Godmorgon alla livsnjutare!
Igår var vi uppe och studsade vid kl. 5.50 precis som alla andra dagar, mycket tidigt, för att ta vara på dagens alla möjligheter.
Till skillnad från tidigare dagar väntade däremot ett annat slags äventyr! Efter att vi checkat ut från hostelet så blev vi upplockade strax efter kl. 7 på morgonen av Bunyip Tours, för att bege oss mot en farm ungefär halvvägs till Sydney. Det var en fortsatt stormig morgon i Melbourne!
Under vår roadtrip stannade vi vid otroligt fina utsiktsplatser och vattenfall!

En av många små gamla byar vi passerade var Beechworth, ett ställe där vi stannade över lunch. Vi åt på Bridge Road Brewers som var ett litet ölbryggeri & restaurang i staden. Vi vandrade runt och gick in i en butik som sålde honung i alla dess former och fick smaka på några av många slags honung.

Efter att ha sett både levande och döda kängurus så anlände vi efter 7,5h bussfärd med ett gott gäng till Hanericka Farm! Här togs vi emot med öppna armar av en helt underbar australiensk familj. En av döttrarna i familjen, 8 år gammal, visade oss runt bland alla djur, vi fick mata lammungar, grisar, fåglar m.m...
Efter att ha spenderat lite tid till djuren på gården så var det dags för middag med gänget! Det var helt fantastiskt med hemlagad mat igen!

Kvällen gick sedan undan! Vi avslutade kvällen tillsammans med en bonfire under en stjärnklar himmel & kolsvart omgivning på en farm någonstans i Australien. Wow vilken härlig kväll!

Idag var det tidig avfärd igen mot Canberra och Sydney. Hur kliché det än kan låta blev vi väckta av tupparna på farmen, mysigt! Frukosten bestod av stekta ägg, nyplockade från hönsen på gården under morgonen, bacon & sallad! Detta kommer bli hur bra som helst!

Kramar från oss /
L & E

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vår sista dag i Melbourne var en solig & stormig dag! Vi tog en till stadstur runt staden, sprang ärenden till resekontoret, startade vår australienska mobil och lunchade/solade i Flagstaff Garden. Dagen gick i lugnt tempo och vi gottade oss i stort sett från morgon till kväll, precis som man är ämnad att göra på sin semester! Kvalitetstid, när den är som bäst helt enkelt!! Vi hade kort och gott en underbar dag tillsammans❤️

Likes

Comments

Good Mornin!
Vid ungefär halv ett igår natt (australiensisk tid) checkade tvillingarna in på Discovery Melbourne hostel i centrala Melbourne. Lyckan var total när vi äntligen fick lägga oss vågrätt, sträcka på våra ben och sova ikapp den sömn vi inte fick tidigare!

Gårdagen bestod till största del av att upptäcka, utforska och vara allmänt nyfikna på den nya stora staden! Vi gav oss ut och handlade mycket nödvändigheter för telefon & mat men tog oss såklart också en uppfriskande dagspromenad. Melbourne är väldigt fint och som vi får intrycket av, en bra blandning av många olika sorters människor i en miljö som varierar sig från kvarter till kvarter. Små, slitna hus bredvid höga, nya & moderna skyskrapor! Liknar på sina håll en storstad likt New York med fina hotell och restauranger längs med Yarra River, med små parker mitt i stan. Samtidigt finns det många små gränder och vrår med mindre butiker och caféer som påminner om våra resor till vårt kära Espana! 🏙Människorna som vi har träffat på hittills har varit väldigt hjälpsamma, trevliga och välkomnande!

Saker vi har lärt oss hittills är; vilket håll du ska titta åt när du går över vägen, vart vi kan hitta wi-fi, att dricka pulverkaffe med långkonserverad söt gräddmjölk, att subway och 7-eleven finns på vartannat kvarter och att pizzerior är väldigt sällsynt i denna del av staden! Barnen bär skoluniform och spårvagnarna är helt klart snyggare i Sverige 🚃 

Har ännu inte riktigt kommit överens med matkulturen här nere, så kvällsmat likt denna lär nog bli standard för oss framöver, ja det stämmer, nudlar räddar liv och de har faktiskt aldrig varit godare.. ! 😅

Idag väntar ännu mer sightseeing för vår del men också planerandet inför morgondagen då vi hoppar på bussen för vårt fortsatta äventyr, där vi bland annat ska bo på farm och ta oss mot Sydney!🚌

L&E

Likes

Comments

Godmorgon på er allihop!

Två flygningar, 20h, 3 filmer, en vän och 6h i framtiden senare så står vi fortfarande på två ben, trötta som Gud vet vad!
I skrivande stund sitter vi för tillfället på ett av alla de nudelställen som Hong Kongs flygplats har att erbjuda.

Två förväntansfulla tjejer som oss, har minst sagt haft en häftig upplevelse redan nu och snart beger vi oss vidare mot Melbourne.

Trots vår helt makalösa trötthet så är vi fortfarande minst lika taggade, glada och lyckliga över att äntligen få vara på resande fot! 🌏

Stort tack till alla er som önskat oss lycka till på resan! Vi lovar att göra allt vi kan för att hålla er uppdaterade genom både texter och bilder.. nu är vi igång!!

L&E

Likes

Comments