Hej igen! Vidare till Koh Phi Phi, ett glatt litet party ställe! Super mysigt trots all turism! Bodde på ytterligare ett väldigt mysigt och fint hotell men också med de skönaste sängarna på hela resan! Dröm för oss som bytt och sovit i vi vet inte hur många sängar.. men också hade ön några av de bättre restaurangerna vi har ätit på under vår tid i Thailand! Vi har i stort sett ätit kyckling och thaimat i en månad och att hitta lite mer skandinavisk (god, efterlängtad och igenkännlig) mat och mexikanskt (tacos/fajitas!!) så var vi väldigt lyckliga! Att äta samma sorts mat i en månad är ingen höjdare, hur gott man än kan tycka det är så får man så småningom nog!! Så vi har den senaste tiden förklarat i nästan varje samtal hem för våra kära föräldrar hur mycket vi saknar och längtar efter deras underbara mat! På Phi Phi stannade vi fem nätter vilket passade oss perfekt. Vi åkte en dag till Monkey Beach, gick runt bland aporna och Linnéa fick vid två tillfällen apor som hoppade på väskan hon höll i och försökte sno något från oss haha! Men vi var dock beredda på detta redan innan så ur väskan kunde de inte få tag på något förutom att Linnéa blev rädd! Fick tyvärr inte hennes reaktion fångat på varken bild eller film 🙈 men nedan bjuder vi på lite annat!

Andra dagen slutade tyvärr vattnet fungera på hela vår våning, så vi hade ingen fungerande dusch, toalett eller handfat. Det var också just vårt rum som blev drabbat av folk som sprang in och ut ifrån för att kunna ta sig upp på taket och fixa detta. De var väldigt vänliga och respektfulla såklart och vi var egentligen inte hemma under hela dagen eftersom vi var på stranden. Men i kompensation fick vi en halvdagstur runt Phi Phi och åkte till ännu en strand av apor, förbi många fina, pampiga berg, grottor och stränder. Vi fick snorklat, badat och besökt även Maya Beach som var fantastiskt fin! Utflykter vi hade tänkt göra på egen hand men nu istället fick gratis, så det tackade vi för!🙏🏼 Vattnet blev fixat samma dag som det slutade fungera så vi hade det kanon resten av dagarna!

En parentes, vi har ju såklart varit fullkomligt bestämda att testa att dricka kokosnöts mjölk, (framförallt Linnéa) så vi köpte oss varsin! Till vår förvåning och besvikelse var det däremot ingen höjdare, tyvärr kunde ingen av oss dricka upp våra kokosnötter, men man vet aldrig förrän man har testat! Det blev en hel del kortspel på stranden och trevliga kvällar ute👣🌙
Bästa hälsningarna från oss två❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments