• Facebook
 • Snapchat
 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw

Överväger på avskriva mig mitt uppdrag om att sprida kärlek, lyfta känsliga frågor och prata om tabu belagda ämnen till att bli en ytlig utseende fixerad människa, som spenderar mer tid på att organisera mitt instagram flöde. Då kanske jag skulle tjäna pengar på att göra "ingenting".

Har sedan yngre dagar drömt att kunna tjäna pengar på att arbeta hemifrån genom att blogga eller liknande. Men har vid detta lag insett att det inte kommer att ske. Då jag inte är speciellt intresserad av att följa dagens mode eller har ett speciellt organiserad instagram liv.
Tycker detta är ett ganska intressant ämne att fundera på. (Till er som vill skrika och slå på mig och argumentera om hur mycket tid det faktiskt tar att leva ett sådant liv, andas)
Jag förstår att leva ett liv som "perfekt" måste vara mer än ansträngande. Att konstant försöka leva upp till något som inte alltid stämmer. För på fullaste allvar tror jag inte på nååågon som har ett för fint instagram flöde eller en "perfekt" blogg. Det bara kryper i kroppen för mig.
Som om ni "perfekta" människor alltid mår bra, inte har frågor om samhället och alltid har tillräckligt med pengar på kontot. Så många gånger jag sett människor som er träffa grabbarna i Lyxfällan.

Jag önskar att samhället hellre skulle uppskatta och lyfta dom "bloggare", debatörer och andra människor som lyfter viktiga frågor. Dom där som ni själva kanske inte våga ställa eller utrycka er om. Är inte det så mycket viktigare än att uppskatta och lyfta människor som lever ett liv i glamour. Något som för det mesta bara ger oss en skev framtids bild.

På återseende!
Ella

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

 • 87 Readers

Likes

Comments

Längesedan jag skrev nu igen. Har inte lärt mig det där med en regelbundet uppdaterande. Men mitt liv har väl inte varit speciellt intressant på senaste. Har mest jobbat och inte tänkt.

Så det ända som stämt in på mig av
stressed,depressed and barely dressed. Är väl nog den där sista....

Men nu har jag börjat tänka igen och har fått nya funderingar inför höste/våren/kommande åren. Överväger nämligen på att göra HP (högskoleprovet) då mina betyg inte är dem finaste trotts att jag inte är så dum. Går det bra funderar jag att plugga till kriminolog eller liknande. Så jag blir nya GW. En roll jag nog skulle passa in i. Tänk en norrländsk lite halv seg Ella som löser massa konstiga fall. Hur perfekt😂 Nä men helt seriös överväger jag att utbilda mig till något inom kriminalitet då jag finner det intressant att ta reda på hur förövarna tänker. Fortsättning följer på detta ämne!🤙🏼

 • 111 Readers

Likes

Comments

Har sett flertalet Facebook uppdateringar om vad som händer folk till hösten och hur dom kommit in på olika universitet. Så har fått salt strött i såren dubbelt upp idag. Förutom det där fick jag meddelande från antagning.se ang min antagning. Blev glad och tänkte att jag kanske hade kommit in på reserven eller något liknande, detta då jag tidigare fått meddelande om att jag inte kom in. Men så här såg mitt meddelande ut✋🏼
Grattis till er som kom in och bra jobbat. Men alla kommer inte in på första försöket🎉

Hörs
Ella

 • 131 Readers

Likes

Comments

Hade önskat att jag skulle ha en inspererande text att dela med mig av idag. Typ något i stil med #allastorlekarspelarroll (det gör dem) men har inte mycket mer att säga. Mitt liv är rent utsagt sjukt färglöst för tillfället och helt enkelt tragiskt. Lever på saft och mackor jobbar 5-6 dagar i veckan. Går ut med hunden och sover! Detta går på repeat här vilket gör det väldigt tröttsamt.
Dock ska jag snart fortsätta med en bild serie jag jobbar på!! Lite spännande att se hur resultat blir🙈
Men tills dess får denna korta text duga.
OBS att det är 1 min mellan varje bild OBS
Sjukt vad kameran kan lura

