Hallå kära läsare!

Idag har jag haft min sista skoldag och hade bara två lektioner varav en så bjöd vår lärare oss på fika sedan fick vi sluta. Super härligt och precis vad jag behövde. I min stad så är det varmt och soligt idag så jag och mina kompisar gick en runda på stan, köpte kaffe och satte oss i solen och rent av njöt av vädret. Jag är faktiskt ganska känslig mot solen då jag är väldigt blek så vi får se om jag har bränt mig haha. Nu sitter jag inne i alla fall och ska vila framför lite serier sedan kanske gå ut på en till promenad då man måste ta till vara på sommarkänslorna. Jag vet inte om ni har hört vad som hänt i Stockholm men mina tankar går ut till de drabbade och deras nära och kära. Det är viktigt att vi inte tar åt oss och blir rädda när sådant här sker utan vi borde vara starka och va tacksamma över att det inte var värre. Ville bara nämna det då det känns fel att sitta och skriva om att jag har en bra dag när detta hänt. Jag hoppas ni mår bra och om ni fått påsklov nu att ni tar tillvara på tiden och njuter av ledigheten.

Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

Nu har det gått ca en månad sedan mitt förra inlägg och det var inte planen men sånt händer. Vi får se hur det blir med mina inlägg men det bästa med det här är att det är MIN blogg så jag kan göra vad jag vill. Jag är besviken på mig själv men jag tänker inte gnälla och tycka synd om mig själv utan acceptera det och försöka se framåt. Jag har inte mått mitt bästa. 2016 var ett skitår och nu under 2017 så är det ljusare men jag har mina dagar och känner att för att jag ska nå upp till den "nivån" (pluggande, träning, självkänsla you name it, allt sådant var jag bättre på för två år sedan och jag saknar det) jag var på innan måste jag kämpa och ge det tid.
Detta är sista veckan i skolan innan påsklovet och mycket händer. NP i svenska, prov och inlämningar ska göras och jag jobbar 2 kvällar. Påsklovet kommer bli ett produktivt lov med plugg och körteori samt komma ikapp i min sociala värld. Detta inlägget var bara en liten update så VILL jag skriva ett till inlägg snart igen. För min egna skull ska jag placera lite bilder från MARS 2017 här.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

Nu var det ett tag sedan jag la ut något inlägg men jag har faktiskt jobbat på en del ämnen jag vill posta så jag har inte glömt bort bloggen haha. Idag är jag hemma och vilar då jag är sjuk.... Jag är inte förvånad då jättemånga i min klass har varit förkylda och min pappa hade världens hosta i helgen så det hade varit fantastiskt om jag hade lyckats hålla mig frisk. Jag hostar inte så mycket men min hals DÖDAR MIG. Den svider som jag vet inte vad och jag har druckit 3 koppar te, 3 glas vatten och äter massa med fisherman's friends tabletter och klockan är bara tolv...
Jag spenderar min dag i sängen men lite youtube tittande, körteori plugg och gymnasiearbetet som ska vara klart nästa vecka (!). Jag vet att det är många som bara stannar i sin pyjamas hela dagen när de är sjuka men jag känner mig så himla ofräsch och kan inte vara produktiv om jag inte byter om så jag tog på mig en basic t-shirt och några shorts då jag bara ska vara hemma ändå. Eller tja senare idag ska jag faktiskt till min personliga coach då jag var tvungen att boka ett möte. Det är några saker jag har försökt reda ut själv men inte lyckats så behöver jag hennes hjälp. Men mötet är inte fören i eftermiddag så jag får byta byxor då. Orkar tyvärr inte skriva mer men här får ni några bilder på mina korta små söta ben och denna fina kopp jag dricker mitt te ur.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

