Nu är vår lägenhet ute till försäljning, så spännande. Den har legat ute sen en vecka tillbaka och nu till veckan är det visning.
https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-oster-vaxjo-kommun-alegatan-10b-12099360

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är det tre veckor sedan jag flyttade till Skellefteå och i veckan började jag på mitt nya jobb. Har haft fullt upp, därför har bloggen fått vila. Ingenting nytt med huset har hänt men i Växjö händer det grejer. Min sambo bor fortfarande i Växjö då vi ska sälja vår lägenhet innan han kan flytta upp, i veckan har fotografen varit och fotat och sambon har varit på möte med mäklaren. Lägenheten kommer komma ut till försäljning i början av Augusti.

Vi har totalrenoverat vår lägenhet i Växjö så det känns lite trist att sälja och flytta till en hyresrätt här i Skellefteå men det blir nog bra, blir ju inte så långvarigt iallafall. Tänkte göra ett separat inlägg om vår renovering av lägenheten men lägger in en bild på vårt kök här nedan

Likes

Comments

Just nu hjälper min sambo mina föräldrar att bygga en ny altan, så när han skulle och köpa nytt material följde jag med för att titta på lite kök och tog med några kataloger hem. Det är ju så många val när man bygger hus, vilket jag tycker är riktigt roligt då jag älskar inredning. Min tanke till huset är en mörkare kök, med mörkgråa luckor. Men ljusgrått kök är ju också väldigt fint. Bäst att börja i tid när det är mycket som ska bestämmas.

Likes

Comments

Allting började egentligen vintern 2015 då vi länge hade velat bo i hus men visste inte riktigt var, när och hur. Vid den här tidpunkten bodde vi i Växjö, vi var på några husvisningar men på nått sätt kändes det inte helt rätt. Vi hade tidigare varit inne på att bygga oss ett eget hus men då Växjös tomtpriser var betydligt högre än vad det var hemma i Skellefteå så stannade husplanerna upp ett tag.

Vi hade koll på alla tomter som såldes, men det var ingen som vi direkt fastnade för. Julen 2016 började vi fundera på tomterna som låg på ett nybyggt område i centrala Skellefteå, men alla var bokade. Hade dagligen koll ifall någon tomt skulle bli avbokad, tillslut blev en tomt avbokad och vi ringde kommunen. Tyvärr så blev vi inte först och fick inte tomten..

Veckan senare den 6 februari ringde min sambo och berättade att han hade bokat en tomt och att vi hade fått den. Därefter drog allt igång. Vi hade sedan tidigare redan skissat på ett hus och valde att fortsätta på det. Vi anlitade en man i Skellefteå för att rita upp huset utifrån de skisser vi hade gjort (låter väldigt enkelt vilket det inte är, så många val och så mycket tid). Den 1 Maj åkte vi från Växjö till Skellefteå för att få se tomten och det var ingen tvekan, vi båda var riktigt nöjda. Därefter gjorde vi klart allt för bygglovet, den 14 Juli blev allting klart och vi kunde äntligen skicka in bygglovet.

Så det är där vi är idag, i väntan på att bygglovet ska bli godkänt. Sen är planerna på att börja med tomten till hösten och eventuellt bygga garaget. Själva husbygget kommer vi vänta med och börja med våren 2018.

En bild på huset från Söder.

Likes

Comments

Första inlägget på vår husblogg, tänkte att det kan vara roligt att kunna se tillbaka på vår resa senare när allting är färdigt.
Här kommer vi (eller jag) skriva före, under och kanske efter husbygget. Tänkte skriva i ett annat inlägg om vad vi gjort hittills, det här med husbygge är ju en väldigt lång resa med många val och beslut.

Likes

Comments