usa

Denna veckan är det home coming week vilket innebär att man ska man klä ut sig på olika sätt tillsammans med sin klass varje dag.


Varje morgon träffas alla i den stora salen och visar upp sina underverk.

Måndag- color day

Vi seniors klädde oss i rosa och var grisar och en annan klädde ut sig till en varg så vi skulle vara grisarna mot vargen.

En elev tog till och med med sig en riktig gris!

Tisdag- Idag är det tacky tourist day.

Tänk er amerikanare på semester, exakt så såg alla ut, till och med lärarna.

Jag tog tillfället i akt och använde min New York tröja från Ef, strumpor i ett par birkenstocks, fula jeans tights, Ephratakeps och en amerikansk sjal


Vår klass hade frihetsgudinnan och en bro för att det skulle se ut som att vi var turister i New York.

En annan klass byggde upp en safariscen och bar maskotens dräkt (tiger).


Imorgon är det fary tale dag.

Jag har äntligen hittat en home coming date! Så jag Emma, hennes date och min date köpte blommor idag som vi ska bära under home coming.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

usa

Igår åkte jag och min global issues-klass till ett college, Eastern Washington university, som ligger en bit utanför Spokane. Det var så roligt att få se hur ett riktigt amerikanskt college ser ut.

Campusområdet var väldigt stort och kändes så amerikanskt. Det fanns sen fotbollsplan, sportbyggnad med isrink oh klätterväggar.

Något jag tyckte var lite roligt var att rektorn bodde i ett hus på campus!


Jag är med i en grupp i skolan som heter stage crew och det innebär att man hjälper till att förbereda inför den årliga musikföreställningar Cabaret. Så jag hjälpte till att fixa lite idag efter skolan. Måste börja i någon klubb också!

Likes

Comments

usa

Idag (onsdag) var det TRE veckor sen jag åkte till USA!!!!! Det har gått så fort! 21 dagar, svårt att tro det.

Jag har börjat skola, nästan blivit nöjd med mitt schema.

I fredags hade hela skolan samling i gympasalen där skolorkestern spelade, cheer leaders som visade upp en dans och "elevrådet" som välkomnade skolledningen och det bästa av allt: alla utbytesstudenter fick gå upp och presentera sig och säga vad som var bäst med Amerika.
Kom inte på vad jag skulle säga eftersom att de innan mig redan sagt allt det klyschiga som finns att säga så jag blev helt ställd och försökte komma på något, de skrattade iallafall åt mig, kanske bra.

Efter det gick jag på mitt livs första amerikanska fotbollsmatch!
Kan beskriva det med ett ord: överskattat. Hängde inte med i matchen alls, tittade på måltavlan då och då men det var typ det.
Det roligaste var att jag träffade och umgicks med så många i min skola, mina skolkamrater är så snälla!
Efter det sov jag över hos Emma och på lördagen åkte jag, Emma, min värdssyster och en i vår skola till en "good Will shop". Så udda och speciell upplevelse. Första, enda och sista gången jag kommer vara i en good Will shop.

På söndagen åkte vi till seattle!!!! Alltid drömt om att få åka till den staden.
Vi ska dit i november igen. Längtar redan! Och då ska förhoppningsvis Emma följa med!

Det är så skönt och roligt att jag och Emma kommit så nära, det trodde jag verkligen inte. Emma är en utbytesstudent från Norge och vi gör nästan allt tillsammans. Vi har fyra lektioner tillsammans och det är så kul.
Vår utebio

Dress code appropriate.

Kanske ett orimligt långt inlägg??? See ya

Likes

Comments

Idag hade jag min första dag i min amerikanska skola. Det var så mysigt!
Skolan är så liten och gullig, är som man tänker sig att en high school ska vara.
En stor sal där alla kan sitta, inredda klassrum, engagerade lärare, ringklocka som piper när klasserna börjar och slutar och en gympasal som känns så amerikansk.

Jag fick ett ganska bra första intryck av min skola. De andra eleverna är väldigt nyfikna på oss utbytesstudenter. "Ask her where she's from" hörde jag väldigt ofta. Sweeeeden säger jag med min svenska/göteborgska dialekt. Hur ska jag bli av med den?!?

Det känns så skönt att jag lärt känna en annan utbytesstudent innan vi började skolan! Och jag har träffat många av de som går i min skola eftersom min värdfamilj fixade en välkomst-bbq åt mig.

Det enda jag ogillar med min skola är dress coden. Blir sjukt provocerad och irriterad. Varför ska jag behöva ha jeans på mig när det är 30 grader varmt ute för att rektorn anser att det skulle störa undervisningen?!???

Jag skulle aldrig sätta på mig ett par "shorts" som går ner till fingerspetsarna. Kjol går bra men har fan ingen med mig och nästan alla mina kära klänningar saknar "tyg nedanför sömmen". Man får alltså inte ens ha en överdel utan en kort ärm på grund av oklar anledning. Undrar hur klädkoden bidrar till en positiv skolmiljö, det enda negativa för mig.

Annars är det jättebra, Emma och jag har bestämt oss för att spela tennis i våren så efter skolan tränade vi tennis med Hannah och några andra och det var kämpe göj.

Likes

Comments

usa

Idag hade jag och min värdfamilj anordnat en barbrque för mig så att jag kunde få träffa mina framtida skolkamrater, familjevänner och grannar. Verkligen supermysigt.

Även min IEC kom med hennes barn, de studenter som hon är hostar och en annan utbytesstudent som hade sin födelsedag så han kom med henne och firade och hon tog med tårta och allt.
Eftersom att jag är orimligt underbar så bjöd vi in honom för han hade inget att göra på sin stora dag.