Om ni läste mitt förra inlägg så är ni medvetna om att jag skulle haft min allra första körlektion tidigare i veckan men min körskolelärare var sjuk. Igår däremot var han frisk och då det var dags! Jag var ganska nervös men hade turen i form av att min kompis hade också lektion samtidigt fast med en annan lärare så vi gick till körskolan tillsammans. För några år sedan hade jag förmodligen fått en del ångest över en sådan här sak. Att ta ansvar, vara självständig, göra fel och andra idiotiska saker mitt huvud intalar mig jag inte klarar av skulle ge mig grov ångest men jag har gjort framsteg och var bara nervös vilket är normalt. Min kompis hade tagit en lektion innan så hon visste hur allt fungerade också vilket var en trygghet. Lektionen bestod av krypkörning och stämma av vad jag kan och inte kan plus att jag fick en sådan alkohol blås grej. Jag trivdes ganska bra med min lärare, jag valde han för många av mina kompisar rekommenderade honom. Jag måste boka in fler lektioner nu och ser faktiskt fram emot att ta mitt körkort! Innan såg jag det bara som något jag måste ha men inte riktigt ville fixa. Jag är glad jag ändrade mig! Efter lektionen gick jag och min kompis till ett fik för att möta upp lite klasskompisar och en klasskompis som nyss kom hem efter varit i USA i ett halvår och studerat. Det var så kul att se henne igen!
Idag ska jag ägna en stund med mina körskoleböcker och läsa på min läxa tills nästa gång. Hoppas ni har en mysig fredag!

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

Idag skulle egentligen vara dagen som jag skulle ha min första körlektion men det blev inställd pga sjuk lärare vilket suger då jag skjutit upp på att boka och ta tag i mitt körkort men jag hoppas min lärare hinner bli frisk tills nästa gång då jag hade två lektioner bokade nu under lovet. Dagen spenderas istället i min säng med en kopp kaffe och Harry Potter och Fenixorden! Det var flera år sedan jag läste Harry Potter böckerna och igår fick jag ett ryck om att läsa femman så det är det jag gör idag. Jag älskar verkligen Harry Potter och har redan läst upp till hundra sidor haha. Dagen spenderas också med att jag tvingar mig själv att jobba lite på mitt gymnasiearbete samt sommarjobbsansökningar jag vill få iväg denna veckan. Måste ju tjäna in lite pengar nu när jag håller på att bli vuxen.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

I detta inlägget tänker jag vara glad även om jag mått rätt så konstigt denna veckan. Jag sitter framför datorn och dricker kaffe ur min nya favoritmugg som jag fick från min pappa. Han hade gett blod och fick välja mellan olika gåvor och tog denna söta muminmugg med snusmumriken på. Själv har han den röda med lilla My sedan innan så nu kan vi sitta och dricka kaffe med våra fina muggar haha.
Nu har i alla fall mitt sportlov börjat (!) vilket jag är så taggad över. Jag har massa planer och det kommer bli så skönt att inte vara i skolan och dega haha. Tiden flyger verkligen iväg. Det var ju nyss jullov och snart kommer studenten.

Mina planer och idéer för lovet:

~ Jobba varje kväll

~ Ha mina första körlektioner

~ Ägna en hel dag åt att hitta en balklänning

~ Umgås med flera olika kompisar

~ Sist men inte minst plugga en massa gymnasiearbete och lite andra ämnen jag ligger efter i...

Jag har sett fram emot sportlovet så länge nu så jag fattar inte att det är här haha. Vad har ni för planer för sportlovet eller om ni inte är lediga vad gör ni istället? Jag hoppas ni får en bra vecka i vilket fall. Jag håller på att smälta slutet av mitt senaste förhållande och eftersom vi går i samma klass kommer det bli skönt att få avstånd från honom nu under lovet. Nu ska jag chilla lite innan jag börjar jobba. Jag välkomnar sportlovet med öppna armar.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare.

I detta inlägget så är jag arg, jävligt arg faktiskt och känner jag behöver skriva av mig. Några kvällar sedan var jag och några kompisar på en bar och satt och drack drinkar. Vi hade jättekul, var lite smålulliga, pratade en massa och bara njöt. Vi visste att några från min klass skulle komma förbi och säga hej vilket jag taggad för men sedan visade det sig att mitt ex också var ute. Jag har inga problem med honom, jag har försökt hålla en normal konversation med honom och ge honom space men han vill inte direkt ha något att göra med mig. Vilket jag får respektera. Samtidigt som det suger då jag skulle vilja ha honom som vän. Men igår när klasskompisarna och mitt ex kom så fanns det bara plats bredvid mig så han frågade om det var okej om han satte sig vilket kändes bra att han inte bara satte sig utan att kolla med mig. Jag sa ja men ångrade mig rätt så snabbt efteråt. Det kändes bara konstigt att sitta bredvid honom då jag utav vana ville hålla om honom och vara nära men nu skulle vi bara sitta stelt i ett tajt bås.

