Lillie växer så det knakar! Och hon är mer och mer med för varje dag. Hon älskar mobilen vi har över skötbordet och har börjat snacka och ler mot den! Hon ler mer och mer mot oss när vi pratar med henne och hon fäster blicken.

Det är mycket mer spännande nu att sitta i famnen och få vara med än att ligga ner.

Drömmer gör hon också mycket och då blir det ibland panikgråt och i andra andetaget kommer det leende.. så man vill ju hemskt gärna veta vad hennes drömmar handlar om :) ibland gråter hon lite ”utdraget” i sömnen och det är ju sååå gulligt!


Hon tar nappen lite oftare nu och somnar ofta med napp och snuse! Och håller lite på örat :)

Idag är det Majas (lillies kusin) födelsedag! GRATTIS MAJA <3 och det är även exakt 1 månad kvar till vi får nycklarna till vår HUS!!

Det är helt galet, vilken jäkla galen känsla! Om en månad kommer vi liksom inte längre behöva kånka vagnen i trappor, vi har vår egna uppfart! Och inga grannar som springer omkring på morgonen! Ååh, alltså det ska bli så himla mysigt och roligt med vårt nya hem!

Vi tre börjar ett helt nytt kapitel i vår bok!

Och imorgon kommer jag visa min och Patriks julklapp ❤️

Jag önskar er alla en mysig tredje advent!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur firar du/ni jul?
I år firar vi lillejul hemma hos Patriks föräldrar här i Malmö, på julafton åker vi till min föräldrar i Tormestorp och juldagen firas med alla mina systrar med familjer. (Med undantag med den ena som göttar sig i Thailand!)

Konstigaste julklappen du fått?
Det jag kan komma på var en jul för många år sedan som jag o syrran fick varsin bandyklubba, men tomten frågade hela tiden om vi skulle ut och fiska och fick oss att skratta ihjäl oss för vi såg ju att det inte alls var ett fiskespö utan en klubba.. men han ville inte inse det 😂 men annars har jag nog inte fått något konstigt.Har du någon julönskning i år?
Att alla är friska så vi kan vara med. När man har en liten spädis vågar jag inte ta några risker med förkylningar, så det är väl det enda.Tre snabba:
Utomlands / Sverige

Chokladkalender / paketkalender

Pepparkakor / Lussebullar

Likes

Comments

Idag är det andra advent och vi lämnade ett snöigt Hässleholm. Hur härligt när det är advent?!

Det blev en snabb visit där, då Patrik fick hoppa in och jobba idag. Han ska sova i Linköping för första gången sedan Lillie kom till världen. Och det är redan tomt utan honom här hemma.

Vi åkte till både mormor o morfars grav och farmor o farfars! På något sätt känns det fint att Lillie varit där, då har dem liksom fått träffa henne (jag vet, jag är lite knäpp som tänker så!)

Hoppas ni får en mysig advent!

Likes

Comments

Julen närmar sig ju med stormsteg och vad passar inte bättre än en liten önskelista då?

Vi börjar från vänster, en aktivitetsspegel som är bra när bebis ska öva nacken :)

Marcas - gärna ägg.. finns även som ugglor https://www.abcleksaker.se/skip-hop-maraccas-djur-3-st.html

Skallra från brio

Och nu så vill jag sjunga - Astrid Lindgren , en sångbok med Astrids låtar! Superbra när ens mamma är tondöv, hehe!
http://cdon.se/böcker/astrid_lindgren/och_nu_så_vill_jag_sjunga_%3a_30_sånger_om_pippi%2c_em-27303417

Sophie the giraffe - en bitring i 100 % naturligt gummi! https://www.abcleksaker.se/sophie-the-giraffe-teething-ring-mjuk.html

Ballonglampa från Form living - finns bl.a. på ULLARED

Tänkte även passa på att tipsa om https://www.abcleksaker.se/baby/babyleksaker-0-6-manader.html

Som har mycket fina leksaker :) har dock aldrig själv beställt därifrån så vet inte riktigt hur snabb och bra leveransen är, men mycket att välja på :)

Likes

Comments

Två fantastiska veckor har vår älskade Lillie funnits i vårt liv!

Att en sån liten person som vi bara känt i två veckor betyder allt för mig (oss!)

