Hemgjord risifrutti! Hur gott låter inte det? Mycket fräschare än de man köper tycker jag. Jag hittade receptet hos @frukoststund på Instagram (som ni förövrigt bör följa, mkt bra frukostinspo!) och tänkte dela med mig av det här.

1 dl keso
2 msk yoghurt
Vaniljpulver efter smak
En gnutta agavesirap
1 1/2 dl frysta jordgubbar
1 dl frysta hallon
Kokoschips

1. Blanda keso med yoghurt, vaniljpulver och agavesirap.

2. Mixa frysta jordgubbar och hallon.

3. Lägg upp allt i en skål och toppa med kokoschips.

Hur enkelt som helst! Perfekt till frukost, mellanmål eller kvällsfika.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lite mat från senaste tiden! Halloumisallad, brunch, vegetarisk buffé, pasta med pastasås och morotsbiffar med potatismos och ingefärssås!

Hej! Det var ett tag sedan sist, det går lite trögt med uppdateringen här. Men utmaningen rullar på som vanligt! Jag är vegetariskt och det blir bara lättare och lättare. Jag saknar inte kött alls faktiskt, förutom skinkan på mackan... En laxfilé hade inte suttit helt fel heller i och för sig... Men det går bra! Det är inte som att jag håller på att avlida, det är bara då och då jag kan känna sug efter t ex lax. Annars trivs jag med att vara vegetarian! Lite trist att utbudet oftast är ganska dåligt på restauranger men det jag ätit ute hittills har ändå varit gott.

Anledningen till att det varit lite sisådär med uppdateringen här är för att jag håller på med en kokbok! Jag ska vara med på en UF-mässa här i Luleå i februari och för att ha något att sälja så ska jag knåpa ihop en liten kokbok. Mycket spännande! Det är lite trixigt att få det snyggt, speciellt när jag har så höga krav, men jag har insett att den inte kommer se ut som en proffskokbok. Jag blir nöjd bara jag får fram något över huvud taget haha! Den kommer i alla fall att innehålla 20 av mina bästa vegetariska recept. Jag kommer självklart skriva här när den är färdig, så håll utkik!

Likes

Comments

Igår var jag ute och åt på Koi! Det är en hyfsat ny restaurang i Luleå som serverar asiatisk mat med fokus på det vietnamesiska köket. Jag tycker verkligen om asiatisk så jag hade höga förhoppningar, och jag blev inte besviken! De hade ett bra vegetariskt utbud, med kanske 5-6 rätter som var vego. Jag tog en vegetarisk bowl som innehöll tofubiffar, vegetariska vårrullar, risnudlar, picklade grönsaker, rostad lök och någon slags sojasås. Jättegott! Biffarna var absolut höjdpunkten, krispiga och smakrika. Mums! Vårrullarna var lite mer smaklösa, och det blev ganska mycket deg, men de var ändå goda. De picklade grönsakerna smakade lagom mycket och var fortfarande krispiga trots att de var picklade. Risnudlar smakar ju inte så mycket i sig men om man hällde över såsen fick de lite mer smak, och de var ett bra komplement till allt det andra. Bowlen kostade 150kr, mycket värt enligt mig! Detta ställe vill jag definitivt besöka igen, är väldigt sugen på att testa deras vietnamesiska vårrullar...

Pris: Runt 150kr för de flesta rätterna!

Betyg: 9/10, recommend recommend!

Likes

Comments

För någon kväll sedan åkte jag och några vänner spontant på Max drive-in och beställde lite mat. Jag tog en maxbox med en greenburgare i. Det är det enda vegetariska alternativet för maxboxen, så det måste ju testas. Det var absolut inget fel på burgaren, men den var lite smaklös. Den består av grönsaker som är mosade (tror jag?) och sen är själva burgaren typ friterad, den är i alla fall väldigt krispig. Dock är det nog bra att den är ganska snäll i smaken så att den går hem hos många barn. I övrigt var det bara sallad, ost och dressing på. Som sagt ganska tråkig, men ett bra vegetarisk alternativ till de små som kanske föredrar milda och snälla smaker. Eller vem som helst som vill ha en lite mindre vegoburgare. Denna finns i ”vanlig” storlek också men då skulle jag verkligen rekommendera att testa något annat av de vegetariska alternativen, typ halloumiburgaren, crispy mexican eller bbq sandwich (som jag dock ej testat själv hehe). 35 spänn för en maxbox kan man dock inte klaga på! Burgare, pommes, dricka och dessutom en bok! Kaj lär sig simma, mycket trevligt.

Pris: 35kr (för en hel maxbox)

Betyg: 6/10. Bra till barnen eller om man vill ha en mindre burgare, annars skulle jag välja något annat.

