Det låter som en klyscha, men något jag som gravid måste ta åt mig av.

Från det att jag var liten har jag alltid haft en massa extra kilo. Det har för mig inte inneburit något extra, jag är förskonad från mobbning och elaka kommentarer från klasskompisar. Men nu när jag tänker efter så är det nog tyvärr dom vuxna som satt mest press och ångest i mitt huvud!
( absolut ingen av dom jag älskar!) utan skolsköterskor och läkare. Dom som ständigt påpeka min vikt som negativ.

Du måste tänka på vad du äter • det är bra om du rör dig lite mer... mm.. i mina öron låter det i princip du duger inte som DU är så länge du inte går ner några kilo.

Jag vill inte gå in på mer detaljer, men det här med vikt och kroppsideal är ju väldigt stort i samhället. Och det är svårt att känna att man duger när man år efter år får höra samma sak gå ner i vikt så blir det bättre.

Förra året gick jag ner ca8kg. Alla bitarna föll på plats och jag började må bra (bli kär!) från första stund har jag känt mig älskad av P trots mina extra kilo. Det bara blev så utan att jag tänkte så mycket på det.

Min kropp har börjat förändras och jag har blandade känslor inför det. Givetvis är det den bästa anledningen i hela världen att jag får möjlighet att bära ett barn, men också gamla tankar och känslor som dyker upp i takt med att dom extra kilona kommer på vågen.

Jag förstår också att skolsköterskorna och läkarna givetvis alltid menat väl, men att som barn och tonåring alltid få höra det sätter sina spår!

Men nu måste jag bara förstå att jag går från att vara överviktig till att bli superviktig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hoppas ni haft en bra helg!

Själv spenderade jag den med familjen i Tormestorp.
I lördags firade vi min systersons konfirmation med sjukt god mat och härligt sällskap!

Igår var vi på avslutning i kyrkan med min systerdotters kyrkans barntimmar, efteråt blev det korvgrillning, barnlekar och njuta i solen.

Det är helt galet så skönt väder vi fått!

Hjälpte min syrra med blommorna till konfirmationen, det blev lövkojor och rosor. Så när vi skulle packa ihop gjorde jag en stor bukett av alla lövkojor, det finns ett ord som beskriver kombinationen av doften och det romantiska i blommorna

M A G I S K T !

Likes

Comments

Yes! Ni hörde rätt, vi blev med vagn igår!
Redan när vi plussade åkte vi iväg och kikade på vagnar. Mest för skojskull och blev då blixt förälskade i en Britax go big.

Jag ville gärna ha en grå och Patrik gillade den som heter Grey melange. När jag senare fick se den grå modellen i butiken kändes den inte alls rätt. Navy ocean var också en färg som föll oss båda i smaken men tillsist kändes det mer rätt med grey melange. Vi beställde den på Nisses i Hässleholm då den var ca 3000:- billigare där då den var på kampanjpris och det ingick ett babyskydd.

Vi har ju inte hämtat ut den ännu, utan när det närmar sig BF är det bara att åka och hämta den.

Likes

Comments

Idag är vi lediga och haft lyxen till sovmorgon. Det komiska är att klockan 7.34 slog jag upp ögonen och var klarvaken, vid halv nio vaknade mitt hjärta och kände sig utvilad.

Innan kunde han sova till tio halv elva utan några problem. Medan jag oftast vaknat vid nio halv tio. Sen jag blev gravid blir jag lycklig om jag sover till 8. Haha!

Vet inte om det är kroppen som förbereder sig på tidiga morgnar eller för att jag får min sömn när jag lägger mig vid nio på kvällen 😜

Hur som helst är det härligt att man får massa gjort under dagen! Idag har vi massa spännande framför oss :)


Ha en underbar dag så hörs vi!

Likes

Comments

Hej och välkomna till vår blogg!
Här kommer vi att dela med oss av vår resa från två till tre!

Och förhoppningsvis även när den lille Tjorven behagat komma ut :)

Hoppas ni vill följa oss! :)

Likes

Comments