instagram 100kitchenstories


Ny vecka och nya utmaningar väntar; och den första utmaning är att klara av att hinna med, vad som känns som är, tusentals ärenden innan jag tar tåget till Stockholm i eftermiddag! Det ska verkligen bli otroligt roligt att åka upp för två dagar "semester" med massa roligheter på gång; för semester- och framför allt semesterkänslor har jag verkligen! Det är "bara" huvudstaden jag ska till, men ändå så känns det lite spännande att få packa ner kläder och nödvändigheter i min läder-weekendbag och få se huvudstaden under vår/sommaren - något jag inte gjort tidigare! Underbart i alla fall, för jag är på mycket glatt humör!





Jag gick på en morgonpromenad i morse, duschade, slängde ihop en god och SUPER MUMSIG frukost med det jag tycker om i stort sett allra mest (frukt) och snart ska jag in till stan för att fixa naglarna. Därefter blir det lite mer ärenden innan jag åker direkt till centralstationen för att ta tåget. Kan ni höra att jag är taggad? Ska bli såå roligt!





Men ni vet ju, kroppen kommer inte klara av denna fullspäckade dag innan tågresan utan energi, så därför så startar jag upp med en stor frukost i massvis med vackra färger och goda smaker! På frukostbordet stod bärglass med bärsås, kiwi och müsli, och som var servad med en stor fruktsallad på sidan av! Detta är rawfood, vegan, fritt från socker, gluten, laktos, nötter, ägg och soja!


Bärglassen gör du genom att mixa blandade frysta bär med lite valfritt smaksatt proteinpulver. Jag avänder hampaprotein med vaniljsmak.

Bärsåsen gör du genom att koka upp blandade bär i en kastrull på svag värme, och smaksättet med lite vaniljpulver.








Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Mors dag; dagen då vi visar lite extra uppskattning till våra mödrar, boostar dem med kärlek, komplimanger och omhändertagande, och ser till att dem känner sig lite extra speciella. Min syster kommer över i eftermiddag och vi ska alla äta middag, och sedan så klart även ge mami en liten present; en present som gynnar andra människor. Mer exakt så köpte vi ett "Morsdagspaket" från Unicef som är ett paket med vaccin, myggnät, nötkräm, vätskeersättning och vattenreningstabletter.

Så här skriver Unicef: "På mors dag vill många uppmärksamma mammor i sin närhet med kärlek och värme. Med morsdagpaketet kan du samtidigt hjälpa en annan mamma att skydda sitt barn. I många länder är det svårt för mammor att ge sina barn den trygghet i livet som de har rätt till, särskilt i katastrofer".

Jag tror min mami kommer älska detta, för vilken bättre känsla finns det inte än att hjälpa andra människor?




Förutom middag dock, så får vi inte glömma av efterrätt! Idag tar jag vara på första rabarberskörden och gör rabarberpaj! Utseendet blev inte det allra bästa, men utöver det så är resultatet så där perfekt gyllenbrunt, med en mjuk mitten, underbar balans mellan söt och surt, och med mör pajdeg. Detta är ett helt vanligt recept med vetemjöl, smör och socker - för det får man inte heller glömma av att äta lite av ibland!

Sedan så måste jag även nämna... det är klart att denna rabarberpaj serveras med vaniljsås - en hel del också! ;)



Detta recept är inte helt och hållet mitt egna, utan är baserat på ett recept från en kokbok vi har hemma.

Adlinks/taggar finns i fotot ovan.


[Recept]

Rabarberpaj med äkta pajdeg

ca 25 cm diameter, och låg kant


3 dl vetemjöl

125 gr smör

3 msk kallt vatten


ca 5-600 gr rabarber

1 dl socker

1 msk potatismjöl

+ Vaniljsås (gärna äkta)



Lägg mjölet i en skål- Skär ditt kylskåpskalla smör i 5-6 bitar och lägg i dem.

Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Forma degen till en tjock rundel och lägg i den i plastpåse. Låt den vila i kylskåp för 30 min under tiden du gör fyllningen. Sätt på ugn.


Drag av skalet på grövre rabarberstjälkar. Skär rabarberna i skivor.

Lägg rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form (jag använder porslin), och blanda om.

Tag ut degen från kylen och gör en rulla av ca 1/3 av degen. Tryck fast den mot formens kant.

Kavla ut resten till en fyrkant och skär remsor. Lägg dessa som ett galler över fyllningen, med en kantremsa runt om.

Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen för 20-25 min.


Låt pajen svalna något innan servering, eller så låter du den kallna helt och sedan värmer du upp den lite i ugnen innan servering (vilket jag gör).

-




Firar du morsdag idag? I sådana fall, hur? :)


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Okej, låt mig säga detta - Summerburst bidrar verkligen till ett livfullt Göteborg! Jag träffade upp en kompis spontant igår kväll, och vi satte oss på uteserveringen vid Stora Teatern för lite gött prat, hamburgarekäk och virgin drinks. Jag stötte på många gamla och härliga kompisar (en del, som jag inte träffat på flera år!), folk från andra svenska städer, och hela avenyn var helt smockad - vilket jag älskar. Jag har ofta tyckt att Göteborg är för "litet" för mig och jag är mer av en storstadstjej, men igår var det rent ut sagt underbart med allt folk och liv.

Idag fortsätter Summerburst, men det är även Andra Långdagen, Hammarkullefestivalen och... internationella hamburgedagen. Vi får se om det blir någon hamburgare för mig idag, för jag åt ju det faktiskt igår. Mycket roligt på gång i alla fall, och även om vädret är mulet så får vi hoppas på att solen tittar fram senare.

Är någon av er i Göteborg denna helg?





På tal om något annat så vill jag idag visa en somrig rätt som verkligen får smaklökarna att jubla. Detta är en Banana Split som är serverad med raw blåbärsglass och chokladsås. Mycket gott! Den är busenkel att göra i ordning och du serverar den antingen som frukost (möjligtvis att du då lägger till något mer), mellanmål eller efterrätt. Rekommenderas!






Rawfood och vegan. Fri från socker, laktos, gluten och nötter.


[Recept]

Banana Split med raw blåbärsglass och chokladsås


1 stor ekologisk banan

2 dl frysta blåbär

50 gr sojayoghurt, naturell kvarg eller turkisk yoghurt

1 msk hampaprotein med vaniljsmak, mitt från fitnessguru*

Kokosolja + rå kakao + agave sirap/honung, eller mörk choklad (70%)

+ Eko och raw cacao nibs


*Om du inte har detta så kan du även byta ut mot annan variant av vaniljprotein (t.e.x. casein eller vassle)



Skär bananen på mitten. Lägg på en tallrik.

Mixa frysta blåbär, yoghurt och hampaprotein ordentligt till en glass. Sätt in i frysen under tiden du gör din chokladsås (detta glömde jag att göra och därför har min glass hunnit smälta lite).

Gör en rawfood chokladsås genom att blanda kokosolja med rå kakao och agave sirap (eller honung om du inte är vegan). Eller så kan du göra chokladsås genom att bara smälta mörk choklad.

Servera glass med din banan. Ringla över såsen över din glass och bananen och strö på cacao nibs.





Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Jag har sagt det innan och säger det igen, men att äta ute med kompisar eller familj är bland det bästa jag vet. Den allra största del av mina utgifter är definitivt på detta koncept med "mat i ett socialt sammanhang". Jag tyckte därför det var konstigt häromdagen att jag inte tidigare gett några recensioner eller tips på vad man inte ska missa och vad/var man ska äta när man är i Göteborg - min egen hemstad. Jag har tusentals ställen kvar att besöka men jag tänkte att jag då och då skriver om ett ställe jag besökt här på bloggen. Inom kort så fylls de på i den nya kategori jag nu har som heter just ""Where to eat?" & Restaurant Reviews", som därefter även kommer fyllas på med reviews och tips på var man ska äta från ställen jag besökt från hela världen!





Först ut är JOS, som är ett hälsocafé som ligger på kyrkogatan 3 - det vill säga mitt i centrala Göteborg (nära Kungsgatan). Det öppnade nu i våras men har gjort ett gott intryck i cafévärlden med deras hälsosamma juicer, smoothies, "smått och gott", samt deras fräscha och färgglada sallader - som de serverar såväl veganska, vegetariska och rawfood alternativ för.

Jag har inte smakat något förutom en lunchsallad, vilket är en sallad där man får möjlighet till att själv välja vad man vill ha med. Alternativen sträcker sig dock långt bortom tomat-, gurka-, isbergssallad-alternativen som vanligtvis finns med på salladsbarer, vilket givetvis är något jag älskar här! En sallad ligger på ca 75-95 kronor (lite beroende på om du vill göra tillägg eller inte).



