Innehåller affiliate-länkarVeg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Baking

instagram 100kitchenstories


Det tog Beyoncé 8 månader att förbereda en 2 timmars lång föreställning. För mig tog det ja, jag vet inte, många misslyckade försök innan jag lyckades få fram en fantastisk fluffig vegansk kaka utan något vitt raffinerat socker. Jag är så nöjd. Och här är den. NJUT.

Desto mer begränsningar eller "krav" du har vid bakning, desto svårare kommer det bli att få till det. Man kanske tror att basingredienserna ägg, smör, vetemjöl och socker är bara vanliga ingredienser som kan bytas ut hur som helst, men så är det inte. Bakning är kemi och de alla har en viktig del i något så enkelt som - till exempel - en sockerkaka. Eftersom jag har velat få till det både vegansk och sockerfritt alltså, så har det varit väldigt begränsat. Nu är receptet här dock och jag är så nöjd. Ni ser ju konsistensen. Den är så fluffig och fantastisk.


Mitt nästa mål är att få till en vegansk, sockerfri och glutenfri kaka. Då måste jag även få bort vetemjölet. Jag vet att ni är en del glutenintoleranta som har bett om detta och jag jobbar på det. Det är svårt, men jag närmar mig målet! ;)Fotot ovan innehåller adlinks som tar dig till online-shops där du kan köper ingredienserna.
Recept

Fluffig vegansk kaka


2 dl self-rising vetemjöl (kan köpas i de flesta mataffärer, eller kolla min addlink ovan) / 2 dl self-rising flour
1 tsk bakpulver / 1 tsp baking powder
En nypa salt / a pinch of salt

En nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla

1 dl stevia, sukrin eller kokossocker / 1 dl stevia, coconut sugar or sweetener

2 veganska ägg (2 msk chiafrön eller krossade linfrön + 5 msk vatten) / 2 vegan eggs (2 tbso chiaseeds or milled linsseds + 5 tbsp water)

100 g vegansk smör / 100 g vegan butter

70 g agavesirap, sirap eller honung / 70 g agave syrup, syrup or honey

1 dl vegansk mjölk / 1 dl vegan milk

1/2 msk äppelcidervinäger / 1/2 tbsp apple cider vinegar

1 dl kokosflingor / 1 dl coconut flakes

Rivet citronskal från ca en citron / lemon zest from approx one lemonSätt ugnen på 180 grader och smöra och bröa en rund form på ca 20 cm i diameter (inte med löstagbara kanter för smeten kommer rinna ut då).

Förbered dina veganska ägg genom att blanda ihop dina chiafrön/krossade linfrön med vatten och låt stå tills vätskan har absorberat och en klibbig röra har har skapats.

Sila ner alla pulver samt sötning en bunke.

Smält smör och dra av från värmen. Lägg till sirap och vispa ihop med en handvisp. Lägg därefter till mjölken och vispa igen. Lägg till sist till din vinäger och vispa en sista gång.

Häll ner denna blandning lite i taget till den torra blandningen och blanda runt med en handvisp. Fortsätt och lägg till kokosflingorna och ditt citronskal.

Lägg till sist till dina veganska ägg och blanda om med handvispen tills det blir krämigt och väl blandat.

Häll över smeten i den förberedda formen och grädda i ugnen för ca 50'. Stick en provsticka och se till att det är färdigt.

// Heat oven to 180 degrees C and grease and bread a round pan, approx 20 cm.

Prepare your vegan eggs by combining your seeds with water and let it set until the water is absorbed and a sticky mixture has been created.

Sift down all your powders + sweetening into a big bowl and mix with a spoon.

Melt your butter and remove from heat. Preferably let it thaw just a little bit before mixing together with your syrup with a hand whisk. Add milk and your vinegar and whisk again.

Pour over the wet one into the dry mixture, a little at a time while mixing with your hand whisk. Add the coconut and lemon zest and blend. Add at last the chia eggs and whisk until creamy and combined.

Pour the batter into your prepared pan and bake in the oven for approx 50'. Insert a toothpick and it should be dry when removing it. //
Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!


#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
,
Vad den ser gott ut 😃nouw.com/gunnarsonsofie
Matildaberlin
,
Men guuu vad gott!!nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229