Likes

Comments

Igår var det nyårsafton! Jag firade med några vänner och vi lagade en jättegod middag; vietnamesiska vårrullar och saffranscouscous med grönsaker. Jättegott! Vietnamesiska vårrullar är hur enkelt som helst att göra dessutom, det är bara att blöta ett rispapper i kokande vatten och fylla med uppskurna grönsaker. Vi hade vitkål, morot, gurka, paprika, avokado och lite hackade jordnötter. Glasnudlarna skulle egentligen också vara i men dem glömde vi så de fick vara på sidan om. Couscousen är också väldigt enkel, det är bara att tillaga couscousen och krydda, steka grönsakerna och sen blanda. Mumma

Hoppas alla hade ett bra nyår! Det hade jag och jag ser fram emot vad 2018 har att erbjuda. Nu är det bara 38 dagar kvar av utmaningen också! Mycket spännande.

Likes

Comments

Igår lagade jag och några vänner middag, och här är resultatet! En supergod och enkel pasta! Receptet hittade vi på ICAs hemsida. En riktig succé! Extra gott var det med tanke på att jag ätit rester från julbordet i fyra dagar nu...

Länk till receptet
https://www.ica.se/recept/kramig-pasta-med-halloumi-och-tomat-719023/

Likes

Comments

Idag var jag och mamma på mellandagsrean! Då passade vi även på att äta lunch på det nya caféet som öppnat i stan, Wallstens café. Det var jättetrevligt! Mysig miljö och god mat. Jag tog en svampsoppa som var väldigt god. Själva konsistensen på soppan var ganska vattnig, men tillsammans med svampbitarna och yoghurten som var i blev det helt perfekt! Dessutom gillade jag att soppan inte var så tjock då det ofta kan bli för mastigt. Recommend recommend!

Pris: 89kr för soppan (inkl. bröd)

Betyg: 9/10, riktigt bra!

Likes

Comments

Idag är det annandag jul och jag är lite deprimerad för att allt gått så fort... men jag hade en jättefin julafton! Är så tacksam. Vi firade hemma hos oss och såg Kalle och Karl-Bertil och åt massvis med god mat. Och mycket var vegetariskt! Här ovan ser ni bild på min första omgång på julbordet. Tänkte dela med mig av vad som fanns på årets vegojulbord!

Vegetarisk Jansson! Mamma hade gjort en Janssons frestelse utan ansjovis och med svamp i istället. Så gott!!! Denna var verkligen en höjdare.

Varje år är det farmors uppgift att göra vegobullar och dessa går alltid hem. Jag vet inte riktigt hur hon gör dem men de är väldigt goda!

Brysselkål är givet på vårat julbord, liksom klassikerna rödbetssallad, mimosasallad och legymsallad. Dock är jag inget större fan av dessa. Rödbetssalladen är bäst tycker jag. Brysselkål har jag haft svårt för förut men i år tyckte jag faktiskt det var helt okej. Även äppelmos är ett måste enligt mig!

Hembakad filmjölkslimpa, farmors havrekex, fikonkex, smör, ostar och fikonmarmelad. Vi brukar alltid ha en liten hörna med bröd, ost och kex. Mycket trevligt.

En sallad med spenat, grönkål, tomat, gurka, avokado och granatäppelkärnor. Mums! Tycker det är trevligt att lätta upp julbordet med en fräsch sallad.

Sedan fanns det ju självklart potatis också, men den orkade jag inte ens ta en bild på. Ett mycket bra julbord i alla fall! Största överraskningen var vegojansson, den hoppas jag blir en tradition. Vad hade ni för vegetariskt på erat julbord? Hade varit kul att veta!

Likes

Comments

Idag är det dan före dopparedan och det är mycket som ska hinnas göras! Hemma hos oss förbereder vi för fulla muggar inför morgondagen och lagar mat, slår in julklappar, gör julgodis... fullt upp med andra ord! Bloggen hamnar lite i skymundan men jag lovar att jag kommer kompensera er efter jul när det finns mer tid. Här ovan ser ni i alla fall lite bilder från när jag och mamma julbakade tidigare i december. Saffransdrömmar, gingersnaps och saffransbullar med mandelmassafyllning. Mums!

Jag vill önska er alla en riktigt god jul! Njut av god mat och tid mer era nära kära. Det är det som är det fina med julen. Kram!


Likes

Comments

Jag har ätit mitt första vegetariska julbord, nämligen skolans variant. Det var... speciellt. Det fanns två ”vanliga” rätter, varav den enda var broccoligratäng och den andra var den där ”gratängen” som är på bilden. Den påminde om en vegetarisk Jansson faktiskt, ganska god! Med soltorkade tomater i. I övrigt vet jag inte vad jag ska säga... klassikerna rödbetssallad och mimosasallad var vad man kan förvänta sig. Annars var det någon slags brysselkålssallad som smakade jättesurt, potatis, ett ägg som var på gränsen till överkokt, äppelmos och en lite sladdrig grönsallad. Inte 10/10 med andra ord. Den där janssonen var ju en trevlig överraskning men i övrigt... ingen höjdare. Jag tror att vårat eget vegetariska julbord blir bättre!

Likes

Comments