Hon väger nu 4030 g och älskar att vara nära. Hon somnar gott till ljud och rörelse och man kan flytta henne efter behov utan att hon vaknar :)

På kvällarna sommar hon mellan 22-00 och sover fram till 03/04 och sen vaknar hon mellan 5-7 för att äta och somnar om.

Igår var första gången hon tog nappen utan att klökas 🙈 annars har den åkt ut Såfort den nuddat läppen.

Lillie är väldigt stark i nacken och när man har henne i famnen vill hon gärna träna den och vill liksom inte ligga mot kroppen.. fast det är också favoritplatsen att ligga mot bröstet. Hon förflyttar sig även på bröstet, liksom kryper upp på en :)

När hon ligger hos pappa brukar hon alltid sutta på hans kläder och hals och leta efter bröstet...oftast när han pratar med henne, kommer världens leende! Verkligen pappas flicka!

Vi har fått världens snällaste bebis som oftast inte gör några större ljud ifrån sig, på nätterna vaknar vi oftast av att hon liksom suttar och rör sig för mat. På dagarna är hon hur nöjd som helst bara hon får vara i vår närhet, men hon kan sitta i babysittern och spana, eller ligga vid elefanten och chilla.

​Idag är även första dagen då pappa är på jobbet efter att vi blev en trio, vi saknar honom redan! ❤️ 

Likes

Comments

Här hemma har vi haft en riktigt chillidill dag!

Vi sov till klockan tio och efter det gick pappan i huset ner och hämtade julpyntet! Så alla ljusstakar är uppe, tomtarna är på plats! (Varför vänta när man bara har det uppe så kort tid!)

Ikväll ska vi njuta av lite glögg och lussekatter och njuta av vår första advent som en familj!

Glad första advent på er
❤️

Likes

Comments


Här är min förlossningsberättelse!
Nu en vecka efteråt, så börjar jag inte gråta så fort jag tänker på den. Men det var en tuff tid och jag är så fantastiskt tacksam över alla kompetenta personer jag mött! Allt från undersköterskor till överläkare!Måndag 20/11 - vi kommer till BM för rutinkontroll. När vi kollar blodtrycket är det lite högre än det varit innan, 140/90. Men allt annat såg bra ut, förutom minskade fosterrörelser.

Vi blev skickade till KK för att kolla ctg och fostervatten.

Det såg bra ut på CTGn, men bebisen var fortfarande lugn i magen. Och dom kollade även om jag var öppen något, vilket var 1cm. Och barnmorskan gjorde även en hinnsvepning med fingrarna. (Räknas det som hinnsvepning?!)

När det var gjort satte vi oss i bilen och skulle köra hem när barnmorskan ringer oss och ber oss komma tillbaka. Dem skulle ju även kolla fostervattnet, vilket visade sig vara lite för lite. Så vi fick en ny tid till dagen efter.

Tisdag 21/11 - klockan halv nio fick vi gå in på ultraljud där dem skulle mäta blodflödet till moderkakan. Det var inga problem men det var fortsatt lite för lite fostervatten. Och blodflödet till bebis huvud hade ökat. Vilket jag förstod det som att det var hennes tecken på att vilja ut och skickar signaler till hjärnan..?!..Jag fick ligga med CTG och dem tyckte inte det var så bra med tanke på att bebisen fortfarande inte rörde sig så mycket.

Läkaren kom och informerade oss om att det blir igångsättning, med tanke på att det är mer blodflöde till bebisens huvud och får kanske räkna med kejsarsnitt beroende på hur bebis svarar på igångsättningen.

Vid ca 11.00 blev jag genomsökt och var öppen 2 cm men livmoderhallstappen var ca 1,5cm lång

Vid 11.30 fick jag lägga mig vid en ny CTG maskin i väntan på igångsättning.. igångsättning sker antingen på prenatalen eller förlossningen.

Alvedon 16.15 två stycken för huvudvärken som jag haft sen imorse.

16.30 får jag första dosen cytotec, två tabletter för blödarsjukan.. nästan direkt så steg värkarna från ca 10 upp till 20 på ”normal kurva” och lite mer sammandragningar/värkar :)

17.30 mer av slemproppen släpper (väldigt mycket och orange?!)
18.00 mer av slemproppen släppte, nu var det lite blod i också.

