Har alltid känt mig lite halv sådär. Som att något saknas mig (till skillnad från min personlighet som mer är Av och På. All or Nothing. Rött eller Grönt ljus osv osv). Ensam. 

När jag var ungefär ett år poppade ett Teratom fram ur, vid ögonbrynet. Ett teratom är en grodcell eller sk tvillingcysta. Inuti min (de analyseras alltid i jakt på cancer) var det tydligen hår och-tandanlag. På mina småbarnsfoton ser det ungefär ut som jag har en gråsvart klump över ögat. Den opererades bort när åldern var inne.

Ibland tänker jag att det är den där tvillingen, som aldrig utvecklades jag saknar. Vem skulle Du ha varit?

Min ömma moder gav mig förklaringen att det starkare embryot äter upp den andre. 

Hemska tanke.  

(rör sig om celldelning, inte kannibalism dock)

Men Teratomet (tera betyder monster på grekiska) och Kerran. Det låter rätt bra ändå. Vi två mot världen. Du och Jag Tera. 
Likes

Comments

Nietzsche menar att det moderna samhället, dvs efter franska revolutionen är som bäddat för Avundsjukan.
Varför undrar ni då?
Jo den var upptakten till en spirande tro om att vi alla är värda Allt. Och kan få Allt. Under feodalismen hade man vetat sin plats. " Bliv vid din läst, skomakare".

Nietzsche intar ståndpunkten att avundsjuka är naturligt och ska förstås. Att vi genom fostran lär oss undertrycka och se den som en dålig egenskap gör att vi stannar upp i strävandet om att bli en bättre människa.

DU SKA ISTÄLLET BEJAKA DEN. Låta den leva och frodas. Tacka ja till den. Acceptera den. Och göra den till Din.

Hanterandet av din Avundsjuka är däremot en annan femma. Och det svåra. Nietzsche ser den som en kris som ständigt återinträder. Och att den skickar en signal om vad du egentligen vill. Därför behöver du varje gång den har dig i sitt långvariga grepp förstå dina bakomliggande begär och på ett heroiskt sätt möta upp dessa tankar.

Bitterhet var enligt Nietszche en oförmåga att förstå sig på och hantera sin Avund.

Sug på denna karamell. Bittersweet. Om ni frågar mig.


​Syntolkning: Obesvarade kärlekar, syfilis, katastrofala släktrelationer och akademiska prövningar var filosofens vardag. I övrigt var han också smått besatt av sin mustasch och att odla en av modell större. 

Likes

Comments

En sådan jävla helvetesdag.
Blir så trött på hela skiten.
Alla muppiga läkare.
Alla oförstående människor.
Alla idiotiska svar man får. Eller inte får.
Alla uppskjutna möten.
All jävla tid jag lägger ner på att ställa idioters fel tillrätta.
Alla jävla icke-empatiskhet.
Alla bajs-mediciner som inte hjälper.
Allt som värker skiten ur mig.
Begå Seppuku, please.
Och nu ännu en sömnlös natt. 2 år snart. Please mr John Blund, gå och dö du med.

​Syntolkning: Prince, blocking out the bad vibes. 

Likes

Comments

Nu ska jag (Halleluja) inte göra ett inlägg om Hemskheter, Mörkerseende och allehanda Sjukdom. Utan om det som får mig att alltid rulla vidare på livsvågen. På något sätt. Som gör att jag försöker vrida till det. Även i den svåraste stund (men då blir det en väldigt svart variant förstås, den sarkastiska galghumorn).

HUMOR. IRONI. DRÅPLIGHET.

Jag älskar att skratta. Gärna högt med gapande mun och huvudet kastat bakåt. Flodhästskrattet. Med, åt och För andra. Ihop och Ensam. Är jag ensam är det mest ett skrockande. Men Skratt förlöser.

Humor, kan i mina ögon vara vad som. Inget är för heligt att skoja om. Samlevnad, religion, politik, vetenskap eller den egna personen. Allt kan bli hur roligt som helst. Och självdistans BORDE VERKLIGEN vara ett eget ämne i skolan.

Ironin, den är ju lite speciell. Ibland svår för andra att förstå sig på. Den är lite som en akademisk variant på Skrattet. Alltid redo att driva med samhällsföretelser. Ge makten en känga. Den ska alltid slå uppåt, mot dem som innehar positioner eller i alla fall mer inflytande än en själv. Säger bara Karl Gerhard och hans revyer! En svensk mästare. 

Dråplighet. Hur kul? Vansinnigt. Spillet, Drället, Snubblandet och Fumlandet. I mitt fall alltså. Som en vandrande katastrof. Förr, typ på 1900-talet hade jag väldigt svårt att bjucka på det där. Usch så pinsamt att välta ut saker och gå med matfläckar, byxor ut och in, ramla ur bussen osv. Vid påpekande blev jag knallröd och kände mig tja.. KRÄNKT. Äsch, tänker man nu. Ja vad fan gör det om 100 år liksom?Plankan, en humorsketch från förr. Se den. Och Helan och Halvan förstås.

Likes

Comments

"Att våga är att förlora fotfästet lite grann. Att inte våga är att förlora sig själv".

Mitt favoritcitat från Sören Kierkegaard.
Han har skrivit mycket om existensiell ångest, vilket jag kommer lämna därhän men ovanstående innefattar en tanke om Mod. Mänskligt mod. Du måste våga. Du måste leva fullt ut. Och det innebär att ta ställning. Inte låta Dig brytas ned av dogmer, socialt arv eller samhällets normer.

Annars blir det bara ett liv i livslögn.

Det finns också universella värden du behöver hävda och stå upp för. 

Så våga ta språnget MEN bryt bara inte nacken (försök undvika diskbråck också).

Syntolkning: en bild jag tog i Mostar, Bosnien sommaren 2015. Dualismen i gatubilden är det jag värdesätter mest....

Likes

Comments

Brinnande. Lågorna slår.
I mig. Emot mig.
En glödande brandgul färg.
Den äter upp mig.
Men kom du.
Jag ska äta DIG.

Syntolkning: ateljédag på fd arbetställe. 

Likes

Comments