Hörs hej!
Ella

 • 192 Readers

Likes

Comments

12 år av skola är nu officiellt över och jag har tydligen blivit vuxen. Det känns helt sjukt att jag sitter här en söndag och ska inte gå till skolan imorgon...
visserligen har jag turen att jag ska till ett jobb istället men det är ju endast ett sommarjobb. Så jag kan känna mig liten några månader till. I Augusti startar allvaret. Arbetslös eller inte det är frågan?
Känns fruktansvärt att ens överväga att sitta tomhänt till hösten... Då är jag verkligen i knipa. Då kan jag inte betala hyra,hund, räkningar och allt annat. Att sitta och vara beroende på någon annan är något jag absolut inte vill och aldrig kommer att klara över huvudtaget. Frågan är om det är värt att grubbla över eller om jag ska låta tiden svara på denna fråga. Gaah blir bara virrig av detta vet knappt själv om jag ska vara lugn eller stressad...
Ella🌸

 • 165 Readers

Likes

Comments

Här sitter jag, i mitt vanliga hörn i soffan och grubblar och inser. Shit jag har ätit en hel påse popcorn helt själv. Att kliva upp ur soffan är fett jobbigt, lika så att gå ut med hunden och att fixa klart naglarna. Borde gå och lägga mig, ska ju ändå till skolan imrn men jag har ju sovit hela dagen. Jobbigt att gå till sängen är ju pigg. Oj min mage putar ut över byxorna och mina bröst ser ut att ramla ner. Gud vad jag har blivit lat.

Dessa tankar uppstår ofta i mitt huvud och gör många gånger att jag ser ner på mig själv. Igår var en sådan dag jag hade panik över hur stor min mage hade blivit och sa till mig själv att jag inte behöver äta nå mer. Jag vaknade upp likadant. Vägrade äta större delen av dagen tills jag nästan sackade ihop. Tog några snygga selfies som jag tänkte ladda upp med någon fräsig text tills jag fick sans i mig själv. VAD HÅLLER JAG PÅ MED?
Vad håller alla i detta samhälle på med?
Jag är nästan helt säkert att många i min omgivning gör och tänker så här. Men som inte talar ut. Istället delar dom med sig av det "perfekta liv" som dom inte ens lever. Vad har egentligen hänt med oss? Varför lossas vi så ofta att vara någon vi inte är? Det är något jag ofta tänker på. För jag själv gör det. Lossas vara någon annan. Lägga upp glada bilder på instagram när jag mår skit. Hur kommer det sig att visa sina dåliga sidor har blivit så tabu.
Det sägs att vi är mer öppna nu med psykiskohälsa än förr men ändå gör så många detta varje dag.

Här är en flummig text med tankar, frågor och funderingar nån kanske har ett svar? Snälla dela då med dig för jag är less på samhällets sjuka normer som får oss att undermedvetet ändra på den vi egentligen är.
Här får ni en bild, på mig, i pyjamas med magen pysandes ut av alldeles för mycket popcorn.
Bara för att jag vill bryta normen!
Puss hej lever pastej!
Från Ella

Likes

Comments

Under gårdagen väcktes en tanke hos mig, en tanke som dök upp under en bussresa som inte blev som alla andra.
Som vanligt så satt jag på bussen på väg till skolan lyssnandes på mina podcast och var i min egna lilla värld. När vi stannade för två passagerare. Två äldre män skulle kliva på bussen. En med tydliga rygg problem och ett friskt pyre. Den första att kliva på bussen var mannen med rygg problem och ovårdat utseende. (Då den andra mannen valt att ställa sig väldigt långt ifrån honom). När han kliver på ser man att han har problem att få upp plånbok mm ur fickan då han inte riktigt kunde böja sig. När han väl fått upp plånboken låg inte busskortet där.
Det var då det började. Jag såg hur irritationerna i människornas ansikte dök upp och plockade ur mina hörlurar.
Busschauffören påpekade då för mannen att han inte hade något buss kort. Svaret tillbaka blir; Jo vänta lite bara det kan vara i andra fickan. Mannen ifråga kämpar för att skynda sig men det går inte tillräckligt fort. Detta gjorde busschaffisen irriterad och han snäser att han har tider och passa så om mannen inte har busskort eller pengar får han kliva av. Mannen säger då igen att han har busskort men att han inte får upp det. Den andra mannen står bakom och stampar fötter och gör inget för att hjälpa till.
Tillslut får jag nog av busschaffisens otrevliga beteende och väljer att gå fram och betala mannens bussresa. Då man såg att denna man hade det jobbigt att gå m.m.
Sagt och gjort betalade jag med mina få kronor och gick och satte mig.
Mannen ifråga vart väldigt tacksam och satte sig mittemot mig.
Jag satte tillbaka mina hörlurar och återgick till mitt lyssnande. Då började mannen tala smått till mig. Jag som inte är as hype på morgonen var lite stel tillbaka.
Det var då nästa sak hände. Ett gäng skolelever klev på...
(Mannen och jag satt väldigt långt fram)
Ena barnet efter det andra kliver på och nästan varenda en stirrar konstigt på mannen. En av dem ställer sig till och med bredvid och tok stirrar på honom för att sedan säga; såg ni vad äcklig.
Då vart jag fasen irriterad. Och kände att denna man behöver nog iallafall en trevlig konversation med någon idag. Så när bussen fortsatte rulla så fortsatte vi att prata om det ena och det andra tills han skulle kliva av. En trevlig stund innan skolan!