Efter ett tag reste han sig upp då en tjej klev in och uppenbarligen letade efter honom. Jag följde honom med blicken nyfiken över vem det var och såklart gick massa folk i vägen så jag såg inte men det såg ut som han kysste henne... Min blick spärrades upp av förvåning och jag tittade snabbt ner i bordet förlamad över vad som pågår. Han kom tillbaka till bordet med henne och han satte sig ner bredvid mig medan hon fortfarande stod upp då alla platser var upptagna. Det blev tyst och han sa inget! Alltså min kompis fick säga hej och räcka fram handen till den här tjejen och hälsa. Mitt ex sa inget utan bara drog med henne till bordet och förväntade sig... ja jag vet inte vad faktiskt. Jag lutade mig mot min kompis som satt andra sidan bredvid mig och hon kramade mig och frågade om vi skulle gå ut och ta lite luft. Jag nickade och kände hur tårarna började komma. Alkoholen i min kropp förstärkte mina känslor och jag ville bara därifrån. Jag reste mig upp petade på mitt ex och bad honom släppa ut oss. Han reagerar inte. Han pratar med den nya tjejen. Jag klappar på mitt ex och säger akta på dig. Han hör inte. Eller ignorerar mig, jag vetifan. Jag slår på mitt ex. Jag slår hårt. Han vänder sig om lite smått förvirrad och reser sig och jag klampar ut. Mina kompisar följer med mig ut och jag börjar storböla. Jag gråter högt som fan och gnäller som in i helvete. Vi sätter oss på en trappa och de kramar om mig. Berättar hur mycket jag förtjänar några bättre. Är riktigt bra kompisar rent av <3

Det kan vara så att han inte kysste henne, det kan vara så att hon bara var en kompis men när vi var tillsammans nämnde han inte något om henne vilket jag då tolkar som att han träffat henne rätt så nyligen. Jag vet inte riktigt vem hon är men jag vet att hon gick på min förra skola och är ett år yngre. I vilket fall anser jag det är respektlöst att stänga in mig i ett bås och trycka upp hans förmodligen nya tjej i mitt ansikte. För några dagar sedan fick jag en automatisk förfrågan på facebook av mitt ex för en dejting app. Förmodligen har han möt henne där. Jag har inte känslor för honom längre men det är inte kul att se ett ex skaffa ny partner så snabbt efter två år.

Ingen respekt. Ingen fucking respekt för mig efter 2 år.

Vi hörs.

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

Denna veckan kom snön till min lilla stad och även om jag älskar snön och tycker den är så vacker och mysig så förbannas jag också över vad den orsakar. Idag blev jag 20 minuter sen (!) till skolan då jag inte tänkte på att trafiken skulle påverkas av vädret... Jag fick inte vara med på lektionen vilket suger när man skyndat sig och hoppats hinna med, men min ilska är borta nu iaf.
Ikväll så ska jag jobba själv (jag jobbar som kvällsstädare) då min kompis som jag jobbar med är iväg på klassresa så jag tar hens del och jobbar dubbelt upp. Jag är nervös... inte för att vara själv utan mer för att jag skulle glömma något då min kompis har varit anställd längre så brukar hen hjälpa mig och hålla koll. Egentligen ville jag inte jobba idag för att min ångest säger att jag kommer göra fel och att jag kommer på något underligt sätt vara i situation som jag inte kan lösa (vilket gör min ångest stark). Men ända sedan jag slutade på BUP i typ, ja vad kan det vara, 9:an eller kanske 8:an så har jag hanterat min ångest genom utmaningar. Jag utmanar mig själv genom att tacka ja till sådant här för att inse att jag gör upp stora scenarion i mitt huvud som med väldigt liten sannolikhet faktiskt kommer hända. Är stolt över mig själv faktiskt.
Det kommer vara SÅ HIMLA SMUTSIGT nu när snön kommit också vilket innebär extra jobb men jag är ändå väldigt tacksam över att jag har möjligheten av att arbeta för en lön. Önska mig lycka till!

