Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate

instagram 100kitchenstories


När man ha överbliven chokladkaka, släng den inte. Du skulle definitivt kunna äta upp den, men ibland har man (eller jag har i alla fall) så mycket kaka över att man är trött att äta just... kaka. Eller? Jag har haft stora kladdkaka-provningar hemma hos mig denna vecka. Jag har bakat veganska kladdkakor av olika slag och det har därför blivit massa kaka över. Vad ska vi göra med dessa? Jo, vi ska göra cake pops!







Cake pops är alltså dessa festliga runda bollar av kakor som doppas i smält choklad och sedan garneras med t.ex. kokosflingor eller strössel. Du sticker även i en pinne av något slag så du håller de som en klubba. Det är ett väldigt festligt och roligt sätt att servera en kaka, och dessutom så är det givetvis otroligt gott! Funkar såväl till vuxna fester som till barnkalas.


Eftersom min kaka är sockerfri och vegansk så blev även mina cake pops det. Du kan göra cake pops på egentligen vilken chokladkaka som helst, det enda som varieras då är mängden kokosolja du lägger till. Detta är beroende på hur torr din kaka varit. Desto torrare kaka desto mer kokosolja behövs. Mer om det i receptet nedanför!



- For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu. -






Recept

Cake Pops

ca 15 st


300 g chokladkaka av valfritt slag / 300 g optional chocolate cake

åtminstone 2 msk kokosolja / at least 2 tbsp coconut oil

300-400 g valfri choklad* / 300-400 optional chocolate*

Kokosflingor eller annan garnering / coconut flakes or other garnishing

15 pinnar / 15 cake pops sticks


* Du kommer doppa dina cake pops två gånger i choklad så för att de inte ska bli för bittra kan du doppa första gången i mjölk- eller bakchoklad (jag har vegansk) och andra gången i mörk choklad. Annars, kan du givetvis även ta vit choklad eller annat. // You will dip your cake pops into the chocolate two times; so that they don't get too bitter, you can dip them first in milk chocolate and the second time in dark chocolate. Otherwise, you can obviously also take white chocolate or some other chocolate if you'd like.



Mixa kakan i en matberedare.

Lägg till lite kokosolja i taget och mixa igen. Jag använder mig av en kladdkaka som bas vilket innebär att den har varit kladdig sedan innan och inte behöver lika mycket kokosolja, medan andra torrare kakor kan behöva mer. Lägg till lite kokosolja i taget, mixa och känn efter. Du kan krama kakdegen och när du kan forma den till bollar så har du hittat rätta mängden för din kaka.

Rulla bollar av kakdegen och sätt på en bakplåtsklädd bricka. Stick ner cake pop pinnar (eller träspett eller roliga papperssugrör med tryck som jag har. Jag har klippt de på mitten så de blir lagom långa). Sätt in i kylen ca 10 ' så de får sätta sig.

Under tiden smält lite av chokladen. Doppa dina bollar i chokladen och sätt på den bakplåtsklädda brickan igen. Sätt in i kylen för ca 45'.

Smält resterande choklad och doppa dina cake pops i resterande choklad. Lägg de på bakplåtspapper på bricka igen. Strö på kokosflingor och låt dem sätta sig i kylskåpet.





// Mix your cake in a blender.

Add a little bit of coconut oil at a time and mix again. I use a sticky cake which means it's kinda sticky from the beginning and don't need as much coconut oil; while other more dry cakes will need more. Add a little bit coconut oil at a time, mix and feel. You can squeeze the cake dough in you hand palm and when you can roll it to balls you have found the right amount for your cake.

Roll balls of the dough and place on a baking sheet on a tray. Add a stick to the balls. Place in the ridge for approx 10' so they set.

Meanwhile melt a little bit of your chocolate. Dip the balls in the chocolate and place on the baking sheet. Place in the fridge for 45'.

Melt remaining chocolate and dip the cake pops in it. Place them one last time on the baking sheet. Spread over some coconut flakes and let them set in the fridge. //






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
,
Åh gud så smarrigt 😋😋nouw.com/johannagrahn
foodaholics
,
Nej vad gott!🤤nouw.com/foodaholics
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229