Detta inlägget skulle verkligen upp för ca en månad sen, hehe.

Julen i USA är väldigt annorlunda från julen hemma i Sverige.
Walmart började sin julförsäljning tidigare än IKEA och julrean har börjat redan idag så jag köpte på mig ett gäng polkagrisar och en julklapp till min värdmamma. Jag suger verkligen på att köpa presenter.

Ifredag den 24, christmas eve
Vi åkte till min värdmammas pappa där vi åt julmiddag och träffade hennes halvsyster och hennes barn Vi åt inte riktigt samma mat som farmors goda julmat utan vi åt jello (inte en favorit) potatisgratäng med chips(!!!) som topping, och såklart julskinka! Till efterrätt hade vi lussekatter och kladdkaka som jag och Emily bakat. Efter maten öppnade vi paket och tittade på ett tv-program om USAs sista strid mot Storbritannien. Så patriotiskt. När vi kom hem öppnade vi ett paket- pajamas!

Lördag 25 Juldagen

Jag blev väckt av min värdmamma eftersom jag är en sömntuta. Vi gick till granen för att öppna våra paket!
Det är en tradition som nästan alla amerikanare har (har jag hört). Föräldrarna köper likadana pyjamaser till sina barn så öppnar man presenterna tillsammans. Man tar alltså inte med presenterna till släkten och öppnar där.

Efter det åt vi julfrukost. Juice, någon sorts ugnsbakad grej med korv, bröd, ägg och ost som heter sausage fondue (ser inte alls ut som en fondue utan mer som en gratäng) och det bästa: kanelbullar.
Efter det åkte vi till en del av värdfamiljens släkt. Vi var åtminstone 30 personer så det var fullt ös. Julmaten var såååååå god! Det fanns biff, revben, skinka, hundra olika former av potatis, kex, oliver, allt möjligt.
Dessertbordet var en dröm. Chokladkakor, bullar, kakor, fudge allt möjligt. Vi lekte en lek som gick ut på att man skulle öppna ett paket och ha på sig grythandskar.

Söndag 26

Julen i Amerika verkar aldrig ta slut! Idag åkte jag och familjen till en annan del av släkten i yakama en bit utanför Ephrata. Jag tror att vi var minst 50 personer och alla tog med sig minst en sak var till buffén. Jag tog med kladdkaka och ALLA som jag gett kladdkaka har älskat det, tips. "Som en brownie fast bättre" vet. Alla kusiner hade presentutbyte och jag försökte prata med alla som var där men det var som sagt väldigt många.

Likes

Comments

Idag åkte min värdfamilj till flygplatsen och hämtade sin gamla utbytesstudent eftersom hon ska fira jul här!
Eftersom jag fortfarande är orimligt underbar (och ogillar flygplatser) lät jag hennes pojke ta min plats i bilen.
Emma kom över och vi hade mini-julfirande! Så mysigt!

Likes

Comments

usa

Tre dagar till juldagen!!!
Fattar fortfarande inte varför amerikanarna firar jul den 25, någon som vet?

Idag var jag Emily och barnen hos hennes mamma. Vi bakade julgotterier och åt tacos.
Imorgon ska jag träffa Emma! Hon ska komma över dagen, kul!

Likes

Comments

Lärarna i USA är så mycket roligare än lärarna i Sverige!
Under den sista dagen innan jullovet hade vi alla 7 lektioner men de var lite kortare så att vi hade tid med julavslutningen. Två lärare sjöng karaoke och det var så kul!

Likes

Comments

usa

Sen jag kom hit har jag bott hos sammanlagt FEM(!!!) olika familjer och
I onsdags flyttade jag äntligen in hos min nya värdfamilj dr jag ska bo resten av året!

Mina värdföräldrar är runt 30 år. Jag har också en värdbror på 10 år och en syster som är 7. De har fyra hästar, några hönor, en tupp, två hundar och en katt! De tycker om rodeo, att fiska, skjuta (som nästan alla amerikaner gör), rida och åka skidor.

Vi bor ungefär 10 minuter från Ephrata, så det känns verkligen som om jag bor mitt ute i ingenstans! Så det är väldigt annorlunda men ändå kul!