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

I torsdags hade jag mitt sista möte med min personliga coach som jag har gått till sedan september för att kunna hantera mina föräldrars separation, ensamhet, att det tog slut mellan mig och min pojkvän, mina känslor för min gamla kompis och rent av förändringar i mitt liv som blev för mycket. Under torsdagen var också min pappa i huvudstaden med sitt jobb och kom hem med två presenter till mig. En lacoste halsduk (fancy jag vet) som är i en färg jag har svårt att beskriva men beige rosa är vad jag kan säga och sedan en bok om filosofi vilket jag går en kurs i nu som kommer hjälpa en hel del! Jag misstänker att det är hans sätt att säga han är stolt över mig för jag hade mitt sista möte eller kan det bara vara för han vill visa att han bryr sig om mig och vill vara med i mitt liv. Min pappa har lite svårt att visa känslor samtidigt som han är kärleksfull men jag försöker vara tydlig med att jag uppskattar presenterna jag fick och såklart uppskattar jag honom.

Men tillbaka till vad inlägget handlar om!
Mina föräldrar har under en längre tid pratat med den coach jag också pratat med för hjälp med deras äktenskap och när allt blev för mycket för mig fick jag också möten inbokade. Det var så skönt att P (som jag kan referera coachen till då hennes namn börjar på P) redan visste om allt som hände mellan mina föräldrar då deras slut på äktenskapet inte är något vanligt. Jag kan gå mer in på det i ett annat inlägg. Jag behövde iaf inte förklara till P hur läget var för hon visste redan och då kunde vi fokusera på mig och vad jag behövde.
Det kan vara så att jag behöver boka in ett möte i framtiden, det vet jag inte, men nu har jag slutat ha möten inplanerade (för jag har gått varannan vecka). Det känns bra! Jag är stolt över mig själv att jag klarar mig själv nu samtidigt som jag har möjligheten att ha möte med P.
Jag har faktiskt pratat med flera olika psykologer och kuratorer under min tonår men det var pga social ångest som jag kämpar med och känslan av att bestämma man är klar med mötena är verkligen den bästa. Om någon av er kämpar med psykisk ohälsa eller går igenom en tuff period i livet så rekommenderar jag STARKT att söka hjälp och om den ni pratar med känns fel, sök igen och hitta någon annan för alla som vill hjälpa är olika och du ska inte sluta få hjälp för du ogillar den du fick först. Vi får se hur lång tid det tar tills jag behöver prata ut igen eller om jag ens kommer behöva det överhuvudtaget!

Vi hörs!

Likes

Comments

Hallå kära läsare!

Ja, nu så närmar sig studenten och allt som kommer därtill varav balen är en av dem. Alla pratar om hur många dagar det är kvar, vilka klänningar de vill ha och vem man ska gå med.
I skolan umgås jag mest med tre tjejvänner och alla dem har en baldejt, vilket jag är jätteglad över samtidigt som det gör mig lite nedstämd då jag och min pojkvän gjorde slut. Jag frågade honom faktiskt om han fortfarande ville gå fast som vänner då vi faktiskt var tillsammans i 2 år. Men nej, han sa att han inte ville gå med mig och förmodligen inte överhuvudtaget, vilket jag får acceptera även om det är lite surt.
Jag har inget problem med att gå själv det som stör mig är att jag hade en dejt och nu inte. Hade jag varit singel under hela gymnasietiden så hade jag förväntat mig att gå själv eller med en kompis men nu så skulle jag ju gå med honom.
Jag har en kompis som sa att vi kanske kan gå tillsammans då det kanske inte funkar att gå med den hon tänkte gå med, så vi får se.
Det finns en kille som jag skulle kunna fråga men jag är inte säker på att vi skulle trivas ihop... Vilka problem, haha. Vi märker hur det blir. Om ni också stressar över balen så kom ihåg att du inte är den enda!

Vi hörs!


Likes

Comments