18.35 andra dosen cytotec tagen! Bebis hjärtljud steg upp till 170 och vägrade gå ner, så när tredje dosen cytotec skulle tas (vid 20.30) fick jag avvakta.. normalt ska det ligga mellan 130-150/160..

Vid 21.10 kom dom o tog blod från mig för att ha koll på koagulationen.. dem förberedde mig även för att det kunde bli kejsarsnitt, ville att jag skulle ta av mig mina ringar/örhänge och att jag inte hade nagellack. Läkaren var också inne hos oss och kollade läget och informerade oss om att vi var högst prioriterade.

21.30 är det blandat på bebis hjärtljud men mellan 150-160.. så lite för högt. Det var dags för personalbyte, men pga för högt hjärtljud vill den inte ge mig mer cytotec eller dropp..

22.45 fick jag antibiotika..

23.15 blev vi inkörda till förlossningen då vi skulle vara på plats om det blev akut att snitta.. jag fick åka vrålåk rullstol o Patrik bärandes på väskorna.
Vi fick en undersköterska som hette Cecilia och en härlig barnmorska som hette Ewa.

Dem bestämde sig för att testa med ballong som igångsättning och det gjorde extremt ont!! Så vid 00.05 fick jag den isatt. Det gav en ihållande hög mensvärk 00.34, men bebis puls är fortfarande bra.. stabilt sen vi kom in på förlossningen.

02.35 fick jag morfin och två alvedon. Har fått lite värkar..pinvärkar som barnmorskan kallade det.

04.03 satte igång ctg igen efter 1,5h vila. Morfinet gjorde att jag kunde slappna av och vila. Ska få min andra eller tredje dos antibiotika nu också. Och dra för andra gången i ballongen. Bebis hjärtljud är mer stabilt nu, pendlar mellan 120-150.

07.00 kom den nya gruppen in till oss, en barnmorske student Julia, hennes handledare och en undersköterska Zlatka. Dom kollade hur jag mådde och skulle dra i ballongen som åkte ut, kände hur öppen jag var och det var ca 4 cm.
Dem skulle ta hål på fostervattnet men det gick inte så bra.. lite senare kom dom tillbaka och satte på en liten elektrod på bebisens huvud. Och då tog dom hål på fosterhinnan. Elektroden var för att få mer kontroll på bebisens puls.

Här har jag tappat bort tiden lite då jag inte skrivit upp det i telefonen..

Jag hade rätt kraftiga värkar, men det syntes inte på CTG maskinen och värkarna kom med bara några få minuters mellanrum. Så jag hade börjat lite smått med lustgasen på lägsta nivå.

Men överläkaren Gisela kom in och hälsade när hon gick sin rond, med sin elev. Då tyckte hon att bebis puls legat lite för plant en längre tid, så hon ville att dem skulle störa sig med bebis och se hur hon reagerade.

Så Julia tryckte på hennes huvud och då sjönk hennes puls drastiskt. Först trodde dem att det var elektroderna som åka av, men när dem satte på CTGn så visade det inga högre värden, så hon tillkallade överläkaren. Då gav dem mig bricanyl som kunde göra att mitt hjärta slog snabbare.

Nu fylldes rummet med en massa personal.. läkare, barnmorskor, undersköterskor..Det blev lite för mycket för mig att ta in allt folket som kom in i rummet och jag förstod att det var allvarligt så från här lät jag min kropp hamna i deras händer, dem berättade för mig att dem skulle sätta in en kateter och förbereda mig för kejsarsnitt. Överläkaren står kvar och kollar CTGn, bebisens hjärtljud höjdes till 100 och sen sjönk dem ner igen till runt 50..

Då trycker hon på larmknappen och informerar oss att det blir ett snitt. Jag kallar på Patrik och pussar honom och berättar att jag älskar honom. Sen får jag krypa över till en annan bår och blir iväg körd, där börjar jag få panik.

Jag tror att jag gråter och är så jävla rädd att det inte kommer gå vägen för vår lilla flicka. Samtidigt som jag säger till mig själv ”nu jävlar ska vi två fixa detta” ..

Jag kommer in i rummet och det är massor av människor som klär på sig gröna rockar..

