I takterna till "den blomstertid" kom studenten och det gjorde även friheten. Den som får mig att hoppa upp och ner av lycka och förväntan men även håller mig uppe om nätterna i febrila försök att lista ut vad den egentligen innebär. Vad ska hända nu? Vad ska det bli av mig? Alla dessa frågor och så få svar. Allt jag vet är att livet är en vidrig gåta och det ända jag kan göra nu är att börja gissa och samla ledtrådar. Kanske hittar jag svaret någon dag.

Likes

Comments