Skolan har inte börjat än och jag känner att det inte händer något och därför har jag börjat längta hem lite.
Jag trodde inte att jag skulle göra det men det känns väldigt jobbigt nu i början.
Hela situationen känns väldigt annorlunda och märklig.
Jag tror att det kommer kännas bättre så fort skolan börjar.

Har även pratat med en annan utbytesstudent som känner liknande saker. Jag och hon trodde att vi skulle m mötas på en obligatorisk grej i Spokane men min värdfamilj jobbar då så de kan inte skjutsa mig. 

Imorgon ska jag, Hannah och en annan utbytesstudent, Emma som bor i Ephrata åka och shoppa kläder så att vi passar in i skolans dresskode. Det skulle ju vara jobbigt om killarna började tända på ens axlar liksom. #americanlogic

Jag tänkte börja Cross country men jag ändrade mig. Så nu ska jag bara gymma och på våren ska jag spela tennis.

Brasan är definitivt min favoritdel i huset!!!

Likes

Comments

Idag är den sista dagen på welcome days i New York. Vi delades in i grupper beroende på vilken stat vi skulle bo i så jag fick Washington-gruppen.

Första dagen hade vi "lektioner" som skulle lära oss att tackla problem vi kunde möta under vårt utbytesår.

Idag var det dags för att åka till new york! Som jag längtat!

Vi åkte iväg tidigt på morgonen i gula skolbussar.
Väl framme i USA fick vi dela upp oss i ytterligare grupper och gå runt, så jag valde att gå med Elsa som är en annan utbytesstudent från Sverige.
Först gick vi till central park och gick runt där. Det var så mysigt och fint!


Efter det gick vi till 5th avenue, Grand central station och sist times squares. Vi åt lunch på VÄRLDENS godaste hamburgerställe "shake shak".

Manhattan är verkligen som en dröm! Måste åka hit igen. Det enda negativa var att vi tvingades bära en reklamtröja från EF där det stod "new York welcome days EF". Så det var lite pinsamt att gå runt med en flock och bära den tröjan men det var okej.

Nu är jag och Elsa på campus och vi ska snart träffa vår grupp för att äta och få info angående morgondagen. För imorgon åker jag ÄNTLIGEN till min värdfamilj! Jag längtar så mycket!

Vi kommer åka sent/tidigt, ca klockan 01:00 ska vi åka till flygplatsen och jag ska ta planet till Seattle kl 7. Jag hatar verkligen USAs säkerhetskontroller! Får lida för det är det värt.

Likes

Comments

News, Innan USA

I onsdags ringde äntligen EF och berättade att de hittat en placering åt mig! Och som jag väntat! 


Jag kommer bo i delstaten Washington! I en liten stad som heter Ephrata, som ligger cirka två timmar ifrån Seattle!

Jag kommer bo i ett hus ungefär en kilometer från skolan och det känns så skönt. Slipper alltså ta buss och vara beroende av skjuts. Skolan har tydligen jättebra high school spirit och deras maskot är en tiger.

Min värdfamilj består av en mamma och en pappa.
De har fyra barn, två döttrar och två söner.
En av döttrarna bor bara hos familjen på helgerna. Dotter nummer två är ett år yngre än mig och vi kommer antagligen gå i samma årskurs.
Sönerna är lite äldre och har flyttat hemifrån. En av sönerna har till och med två döttrar som är såååååå söta. De skrev även att jag skulle få "A precious American grandma" och att hon skulle lära mig amerikanska rätter, såååå goals.

Familjen har även två stycken hundar, en basset hound och en border collie OCH två katter! Jag som alltid drömt om att ha djur är överlycklig.
De tycker om hiking, äta ute, se på film, "community events", sport och sånt. (J'aime bien).

Och det bästa av allt: de är liberala, något som var ett mycket starkt önskemål från min sida.

Jag hoppades in i det sista att jag skulle få Florida och blev ganska besviken när de sa Washington, men bara för en sekund. Blev väldigt nöjd när jag fick höra mer om familjen och de verkar vara så snälla och underbara.

Längtar extremt tills jag åker och jag åker antingen den 10 eller 17 augusti, oklart.

Likes

Comments

Innan USA

I onsdags åkte jag till Stockholm för att ansöka om visum på ambassaden.

Jag hade mitt möte inbokat klockan 10:30 på torsdagsmorgonen men jag kom dit redan klockan 10.
Jag försökte vara lite smart och slippa stå i kö så länge, jag var inte den enda men den tanken om man säger så.

Först stod jag i kö utomhus i typ 1,5 timme i väntan på att komma in till ambassaden och när jag kom in dit väntade jag lite till för att lämna in mina papper till någon i en lucka och sen väntade jag lite till på att jag skulle bli “intervjuvad” och på att de skulle ta mina fingeravtryck.

Under intervjun som var på engelska frågade hon som intervjuade mig om mina föräldrar betalade för min resa, om jag hade fått värdfamilj, om jag skulle plugga där och vart jag helst ville komma.
Det var först då jag insåg hur kass jag är på engelska. Jag brukar gå runt och skämtprata engelska med med mina kompisar och “låtsas” prata dåligt osv men nu undrar jag om jag inte gjort mitt bästa.

Får börja läsa lite böcker på engelska eller något, tror dock inte att det kommer bli några problem när jag väll kommer fram till USA. Om man ler och nickar samtidigt som man skakar på huvudet så brukar det mesta lösa sig, typ.

Thanks you bye.

Likes

Comments

Innan USA

Under jullovet gjorde jag äntligen klart min film som jag skulle skicka in till EF, men jag råkade radera filer i den och sen kunde jag inte lada om den, så får göra om den. Älskar.


GOOOAAALS, tänk att få åka skridskor i central park!

Likes

Comments