Jag lutar mig mitt uppe i ett danssteg bak mot bordet bakom mig och tänker att jag ska göra en "snygg liten spark". Ryggen nuddar bordet samtidigt som jag snabbt sparkar benen uppåt. Jag hör ett högt ljud som låter som att något krossas, som att någonting går i tusen bitar. Jag kollar upp och helt plötsligt stannar allting upp. Allt går i slowmotion och jag ser hur en av dom tre glaslamporna över mig har krossats och hur en stor glasskiva långsamt är påväg mot mitt öga. Jag kniper ihop ögonen och lika fort som allting stannat upp står jag helt plötsligt på fötterna igen. Jag vänder mig mot min kompis Emma som står på vänstersidan av mig och hör hur hon skriker allt hon kan. Jag snurrar runt och vänder mig mot dom andra 9 tjejerna ser hur två av dom springer skrikandes ut ur rummet. Allting går så fort och jag känner hur smärtan och paniken av alla skriken triggar mig. Jag vänder mig mot spegeln och börjar skrika jag också. Hela vänster ögat fullt av blod som rinner ner mot hakan. Jag börjar skrika ännu mer. Jag hör hur någon skriker att vi ska ringa pappa och ser hur josse fipplar med mobilen medans Alma springer och hämtar papper. Tusentals bilder där jag sitter blind utan ett öga med en stor vit ögonlapp spelas upp i huvudet och jag känner hur det börjar hugga till i ögat. Jag trycker det vita pappret mot ögat och ser hur det sakta skiftar över till röd.  

-Glassplittret! Jag kan ha fått det i ögat, skriker jag plötsligt.

Alma springer och hämtar en stor djup skål som jag snabbt dyker in i. Jag kollar upp och trycker papptet hårt mot ögat igen. Jag vänder mig om igen mot spegeln och ser att blodet har börjat sakta ner. Jag torkar lite till och ser ett ganska så djupt  2 cm långt sår där det mesta blodet antagligen kommit ifrån och hur halva ögat är rött. Vi tar ett snabbt beslut och springer barfota över till Alma som bor i radhuskvartert brevid . Almas mamma tvättar såret och efter 10 minuter kommer pappi och morfar. Vi bestämmer oss alla ganska fort för att jag kommer behöva åka till läkarn och 7 minuter efter sitter vi i bilen påväg mot Mölndals ögon av delning.

- Du hade tur upprepar läkarn gång på gång medans han lyser med massa olika lampor i ögat. Om glasbiten hade kommit 3mm mer åt vänster så hade du troligtvis suttit blind nu.  

Tanken skrämde mig. En av mina värsta mardrömar är att inte kunna se. Att inte kunna se någon i ögonen eller kunna se vart du överhuvud taget är. Usch! Kan nästan inte komma på något värre.

Undersökningen höll på i 40 långa minuter av pillande i ögat och olika droppar. Men jag klarade mig! Jag klarade mig med ett sår över och i ögat och med 3mm från att bli blind! Jag var överlycklig och genomgått den bästa turen i oturen. 

KRAM
Likes

Comments

ont vid pannan?

täpt i näsan?

ont vid näsbenet?

ett helt sjukt lock för öronen?

ja, ja , ja, ja.

go home

Likes

Comments