Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate, Baking

instagram 100kitchenstories


Vet ni vad? Det är lite konstigt att jag faktiskt aldrig tagit mig ann att skapa en vanlig hederlig traditionell svensk kladdkaka - "100 Kitchen Stories" style. Jag har gjort brownies och kakor som är kladdiga, men inte en riktigt kladdkaka på "mitt sätt". Då menar jag alltså att försöka byta ut sockret mot annat mer hälsosamt alternativ, möjligtvis få till det vegansk och bara helt enkelt - göra det mer hälsosamt. Detta fick mig därför att tänka, och min idé är att jag inom snar framtid ska kunna bjuda på en perfekt kladdkaka - av olika slag. Vem vet? Jag kanske skapar en kategori endast tillägnad kladdkakor tillslut.







Som första recept inom min kladdkake-kreatör (hehe) gjorde jag muffins. Om jag ska vara ärlig så var dessa egentligen endast ett test, men resultatet blev så gott att jag ville bjuda på dessa. VIKTIGT dock, är att du inte gör en kaka av smeten. Jag har använt mig av mini muffinsformar från Ikea (20 st vilka motsvarar ca 10 st vanliga) och resultatet kan bli annorlunda om ni använder en stor kakform istället. Så om ni gör detta recept, gör muffins av dem!




Recept

Kladdkakamuffins

ca 20 mini eller 10 vanliga


80 g kokosolja / 80 g coconut oil

80 g agave (eller honung) / 80 g agave (or honey)

1 msk vegansk grädde / 1 tbsp vegan cream

2,25 dl vetemjöl / 2,25 dl flour

2 msk kakao / 2 tbsp cacao

en nypa äkta vanilj eller 1 tsk ekologisk vaniljsocker / a pinch of real vanilla or 1 tsp organic vanilla sugar

en nypa salt / a pinch of sea salt



Lägg muffinsformar på en bakplåt. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält kokosolja i en liten kastrull. Tag av från värmen och blanda ner agavesirapen. Tillsätt din veganska grädde och blanda om.

Lägg alla resterande ingredienser i en bunke och blanda om lätt. Lägg ner din vätska och blanda om allt ordentligt. Viktigt att du inte vispar! Att blanda med en slickepott räcker.

Eftersom denna smet inte jäser särskilt mycket så kan du därefter fylla dina muffinsformar ganska rejält. Ca 3/4 av muffinsformarna.

Baka för ca 5-8'. Håll koll! Om du använder miniformar går snabbt.





// Place your paper muffin cases on a baking pan.

Melt coconut oil in a small sauce pan. Remove from heat and stir down your agave. Add your vegan cream and stir.

Put remaining ingredients in a bowl and mix. Add your liquid into the bowl and mix. Do not whisk! Mixing with a spatula is enough.

Since this batter doesn't rise you can fill your muffin cases to 3/4.

Bake for approx 5-8'. If you use mini cases be careful they don't bake too fast. //





#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .



Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
,
Rebecca
Rebecca ,
Är jag helt blind eller står det inte grader någonstans?
100kitchenstories
,
Men hallå OJ det har du ju helt rätt i! Förlåt fixar på en gång😱nouw.com/100kitchenstories
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229