Frukost, Snabba mellanmål

Gör egen granola. Super enkelt och super snabbt! Granola kan du ha i gröten, yoghurten, smothiebowlen och mycket mer.

Ingredienser

4 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 dl naturella nötter

1/2 dl honung

1 msk malen kanel

1/2 dl solrosfrön

1 dl äppeljuice

1/2 dl russin

1 msk kanel

1/2 dl torkade bär

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Börja sedan med att hacka nötterna grovt.

3. Blanda ihop kokos, de hackade nötterna och havregrynen i en bunke och häll sedan över blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

4. Sedan rör du ihop honung, äppeljuice, och kanel i en skål, och ringlar det över blandningen på plåten. Blanda väl.

5. Tillaga i ugnen i ungefär 20 min. När halva tiden gått så tar du ut plåten och rör om lite.

6. När det har svalnat så häller du på russinen, de torkade bären, och solrosfröna och blandar runt.

Smaklig måltid!!



Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Frukost, Snabba mellanmål

Ingredienser

​Björnbär 1-2 dl beroende på hur mycket smak du vill ha (går även bra med andra bär)

1 Banan

1-2 dl mjölk

Rostade solrosfrön till topping

Björnbär till topping

Så gör du:

Du börjar med att dela bananen och lägga i bitarna i mixern. Sedan lägger du i bären, och till sist mjölken.

Mixa nu blandningen till en smoothie bowl, du kan även tilläga mer mjölk beroende på hur fast du vill att din smoothie bowl ska vara. Toppa sedan med valfri topping. Man kan t.ex ha frukt och ännu mer bär, eller andra sorters frön.


​SMAKLIG MÅLTID

Likes

Comments

Bröd

Ingredienser

25 g jäst

5 dl ljummet vatten

1,1 l Vetemjöl

finrivet skal från 1 ekologisk citron

1 msk salt

Du behöver även baguette plåtar, hushållstermometer.


Så gör du:

1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom salto en matberedare på en hög hastighet i ca 15 min. Därefter tillsätter du salt, och kör i ytligare 5 min.

2. Lägg upp degen på ett mjölat bord. Du kan behöva lite extra mjöl när du ska arbeta ihop den kladdiga degen, men tillsätt lite i taget. Dela degen i 3-4 delar. När du format och snurrat dem till baguetter lägger du dem i baguette-plåten. Låt dem jäsa i ca 2 timmar.

3. Sätt ugnen på 240 grader, och grädda bröden i 5 min. Sänk sedan ugnen till 200 grader och grädda ytligare 15 min tills brödets innertemperatur håller 97 grader.

SMAKLIG MÅLTID

Likes

Comments