Min sallad på fotot består av zucchini-broccoli-fänkålsallad, en typ av rödbetssallad, zucchini- och quionoasallad, grillad kyckling, oumph, grön pesto och gröna brytbönor. Mums!



Förutom maten dock, så måste jag även nämna deras snygga inredning. Trots att det befinner sig på en liten gata med inget solljus direkt riktat mot det (vilket är ett av deras minus, samt att det inte finns en uteservering) så har dem lyckats få stället att kännas fräscht, stort och ljust. Det har en enkel modern inredning med inslag av den industriella stilen.

Det enda foto jag har på stället/ deras inredning är detta, som jag tog till min personliga instagram för drygt 2 månader sedan.




Allt som allt ett bra lunchställe som rekommenderas för de som vill ha fräscha, hälsosamma sallader (som dessutom kan tas som takeaway), eller för de som bara vill ha en god smoothie eller juice att ta med sig och dricka i sommarsolen någonstans.


Tips för er som bor i (eller besöker) Göteborg i sommar eller denna helg för Summerburst!






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Jag har nämnt det säkert hundratals gånger tidigare, men jag älskar choklad, och idag ska jag prata om choklad och varför vi tjejer har ett extra behov för det under PMS och menstruation. Det hela började nämligen faktiskt kring en diskussion jag hade med en kille för ett tag sedan. Jag har ingen aning om hur vi kom in på samtalsämnet men han frågade mig hur kommer det sig att tjejer allra oftast tycker om choklad och har ett extra begär för det under sin PMS och menstruation. Jag satt där som ett dumt frågetecken och sa tveksamt "alltsååå... jag vet inte. Men jag gissar väl på att det finns något näringsämne i choklad som tjejer mister lite av under den perioden?".

Tack och lov så sa jag inte något jättedumt, för det jag sa stämmer faktiskt till största del. Jag har funderat på den frågan ett tag och tog äntligen tag i att kolla upp detta - och nu har jag svaret!


Över: Glutenfri kladdkaka med chokladkolaglasyr.


Chocolate Banana Cakes.



Det är nämligen så att vid ägglossningen så minskar hormonet serotonin (vilket är det hormon som får oss att må bra... Därav ett bittert humör vid PMS haha ;)) och i samband med det så ökar även hormonet Galanin (vilket gör att du blir mer sugen på fett). Godis och choklad är en form av belöning som får humöret att bli bättre, för socker ökar nämligen serotonin och endorfin i hjärnan. Under perioden tjejer har PMS så är det alltså inte konstigt att vi äter en eller många bitar choklad och/eller godis. Dessutom så känner de allra flesta kvinnor sig hungrigare, och har även ofta sug på såväl socker och fett. Lyckligtvis nog kan jag säga att det finns många hälsofördelar med att äta lite choklad (mörk) varje dag.

Dessutom är det tur att det finns så många miljarder kvinnor på jorden, så vi behöver inte känna oss skyldiga för att äta en hel godispåse, chipspåse eller en hel Marabou-chokladkaka, eller hur? Tvärtom är det riktigt gött att vi har möjligheten att göra det! ;)


-


För att kunna stimulera detta chokladbehov under PMS-tider så har jag idag i detta inlägg lagt upp 6 recept på super chokladiga recept som kan tillfredsställa behovet, men som samtidigt är nyttigare! Enjoy!





No Bake Chocolate Avocado Ganache Bars with Chocolate Toffee Bottom.


-


Vad är du sugen på när du har PMS? Jag blir sugen på choklad, och bröd med smör!





Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Typiskt matbloggare; att ha mer mat på bordet än vad det är på tallriken haha. I vilket fall som helst så var denna veganska frukostskål jag åt i morse mycket uppskattad. I morse kan jag dessutom säga blev en väldigt tidig morgon. Jag var vaken redan klockan 05:45 av mig själv. Alltså, va? Kvart i sex var jag uppe på språng, innan resten av huset hade vaknat, och då tog jag tillfället till att läsa lite av "The Sell" av Fredrik Eklund och svara på några mail som legat i mailkorgen och väntat.





På tal om något annat så vill jag säga att jag alltid ätit mycket frukt, men denna fruktkonsumption ökar ännu mer mot somrarna. Inte så konstigt eftersom frukten är såå mycket godare! Håller du med? Igår köpte jag äntligen biljetter till Grekland (är där i nästan två månader) och jag längtar tills jag kan äta frukt som är ännu godare än vad den redan är i Sverige. Ska verkligen njuta för fullt!