Idag följde jag med min värdmamma och barnen till kyrkan. Ceremonin var inte som jag förväntade mig.
Den var inte så "kyrklig". Musiken var mycket rockigare än musiken i svenska kyrkor. Pastorn pratade om hur man skulle få in Jesus i sitt liv (förväntat), om konflikten i Syrien (oförväntat) och hur man skulle leva ett fridfullt liv.
Jag tycker att det var en häftig upplevelse men jag har inte konverterat. Än.
Innan jag kom hit trodde jag att alla amerikanare var galna människor som inte trodde på evolutionen men jag har fått intrycket av att de flesta här går till kyrkan för att umgås.

Jag är med i skolans dramaklubb och jag spelar Rapunzel och Greta.

Engelskan går bara bättre och bättre och vissa människor som jag träffat tycker att jag låter amerikansk!!!! Life Goals.
Efter lovet ska vi ha finals och jag måste lämna in en uppsats på 15 sidor i en college klass som är så svår och jag har inte ens börjat än. Inte så lyckat, hoppas på särbehandling.

Videon är från julavslutningen i skolan, min favoritlärare sjunger karaoke.

Likes

Comments

View tracker

usa

Igår fick vi årets första snö vilket ledde till en så kallad "Snow Day".
Alltså kan ni se hur lite snö det är på marken?
Men skolan blev inställd ändå.
Eftersom att alla elever kör till skolan och många bor en bit från byn så är det farligt för dem att köra till skolan pga halka.

Den enda gången det hänt mig hemma i Sverige är i vintras när spårvagnarna slutade gå och det var risk för snöras i skolan.
Så skönt med Snow days, hoppas på fler.

Likes

Comments

I början av November flyttade jag från min värdfamilj pga av olika anledningar.

För några dagar sedan fick jag en varning ifrån organisationen  för att jag "vägrade följa regler och förväntningar, att gå tillbaks till värdfamiljen och för att jag inte gick med i basket och drama." 
Min iec säger att hon har letat efter en värdfamilj i 4 veckor och nu delar jag rum med en annan utbytesstudent i Ephrata.

Organisationen bad mig att försöka hitta en värdfamilj själv men det har jag inte lyckats göra.

Så detta är anledningen till att jag inte gjort några inlägg på väldigt länge.

Likes

Comments

usa
(Detta inlägget skulle postas för länge sen, home coming var den 16 oktober).

I lördags var det äntligen dags för hole coming!

Emma kom över och gjorde sig i ordning med mig och Hannah.
Jag och Emma var i samma grupp eftersom våra dejter är bästa vänner, vi var 12 stycken i gruppen.

Först blev vi upphämtade av våra dejter, sen åkte vi till en i gruppens hus där vi tog ca en miljard bilder. Sen åkte vi och åt middag och sen åkte vi till dansen och var där i mindre än en timme och sen åkte vi till en i vår klass hus och var där.

Vi hade temat Hawaii och det var så fint inrett och de hade hyrt in en DJ.Likes

Comments

usa

Denna veckan är det home coming week vilket innebär att man ska man klä ut sig på olika sätt tillsammans med sin klass varje dag.


Varje morgon träffas alla i den stora salen och visar upp sina underverk.

Måndag- color day

Vi seniors klädde oss i rosa och var grisar och en annan klädde ut sig till en varg så vi skulle vara grisarna mot vargen.

En elev tog till och med med sig en riktig gris!

Tisdag- Idag är det tacky tourist day.

Tänk er amerikanare på semester, exakt så såg alla ut, till och med lärarna.

Jag tog tillfället i akt och använde min New York tröja från organisationen jag åker med, strumpor i ett par birkenstocks, fula jeans tights, Ephratakeps och en amerikansk sjal

Vår klass hade frihetsgudinnan och en bro för att det skulle se ut som att vi var turister i New York.

En annan klass byggde upp en safariscen och bar maskotens dräkt (tiger).

Imorgon är det fary tale dag.

Jag har äntligen hittat en home coming date! Så jag Emma, hennes date och min date köpte blommor idag som vi ska bära under home coming.


Likes

Comments