Gjorde en svensk efterrätt till finals i foods. Bakade kladdkaka för att det är min specialité (går inte att misslyckas liksom...
kladdkaka uppskattades INTE. Tog väldigt illa upp.

Likes

Comments

usa

Åh jag älskar drama! Lagt ner så mycket tid på denna show och på Torsdag ska vi ha den första showen!!! Är så nervös, men det kommer gå bra.

Likes

Comments

Är det bara jag som avskyr att åka skolbuss?
Undviker det så ofta som möjligt men när jag behöver ta den så lider jag.
Så nu tänker jag dela med mig av lin avsky och förklara varför till och med kollektivtrafik är bättre än skolbussarna.

1)Bussarna är fulla av obehagliga barn som inte tagit körkort än och de försöker alltid prata med en och fråga konstiga frågor. Två barn kallade mig rasist och frågade vad en strippa var?!

2)De är orimligt långsamma. När jag åker bil till skolan tis-fre så tar det Max 15 minuter och (att lämna av värdsyskonen). På måndagar när jag börjar kl 9 måste jag ta bussen kl 07:50

3) Bussen stannar vid VARJE hus och släpper av barnen, bussen åker till och med förbi min väg efter 30 min men bussens rout är att åka in på min väg efter ungefär 55 min.

4) De är högljudda, mörka och trånga. Får knappt plats.

5) luften ventileras inte.

6) sätet slutar vid min rygg.

Så en sak jag inte kommer sakna är att ta bussen till skolan hemma i Sverige för de är behagliga och snabba.

Likes

Comments

Tror vi är inne på vår sextonde Snow Day nu. Helt galet!
När det äntligen slutar snöa börjar det regna?! Och regnet fryser till is och barnen kan inte åka till skolan.

Min värdmamma fastnade med bilen imorse så vi försökte putta fram den. Till slut kom hennes kompis och hjälpte till med en traktor.

Likes

Comments

Igår blev vi hemskickade tidigare på grund av snö och idag fastnade vi med bilen på väg till skolan. Senare under dagen började det snöa och blåsa obehagligt mycket. Men vi blev inte hemskickade! HUR ska jag klara av livet i Sverige där livet faktiskt fortsätter när det snöar? Jag hade drama efter skolan men åkte hem lite tidigare för att det SNÖADE så mycket!

Likes

Comments

usa

Idag började vi med en ny semester aka termin!
Vi är ungefär två veckor sena pga Snow days!
Även igår var skolan inställd på grund av väder. Det ät sååå skönt! Vill helst inte vara ute i denna kylan, haha. 4 dagars skolvecka är perfekt.

Juste! I söndags var det super bowl och patriots vann, måste nästan skriva ett inlägg om det för set bar en upplevelse i sig.

Likes

Comments

1. Det bästa sättet att lära sig engelska är att åka och på i ett land där folk pratar engelska varje dag. Därför bestämde jag mig för att åka till USA för att bli så bra engelska som möjligt. Jag tycker att alla ska lära sig engelska eftersom att det är ett globalt språk man har användning för i nästan alla sammanhang.

2. Träffa nya vänner från olika delar av världen! Som utbytesstudent träffar man inte bara människor i landet man bestämt sig för att studera i, utan även andra utbytesstudenter innan man åker och kanske även i det nya landet. Jag har blivit kompis med två utbytesstudenter och de är två av mina närmsta vänner.

3. Få bo hos en amerikansk familj. En av anledningarna till att jag åkte var för att jag ville bo hos en amerikansk familj.

4. Upptäcka en ny kultur. Det bästa sättet att lära sig om nya kulturer är inte att åka på semester eller läsa om landet utan att faktiskt bo där! USA är helt annorlunda jämfört med vad jag trodde att det skulle vara!

5. Gå utanför min "comfort zone" Att åka ensam över halva värden utan familj eller vänner var något jag såg som skämmande men lockande. Att ställa in sig till en ny kultur är svårt och utmanande men jag tror att man växer av det och har nytta av det i framtiden!


Det bästa med mitt år är att jag träffat människor från olika delar av världen och upptäckt en helt ny kultur!

WWW.ef.se/highschool/infomeetings/  jag valde att åka med ef eftersom de verkade vara en seriös organisation som funnit i branschen länge! 

Likes

Comments

Detta inlägget skulle verkligen upp för ca en månad sen, hehe.

Julen i USA är väldigt annorlunda från julen hemma i Sverige.
Walmart började sin julförsäljning tidigare än IKEA och julrean har börjat redan idag så jag köpte på mig ett gäng polkagrisar och en julklapp till min värdmamma. Jag suger verkligen på att köpa presenter.

Ifredag den 24, christmas eve
Vi åkte till min värdmammas pappa där vi åt julmiddag och träffade hennes halvsyster och hennes barn Vi åt inte riktigt samma mat som farmors goda julmat utan vi åt jello (inte en favorit) potatisgratäng med chips(!!!) som topping, och såklart julskinka! Till efterrätt hade vi lussekatter och kladdkaka som jag och Emily bakat. Efter maten öppnade vi paket och tittade på ett tv-program om USAs sista strid mot Storbritannien. Så patriotiskt. När vi kom hem öppnade vi ett paket- pajamas!

Lördag 25 Juldagen

Jag blev väckt av min värdmamma eftersom jag är en sömntuta. Vi gick till granen för att öppna våra paket!
Det är en tradition som nästan alla amerikanare har (har jag hört). Föräldrarna köper likadana pyjamaser till sina barn så öppnar man presenterna tillsammans. Man tar alltså inte med presenterna till släkten och öppnar där.

Efter det åt vi julfrukost. Juice, någon sorts ugnsbakad grej med korv, bröd, ägg och ost som heter sausage fondue (ser inte alls ut som en fondue utan mer som en gratäng) och det bästa: kanelbullar.
Efter det åkte vi till en del av värdfamiljens släkt. Vi var åtminstone 30 personer så det var fullt ös. Julmaten var såååååå god! Det fanns biff, revben, skinka, hundra olika former av potatis, kex, oliver, allt möjligt.
Dessertbordet var en dröm. Chokladkakor, bullar, kakor, fudge allt möjligt. Vi lekte en lek som gick ut på att man skulle öppna ett paket och ha på sig grythandskar.

Söndag 26

Julen i Amerika verkar aldrig ta slut! Idag åkte jag och familjen till en annan del av släkten i yakama en bit utanför Ephrata. Jag tror att vi var minst 50 personer och alla tog med sig minst en sak var till buffén. Jag tog med kladdkaka och ALLA som jag gett kladdkaka har älskat det, tips. "Som en brownie fast bättre" vet. Alla kusiner hade presentutbyte och jag försökte prata med alla som var där men det var som sagt väldigt många.

Likes

Comments

Idag åkte min värdfamilj till flygplatsen och hämtade sin gamla utbytesstudent eftersom hon ska fira jul här!
Eftersom jag fortfarande är orimligt underbar (och ogillar flygplatser) lät jag hennes pojke ta min plats i bilen.
Emma kom över och vi hade mini-julfirande! Så mysigt!

Likes

Comments