Frukost: naturell havregurt med ekologisk banan, kiwi, hallon, jordgubbar och 40% proteinrik müsli.




Jag ska in till stan sedan för att göra lite ärenden och börja min akupunktur-behandling för ryggen. Vad hittar du på idag? Ha en trevlig torsdag! :)




Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Hur gott är det inte egentligen med hummus? Denna sås, eller dipp, kommer ursprungligen från Mellanöstern, men blir mer och mer populärt i andra länder; kanske framför allt inom hälsovärlden! Servera det som pålägg på macka, som dipp till grönsaker och nachos, eller som en del av en vegetarisk buffé.





Hummus betyder bokstavligen "kikärter med sesampasta", men i mitt recept så använder jag mig inte av sesampastan. I mitt recept låter jag kikärtorna dominera och stå för såväl konsistens och smak. Det som är unikt med min hummus är att jag dessutom har valt att krydda med typiskt indiska kryddor, vilket blev MUMSIGT!





Jag serverade min hummus med grillad sparris och grillat eko. fullkornsbröd (båda gjordes i grillpanna med olivolja och flingsalt), samt morotsstavar.



[Recept]

Indisk hummus


1 paket (á 240 gr avrunnen vikt) ekologiska kikärtor

1 pressad vitlöksklyfta

½ tsk spiskummin

½ tsk malen koriander

1 tsk paprikapulver

ca 1 cm finhackad torkad chilifrukt

ca ½-1 dl olivolja

Flingsalt och peppar

+ Gräslök eller persilja



Häll av vattnet från kikärtorna. Skölj av kikärtorna med kallt vatten.

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den krämigare, och smaka av med salt och peppar.

Förvara kallt tills servering, och då ringlar du över lite olivolja, strör på lite flingsalt och gräslök eller persilja.





Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Jag stötte på denna ingredienskombination för ett bra tag sedan men har inte vågat testa; jag menar, hur konstigt låter det inte egentligen att ha peppar i sin gröt? Men idag tog jag tillfället till att testa - och resultatet blev WOW. Dumma lilla jag som inte testat. Detta lilla "sting" och kryddiga i bakgrunden, bakom vaniljsmaken, är fantastisk och passar även otroligt bra med den lena konsistensen från gröten och mina garneringar. Tumme upp av mig - och en gröt ni definitivt kommer få se igen!




√ Vegan. Fri från gluten, laktos, socker och ägg.



[Recept]

Chia- havregryngröt med rå blåbärsjuice och en nypa peppar

1 portion


1 dl fiber eller glutenfri havregryn

1 msk chiafrön

2,5 dl växtbaserad mjölk

1 msk hamparotein med vaniljsmak, mitt från fitnessguru*

En nypa flingsalt

Två skruvningar av pepparmix

+ Rå blåblärsjuice, eko. banan, hallon och blåbär, samt sesamfrön


* Mängden hampaprotein beror på från vilket märke det är. Det jag använder, från fitnessguru, är ganska sött och därför behövs inte annan sötning. Därför får du smaka av, och möjligtvis även lägga till annan sötning (t.ex. steviaströ eller droppar, honung, agave sirap eller liknande) om det inte är sött nog. Eller, om du inte har hampaprotein kan du byta ut till ½ tsk äkta vaniljpulver och valfri sötning.



Häll i mjölken i en liten kastrull. Tillsätt havregryn, chiafrön och salt. Rör om och värm upp på medelvärme (på vanliga sättet du gör gröt).

Tillsätt hampaprotein (eller din egna valfria sötning) samt skruva två varv med en pepparmixkvarn. Tag bort från värmen och blanda om.


Servera med skivad banan, bär, blåbärsjuice och sesamfrön. Denna kombination rekommenderas mycket med gröten! Enjoy!






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Likes

Comments

instagram 100kitchenstories


Måndag, och det är första gången på länge som jag vaknade upp helt och hållet avslappnad. Göteborgs Varvet är avklarat - dessutom på ett mycket bra sätt - och allt känns som att det börjar falla på plats. Stressen försvinner mer och mer för varje dag som går, och trots att jag tog studenten förra året så känner jag av sommarlovskänsla. Jag har lite stress över att jag inte bokat flygbiljetter till Grekland ännu (vilket jag vanligtvis gör typ i... FEBRUARI), men det kommer lösa sig. Allt gör det i slutändan! :)

Annars har jag mycket roligt på gång. Det är många födelsedagar som är planerade. Kompisar kommer tillbaka till Göteborg efter att ha pluggat i andra städer (och länder) under året. Och nästa vecka åker jag upp till Stockholm en kortis. Det är crazy att jag inom loppet av 8 månader då har varit i Stockholm fyra gånger, medan jag innan dess bara hade varit i Stockholm en gång tidigare - vilket var flera år sedan.





Sommarlovskänslor betyder att mina frukostar, givetvis, även influeras av de. Lingon + jordgubbar = GOTT vill jag bara säga. Lite syrligt kombinerat med de söta jordgubbarna, och lite arom från vanilj, gör att denna Smoothie Bowl fick en stor tumme upp av mig!

I denna smoothie har jag även havregryn, vilket kan anses vara lite konstigt. Men jag pratade faktiskt med en kompis om det för några veckor sedan och jag rekommenderade henne att använda sig av havregryn. Havregryn är nämligen fiberrikt, och är en bra ingrediens att använda i smoothies för att öka så väl energi- och kalorimängden, samt mättnadskänslan.




[Recept]

Vegan Raw Lingon- och jordgubbsssmothie


2 dl frysta jordgubbar

1 msk rå lingonsaft*

½ dl fiber eller glutenfri havregryn

1 msk hampaprotein med vaniljsmak, mitt från fitnessguru

En skvätt eko. havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)

+ Jordgubbar, lingon och glutenfri 40 % proteinrik müsli (eller annan variant)


* Om du inte har rå lingonsaft så kan du byta ut till frysta lingon.


Mixa mixa mixa. Smaka av om du möjligtvis behöver mer sötma (det är beroende på vilket märke av proteinpulver du har).

Servera gärna med jordgubbar, lingon och müsli + en smörgås.





Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Likes

Comments


Jag sprang Göteborgs Varvet i lördags och känslorna sprudlar fortfarande. Jag är så glad att jag gjorde - och klarade av - detta!


Jag kan ju börja med att berätta att jag faktiskt var otroligt nervös hela förra veckan. Egentligen så visste jag att jag skulle klara av det, men ändå så var jag stressad... Tänk om jag inte skulle "hinna" komma i mål i tid (dem stänger efter 13,3 km vid Frihamnsmotet 17:40 och stänger målet 19:00)? Tänk om mina knän och höfter inte skulle klara av det? När jag väl satte igång dock, så gick det så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat ana!

Jag är ingen långdistanslöpare, och den längsta rundan jag någonsin sprungit (i sträck) är 8 km. Mitt mål med GBG Varvet var självklart att hinna i mål, men mitt delmål var att se hur långt jag kunde ta mig utan att stanna eller promenera (gärna 10 km) - vilket... faktiskt blev hela varvet. Igår sprang jag nämligen 21 097 m utan att stanna eller promenera en enda gång. Nej, inte i raksträckorna, uppförsbackarna eller nerförsbackarna - inte ens vid vattenkontrollerna promenera jag eller stanna jag, utan jag tog vatten i farten! Idag undrar jag verkligen hur jag lyckades med det; från att ha sprungit 8 km i sträck som mest till att springa 21,1 km.

Men egentligen spelar det ingen roll om jag var nervös eller om jag inte var en långdistanslöpare sedan tidigare, för min största rädsla var min kropp. För 6 år sedan var jag med om en bilolycka och då fick jag sitta i rullstol för några få månader. Min kropp fugerade inte, och det har varit tufft att jobba sig stark, både psykiskt och fysiskt, under dessa år. Jag satte mig själv så mycket utanför "the comfort zone" jag någonsin tidigare kunnat vara i lördags, men det är när man gör det som man kan belönas som mest. Känslan nu efteråt är oslagbar!


I mål lagom röd om kinderna, lagom lökig, med en tår på kinden, med trötta ben, med otroligt glatt humör och... med en medalj hängande runt halsen



Om att springa loppet:

Jag var taggad på loppet och hade förberett mig mentalt väldigt mycket veckan innan loppet, så när jag väl satte igång (självklart dock i kombination med den fantastiska känsla man fick från det jublande och hejande folket, höga musiken och stämningen av ALLA som sprang) så sprang benen på. Redan efter 3 km så började knäsmärtorna krypa sig fram men jag hade redan börjat komma in i ett "springtrans eller springhumör". Detta trans behöver man oftast träna upp, men det innebär att man kommer så djupt in i springandet - mentalt - att allt bara flyter på och du inte är närvarande för det som händer runt omkring dig. Det är som att du stänger ute allt och du bara låter benen fortsätta ta dig framåt utan att du behöver tänka eller göra något annat.

