idag har vi bakat cupcakes och spelat basket med några ungar. Vi hade förväntat oss lite fler ungar men det gick bra ändå. Vi har även solt mycket i caféet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Under cirka en veckas tid har feriearbetarna fått planera ihop en avslutning till sommarskolan för nyanlända som då hålls här på Ungdomens Hus 1200 kvadrat den 2 Augusti.

Feriearbetarna har fått planera lite aktiviteter som eleverna från sommarskolan får vara med att delta i. De populäraste aktiviterna var fotboll, basket och dans.

Matbiljetter delades ut till alla elever efter ett avbryt för aktiviterna då maten äntligen kommit på plats.

Det fanns många olika rätter på menyn, för det mesta maträtter från mellanöstern. På menyn fanns rätter som falafel, kyckling klubbor, hummus, dolma, babaganoush, ris, sallad m.m.

Maten som det bjöds på har vi beställt från en ideell organisation som heter Hoppet där kvinnor lagar mat som sysselsättning, all vinst som de tjänar in går till välgörenhet exempel barn i Irak.

Efter maten fortsatte vi med mer aktiviteter då det skulle bli som en liten paus medans vi väntade på tårtorna som också skulle bjudas på.


Det bjöds på flera olika sorters tårtor som var väldigt goda.

Till vänster är en bild på jordgubbstårtan den populäraste och största tårtan som bjöds på idag. :)

Efter att alla blivit mätta och belåtna fick vi alla stolar och bord undanställda och vi fortsätter med ännu mer dans för att avsluta denna dagen.

Avslutningen kändes väldigt uppskattande för de flesta, elever som lärare även personal och feriearbetare på 1200 kvadrat.


Likes

Comments

Tjena alla bloggläsare! Idag så har vi bakat för fullt och även bjudit på fruktsallad till alla som har tittat förbi vårat ungdomshus 1200 kvadrat. Vi har även gjort en massa beställningar inför discot som äger rum redan imorgon. Kom förbi , alla är välkommna!

Våra fina tjejer vid fruktsalladsbordet som bjuder folk på fruktsallad.

Vår goda fruktsallad som var mycket omtyckt av folket.

Här står killarna och tar hand om vårat kafé.

Våra fina tjejer samt cupcakes.

Likes

Comments

Idag har vi haft fullt upp med förberedelserna inför vårt disco som vi kommer att ha här på 1200 nu på torsdag. Vi har klippt ut 250 flygblad vilket tog väldigt lång tid men redan delat ut mer än hälften, ni är alla hjärtligt välkomna nu på torsdag och ta med era kompisar och sprid vidare informationen så ses vi förhoppningsvis här!

Likes

Comments

Medan de andra feriearbetarna bakade gick tre av oss i en teknikkurs som handlade om ljud och ljus. Det var väldigt lärorikt och intressant och vi lärde oss att arrangera en festival eller en spelning och fick kunskaper om vad som händer bakom rampljuset.

Ljuskursen var lite seg i början men när vi väl kommit igång så var det spännande att se våra programmeringar komma till liv.


Ljudkursen var också intressant då vi byggde upp en scen med olika instrument och meckade tills vi fick ett bra ljud på det. Vi lärde oss att använda ett mixbord och att koppla instrumenten till högtalare


/Teresia och Adrian

Likes

Comments

Idag har vi gjort ett andra försök med vårt café. Vi ställde ut bord och stolar samt satt upp ett tak för att kunna få en mer hemkänsla på vårt café. vi dukade borden och gjorde dom fina med blommor och servetter som fick folk att köpa våra varor mer. vi hade också gratis thaiboxnings kurs som lockade till massa barn och unga samt unga. Våra kakor sålde i mängder som vanligt

Likes

Comments

Idag har vi feriearbetare på 1200 kvadrat bakat kakor och bullar till sommar caféet som öppnar den 27/6. Vi har gjort chokladbollar, kolasnittar, kärleksmums och kanelbullar. Välkomna på fika tis.-fre kl 12-15.

/Saga

Likes

Comments

Let's get started

Då var sommaren igång med ungdomshuset 1200 kvadrat! Äntligen. Huset är fullt av ungdomar, och just nu grillas det lunch i det fina vädret. I sommar jobbar vi med någonting som heter ungdomsledare i kvadrat. Där är syftet att ungdomar ska handleda andra ungdomar. Denna veckan är uppstarts, och planeringsvecka för aktiviteterna i juli. 

I bloggen kommer ungdomar att dela med sig av sina upplevelser från de olika aktiviteterna i huset, men även runt omkring i Göteborgs stad. Vi som driver bloggen heter Sara och Elina.

Häng med oss!

Likes

Comments