Den personen som ska söva mig ber mig andas djupa andetag och då hör jag en annan säga ”jag är klar att snitta” vilket jag hör och får panik! JAG SOVER INTE! Säger jag för jag är livrädd att dem tror jag somnat, men dem säger att dem vet och sen säger dem att dem kommer söva mig och där ifrån minns jag ingenting..

Jag blir utrullad och möter Patrik, som säger Hej Emma, hur mår du? Och jag kollar på honom väldigt frånvarande och då säger han ”vill du träffa din dotter” och såklart ville jag det!

Jag får pussa på henne och det känns underbart, sen åker jag upp till uppvaket.

Där får jag ringa till mamma och Patrik och det känns väldigt skönt. Jag har inget minne av vad jag sagt här och jag ville bara ner till min familj!!

Efter personalbyte så kommer dem upp och hämtar mig och jag får äntligen åka ner och träffa min dotter!

Under fyra timmar har hon legat hos Patrik och njutit utan att säga ett knyst! Och när jag kom så fick hon ta bröstet, vilket fungerade från första början! Den största kärleken jag någonsin känt!

Något som är helt fantastiskt är att från det att läkaren tryckte på larmknappen till att lilla Lillie är ute tog det 6 minuter!

Alltså, förstår ni? All operationspersonal kom dit, snittade och fick ut henne fullt frisk på s e x minuter! Det är fantastiskt!!

Läkaren vet inte varför Lillies hjärtljud sjönk så drastiskt, ingen navelsträng runt halsen och moderkakan var perfekt! (Patrik fick kolla den med barnmorskan Julia och hon visade livets träd)

Men något hände och det viktigaste var att vi fick ut henne alldeles perfekt och frisk!

Likes

Comments

Idag för exakt en vecka sedan blev jag igångsatt.. det var början på en känslosam berg och dalbana som startade.

Hon mådde inte så bra av att bli igångsatt. Jag tänkte bjuda på lite bilder från denna tiden som vi haft henne och jag kan inte sluta titta på henne för hon är så underbar!

Jag kan inte förstå att hon är min, vår underbara och helt fantastiska dotter!

Hon brukar somna vid tolv/ett på natten efter att ha bunkrat upp med massor av mat, sen vaknar hon vid tre och vill ha mat o byta blöja, sen sover vi fram till sex/sju för mat och blöjbyte och somnar gott till nio tio på morgonen!

Så brist på sömn är inget jag kan klaga på ✌🏼😅

Likes

Comments

Äntligen är hon här! Vårt lilla lyckopiller!

Det var en tuff och jobbig förlossning som slutade i akut kejsarsnitt! Jag är så himla tacksam över vilka kompetenta läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och undersköterskor vi har. Hur fort läget ändrades från stabilt till akut.

Jag kommer skriva mer om det en annan dag, nu ville jag mest bara kika inom och hälsa vår flicka välkommen till världen!

Likes

Comments

Idag är vi tio dagar över tiden.. varje dag är en gråtfest! Det är så mycket känslor som ryms i kroppen!

Och då har jag varit relativt lugn hela graviditeten med känslostormar! Men nu, nu rinner tårarna mest hela tiden!

För varje dag som går, så kommer jag närmre bebis! (Såklart!) men jag känner också hur jag hamnar djupare och djupare i mina tankar.

Och också närmre depression! Vilket inte alls känns tryggt! Jag var ju nojjig från början att hamna i förlossningsdepression men att jag skulle gå över tiden såhär mycket och börja må sämre rent psykiskt redan innan bebis var här hade jag inte alls räknat med!

Som tur är ska jag träffa barnmorskan imorgon och då kommer jag ta upp detta, för det sliter mig i bitar. Och alla som peppar och säger att ”har du varit gravid i nio månader så fixar du dessa dagarna” och det vet jag ju att jag gör, men det är inte bra för mig och om jag inte mår bra så påverkar det såklart bebis och så får jag dåligt samvete att jag skadar bebis och så rullar ekorrhjulet på!

Jag hoppas att när bebis väl vill komma att endorfinerna tar över och ger mig massa styrka och positiva tankar att allt detta svarta snabbt försvinner, vill ju vara en stark och positivt mamma ❤️

Likes

Comments