Första uppförsbacken vid säldammen i Slottsskogen var lite tuff men vid
Älvsborgsbron var det givetvis tuffare, och här var det många som promenerade. Jag hade emellertid läst på om loppet sedan tidigare och var redan mentalt förberedd på det. Jag fortsatte därför springa, för att sedan komma till en nerförsbacke innan ett antal km på rak mark väntade genom Eriksberg och Lindholmen. Här var det rent ut sagt skönt att springa.

Delmålet var som sagt att jag skulle se hur långt jag kunde springa utan att stanna eller promenera, men inombords hade jag som mål att klara 13,3 km, där dem skulle dra repet 17:40. Jag var på 14 km, utan att stanna klockan 17:15, vilket jag var mycket nöjd över! När jag väl var på 14 km så var det riktigt tufft för knäna däremot. Det var en uppförsbacke uppför bron som skulle ta mig tillbaka till stan, och jag visste att hela uppförsbacken uppför avenyn väntade. Men jag fortsatte ändå, för jag visste att mina knän och mina höfter skulle bli värre (som att gå i lera) om jag tog en paus.

Avenyn var lite seg och här började det göra riktigt ont i höfterna. Belastningen satte sig i ryggen också och det var tufft. Vad som var bra med avenyn dock var ju att det var otroligt mycket folk ute! Man blev taggad av folket och uppe vid Götaplatsen fick jag en skymt av en scen och roligheter. Sedan väntade en kort nerförsbacke, innan 17 km skylten passerades, jag såg mina kompisar heja på mig och då fick jag mer kraft till att avsluta det.

Passande nog så hade jag läst ett citat natten innan som jag hade i bakhuvudet under loppet; "Always focus on how far you've come, rather than how far you have left". Det hjälpte mig verkligen på vägen, men när jag sprang förbi 19 km skylten och tänkte på att det bara var 2,1 km kvar - inte ens morgonpromenaden jag brukar ta runt området - så kände jag inombords bara "fan vad bra jag är. Jag klarar det".

In i Slottsskogen kom vi och jag kände för varje steg jag tog att jag verkligen var nära målet. Sen såg jag Slottsskogsvallen och den stora bågen man springer in i genom, haha, och jag började gråta. Jag menar inte att jag stannade, utan jag grät av glädje de sista metrarna innan jag var i mål - och otroligt glad över vad jag åstadkommit.



Ärligt talat kan jag säga dock att jag inte tyckte det var sååå jobbigt (när det gäller kondition/ pulsen) som jag hade trott att det skulle vara. Antingen för att jag hade så höga förväntningar på det eller för att den kondition jag har tränat i år faktiskt varit tillräcklig? Jag menar inte att jag sprang på elitnivå eller så, haha, men jag sprang i en bra takt som var lagom och anpassad för mig och mina skador. Om jag inte hade haft skadorna så är jag givetvis säker på att jag fått en bättre tid, men min tid blev 2,23 minuter och jag kunde inte vara nöjdare över min prestation! Detta var en bekräftelse på hur stark jag lyckats bli på 6 år.


-


Som avslut på detta inlägg kan jag säga att detta lopp tog verkligen på min kropp. Bara att vända sig i sängen under dessa nätter gör ont i kroppen, och när jag vaknade upp på söndagsmorgonen så var det inte en vacker syn att ta sig upp från sängen. Det har varit väldigt tung belastning på kroppen, och mina höfter mår inte bra. Men hur hemskt det än låter så var det värt det dock, för detta är en av mina bästa prestationer någonsin. Jag går på smärtstillande nu, hehe, men det blir bättre. Denna vecka ska jag bara hålla igång genom att ta kortare, lugna promenader (det går inte att promenera snabbt...), träna rörlighet och möjligtvis lite styrka för överkropp på gymmet. Skönt!



Sprang du Göteborgs Varvet? Vad tyckte du om loppet? :)

Sedan vill jag givetvis även önska er en underbar vecka!





Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Likes

Comments

1 34577 Next