Tanken då?
Jo alltså helt ärligt vad är det för fel på allmänheten? 1 till dig busschaufför! Du/Ni orkar vänta på en barnfamilj med vagnar som kliver på, skolklasser med massor av barn som är överallt och ingenstans, gamla damer och herrar som är lite långsammare. Men inte tusan hade du tåla mod att vänta på en herre som tydligt hade ryggproblem... var det för han såg så ovårdad ut? Det var min uppfattning. Och ja alla kan ha dåliga dagar men snälla inte fasen behöver man bli super otrevlig när man inte fick upp busskortet direkt bara för man var lite virrig....
2. Till er skolbarn. Har ni inte blivit lärd nått? Hur skulle ni känna om jag ställde mig bredvid er på bussen och stirrade och sedan sa högt och tydligt Gud vad äcklig? Visst hade ni blivit ledsna då? Alla ser olika ut och har olika tillgångar här i livet men dom är fortfarande lika mycke värd som du och jag.
Är glad att jag får nya lärdomar varje dag. Så idag fick jag mig en spark i röven när det kommer till att acceptera alla trotts deras utseende!
Kram på dig äldre herre med din 19 åriga 33 års gamla dottern du var trevlig!

Ella

 • 183 Readers

Likes

Comments

Idag bestämde jag mig för att pyssla så jag drog på mig det första jag hittade och insåg att detta var så jag!
Så this is ootd✋🏼
Sayonara
Ella

 • 205 Readers

Likes

Comments

Quot of the year till bilden! Ett citat som passar bra i på kvällens funderingar (går dags kvällens*).
Jag har under 18 av mina 19 levnads år försökt att hålla alla på god fot även fast det drar ner mig. Har inte velat haft ovänner och inte försökt starta bråk. Flera av dessa saker stämmer även idag men det jag jag har ändrat är det först nämnda.
*1 Jag har nämligen gett upp på att försöka hålla alla glada och på min sida. För det gynnar inte mig på något vis. Jag behöver inte vara vän med alla. *2 Jag behöver inte alltid ljuga för att du ska vara glad. Jag behöver inte hålla mina åsikter och tankar inne för att skydda din glädje.
Vissa av dessa argument må kanske låta lite elaka men jag ska förklara.
*1 Som många vet och vissa har förstått har jag tagit avstånd till en del människor som jag tidigare kallat vänner. Detta pågrund utav antingen hur dem behandlat mig eller bara för att dem inte accepterat hur jag varit eller vilka jag umgåtts med. Visst har det kanske sårat men troligast inte lika mycket som det skulle gjort på mig om jag inte lämnat.
*2 Detta är något dem jag har kvar i min omgivning kanske märkt och finner svårt att förstå. T.exJag har nämligen en människa i mitt liv som alltid kommer vara mig nära trotts vad den gjort mot mig. Men jag har slutat skydda den människan från att bli sårad pga mina åsikter om vad den gjort. Jag har nämligen haft problem att förklara för denna människa hur den har skadat mig för att jag har vetat att den själv skulle bli så arg. Men jag måste ju också få förklara hur jag känner eller? Jag kan ju inte bara låta någon gå och trycka ner mig gång på gång utan att säga stop, bara för att den inte ska bli arg för att jag sa just stop. Svårt beskrivet kanske. Men denna blogg är ju mest till för mina tankar och funderingar än något annat så då kan texterna ju bli hur som helst.

Låt ingen förstöra din framtid och lycka. Den är din och bara din. Så tänk på citatet!
You can't make everyone happy, you ain't pizza.
Ella

Likes

Comments