​För ungefär en månad sedan var vi i kontakt med elektrikern som vi tänker anlita, och han tyckte vi skulle ha ett möte ganska direkt för att se över huset och vilka möjligheter som finns när man bygger själva. Han hade skickat ett förslag ang. all belysning ut/invändigt, eluttag, lampknappar, strömbrytare, taklampsuttag osv. Kändes helt ärligt som en djungel när vi fick ritningarna som han hade gjort.
Förra veckan var vi på möte med honom och han förklarade hur man bör tänka och vilka möjligheter det finns idag som man själv inte hade någon aning om exempelvis KNX. Kändes väldigt bra att gå igenom allt eftersom vi själva inte är några experter inom just elektrikernas del. Vi gjorde om lite i ritningarna som han hade gjort och alla ideéer som vi hade var inte heller omöjliga(yeey). Men eftersom det är länge kvar tills elektrikern ska börja med detta så är det ingenting som vi behöver ha klart till 100% redan nu. Men det känns skönt att ha börjat med det eftersom när allt drar igång kommer vi inte ha lika mycket tid att sitta och fundera.

Annars så har vi fortfarande inte fått bygglovet godkänt, och nu har det gått tre månader. Vi har varit i kontakt med kommunen men det var en till liten detalj som var tvungen ändras, så det skickade vi in för ca tre veckor sedan. Bara hålla tålamodet uppe, vi hade ju egentligen tänkt börja med grundarbetet nu i höst men vi får se om vi hinner med det, vi känner inte heller någon stress, vi sa det i våras att ifall vi hinner så gör vi det, annars får vi vänta tills vintern är över.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I Mars 2017 blev vi bostadsrättsägare till denna trea på markplan via en ombildning av vår hyresrätt, renoveringarna satt igång samma vecka som köpte lägenheten. Tanken med renoveringen var att få den så ljus och neutral som möjligt då vi visste att vi inte skulle bo där speciellt länge. 

Vi började med att måla om alla väggar och tak vita, sen ville vi göra nått mer i sovrummet så vi målade en fondvägg i grått.. Det är inte så himla lätt med gråfärger, lätt att det ser lila eller blått ut, men den blev riktigt bra. Efter att allt var målat så slet vi ut golvet i omgångar i hela lägenheten (tidigare var det gult plastgolv i stora delar av lägenheten) och la in ett ljust laminatgolv Berry Alloc, White oak i hela lägenheten förutom i hallen där det blev ett ljusgrått klinkergolv.

Därefter att golvet var lagt renoverade vi köket, vi valde ett Ikea kök "Voxtorp" med vitvaror. Som kakel valde vi 60x60cm plattor i äkta marmor(ej från Ikea). Tidigare var det vävda väggar i köket vilket vi spacklade om och målade vita.

Vi hann även med att totalrenovera badrummet, där valde vi våtrumsmatta i två olika gråfärger som jag hade sett på en inspirationsbild, vilket blev riktigt bra.

På vår uteplats som bestod av stenplattor byggde vi upp en altan i samma höjd som altandörren in till lägenheten.

I det stora hela blev vi riktigt nöjda med resultatet och det kändes verkligen som vårt, vi har ju aldrig tidigare ägt en bostad. Men alla val vi gjorde under renoveringen var kanske inte vad vi hade valt om vi skulle bott i det själva, utan vi valde ju som sagt mycket för att det skulle falla i smaken för så många som möjligt.

Här kommer först tre bilder från hur längenheten såg ut före renovering och sen några bilder på hur den ser ut idag efter renoveringen. 

Likes

Comments

Just nu sitter jag i Växjö, kom hit i måndagskväll och åker tillbaka på Torsdagmorgon. Lägenheten har blivit såld och flyttstädad vilket känns så skönt och Jonte kan äntligen flytta med mig till Skellefteå. Idag ska vi och skriva på några papper hos mäklaren och sen är allting klart.

Bygglovet har vi också hunnit få tillbaka men det var lite som saknades så vi har kompletterat det och ska skicka igen det på nytt. Allting rullar på och att inte bygglovet blev godkänt på första försöket förstod vi nästan då kommunen har så många regler, exempelvis på kodfärger, vi ska ha ett vitt hus men det är bara en viss vitfärg som man får använda, känns tramsigt men så är det.


Likes

Comments

Nu är vår lägenhet ute till försäljning, så spännande. Den har legat ute sen en vecka tillbaka och nu till veckan är det visning.
https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-oster-vaxjo-kommun-alegatan-10b-12099360

Likes

Comments

Nu är det tre veckor sedan jag flyttade till Skellefteå och i veckan började jag på mitt nya jobb. Har haft fullt upp, därför har bloggen fått vila. Ingenting nytt med huset har hänt men i Växjö händer det grejer. Min sambo bor fortfarande i Växjö då vi ska sälja vår lägenhet innan han kan flytta upp, i veckan har fotografen varit och fotat och sambon har varit på möte med mäklaren. Lägenheten kommer komma ut till försäljning i början av Augusti.

Vi har totalrenoverat vår lägenhet i Växjö så det känns lite trist att sälja och flytta till en hyresrätt här i Skellefteå men det blir nog bra, blir ju inte så långvarigt iallafall. Tänkte göra ett separat inlägg om vår renovering av lägenheten men lägger in en bild på vårt kök här nedan

Likes

Comments

Just nu hjälper min sambo mina föräldrar att bygga en ny altan, så när han skulle och köpa nytt material följde jag med för att titta på lite kök och tog med några kataloger hem. Det är ju så många val när man bygger hus, vilket jag tycker är riktigt roligt då jag älskar inredning. Min tanke till huset är en mörkare kök, med mörkgråa luckor. Men ljusgrått kök är ju också väldigt fint. Bäst att börja i tid när det är mycket som ska bestämmas.

Likes

Comments