Så här står det för v. 35 på  www.gravid.se :

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

 

Sååå nu e de inte långt kvar *=) Lääängtar till vår lilla Bebbe kommer...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Du och din flickvän är ute och går. Kvällen är ljum och svalkande, en välkommen ljuv bris efter en varm dag.
Du håller din flickvän hårt i handen, inte av rädsla utan av kärlek. Ni har varit ute på en restaurang, inte långt hemifrån, och ätit en kulinarisk måltid ihop. Ibland är det skönt att bara lämna hemmet och på tu man hand vara tillsammans med den man älskar, njuta av maten och sällskapet.
Väl hemma vid trappuppgången, släpper du hennes hand för att leta fram nycklarna till lägenheten. Du öppnar den och ni kliver in. Du är noga med att låsa efter dig. Ni har ju trots allt, efter många år slit, hunnit bygga upp en viss förmögenhet men även valt att lägga en hel del pengar i lyx och bekvämligheter där hemma. Hemmet är ens borg, ens trygga punkt i livet och självfallet är det något som ska bekostas så är det hemmet.
 

 

Du går in till sovrummet för att byta om till lite mer bekväma kläder varpå det ringer på dörren. Märkligt, vem kommer hit så sent? Din flickvän går för att öppna dörren. Du ropar ut och frågar vem det är men får inget svar. Underligt. Du går ut i hallen och ser till din stora fasa 3 okända män, svartklädda med rånarluvor stå i hallen. En håller din flickvän med ryggen mot sig, med ena handen över hennes mun och håller på så sätt fast hennes huvud mot sig. Andra handen håller en stor kniv mot hennes strupe.
 

De två andra männen kastar sig över dig innan du hinner komma tillbaka till verkligheten. De binder dig till händer och fötter, förser dig med munkavel och lägger dig på golvet framför soffan. Allt går i slow motion, du förstår inte riktigt vad som händer. I den omtöcknande dimman du är i ser du hur två av männen slänger ner din flickvän på soffan, sliter av henne och, framför dina ögon, våldför sig på henne om och om igen. De brutalt tar sönder det vackraste du haft i ditt liv. Den tredje mannen söker igenom er lägenhet efter dyrbarheter. När de två är klara med min flickvän söker de vidare i lägenheten efter din flickväns smycken medan det är dags för den tredje att förgripa sig på din flickvän.

 

 


Vad gör man i denna sits? Vad hade du gjort efteråt? Ringt polisen? Ja förmodligen. Varför? För att du självfallet vill ha fast de som gjorde detta. Inte för att det går att göra det ogjort. Men hade det inte varit bättre att det aldrig hade hänt? Eller lever du ett sådant självdestruktivt liv att det inte bekommer dig om detta sker eller inte?

Varför finns poliser?

Polisen är till för att skydda dig och mig för personer som just utför dessa illdåd mot oss andra i samhället. De viger sitt liv och offrar sin hälsa för att beskydda oss från människor som saknar all empati för mänskligheten. Och eftersom det inte går att skydda alla, eftersom brott ändå begås, uppfyller polisen ett annat syfte, att ge dig den hjälp du behöver om något olycksaligt har hänt. Att kunna spåra dessa brottslingar och se till att de får sitt straff.

Och du hatar poliser?!

Den som hatar poliser är i stort sett en av dessa tre män. En person som saknar empati för andra människor. En människa som lever på fel sida om lagen. En person som inte dras från att skada eller utnyttja andra.
Polisen är inte till för att djävlas med folk. Men djävlas du med de regler som är uppsatta för alla i samhället får du räkna med att du får en påhälsning av samhällets väktare. Och i sådana fall, borde du inte i första hand hata dig själv istället för polisen? För om du hatar polisen innebär det att du också är kriminell. Och är du kriminell innebär det även att du inte har rätt att kritisera andra kriminella, även om de är ute efter dig. Så även om din flickvän blir våldtagen och du blir fråntagen allt du äger och har och håller kärt kan du inte ifrågasätta deras beteende för du särskiljer dig inte markant från dessa personer.

Så, hatar du verkligen polisen? Hatar du verkligen dessa personer som gör allt som står i deras makt för att du ska känna dig trygg och säker? Skulle du offra ditt liv för att värna om andra i samhället? Om inte, se då över vad faktiskt polisen gör för dig och alla andra.

Ge oss fler poliser med mer makt att värna om oss i samhället.
 

Likes

Comments

Ja då va snart helgen över.. =( Kommer å går lika snabbt...

Men som tur e ska Putte inte åka på resjobb idag!! En trevlig överaskning vi fick igår, jippie!! =) Han ska va hemma hela veckan!!

Ja va har vi då gjort i helgen då? Jo, i Fredags va vi å shoppade å kolla runt i massa affärer. Sen på kvällen köpte vi hem räkor å kräftor som vi satt å möla i oss framför filmtittande..

Sen upp hyfsat tidigt på Lördagen för att greja här hemma, både ute och inne. Sen in i duschen åså iväg på kals i Alingsås. Efter många om och men kom vi fram vid 6-snåret, lagom sent heheh som vanligt!! =*) Ingen nämd el glömd!! Där hade vi jätte-trevligt, åt å drack gott och Malin blev jätte glad för sina presenter. Efter vi vart där drog vi en sväng om landet eftersom vi ändå va i Alingsås. Det var sig likt, e såå mysigt där!! Sen hem i säng sent på kvällen å sommna direkt!!

Söndagen i dag har vi vart å shoppat lite grönsaker och dyligt te Cafét.. Grejat ännu lite mer här hemma.. Nyss lagade jag lite mat te oss som vi mumsade i oss. Nu e Putte nere i garaget å meckar ihop en kärra som han köpte i Fredags. Den ska han koppla på sin åkergräsklippare å sen ut å leka me hihi =) Sen blir det väll att vi klämmer nån film å bäddar ner oss i soffan å myser... snart måndag igen juh... =(

Hoppas ni alla har haft en lika trevlig helg som jag!! PösselipöSSSsss

Likes

Comments

dagarna kilar snabbt iväg... tycker det kändes som måndag igår.. *=) Knappt så man hinner med!! Är på Cafét nu å väntar på att det ska lugna ner sig lite så jag kan dra mig härifrån.. lite ärenden att uträtta.. men får allt ta och komma tillbaka sen igen. Men skadar inte att klämma en lunch på annat ställe imellan åt =)

Åh ikväll kommer Hjärtat hem!!! Ska bli underbart!! *=) =) =)

Hade gött hajjj!!!

Likes

Comments

Tisdag idag då... värsta delen på veckan avklarad då ja.. hihii

Igår bjöd jag ut mina anställda till Fars Hatt i Kungälv... Mmmm gör go mat. Egentligen skulle vi gått till O´Learys men dom öppnade inte förränn kl 17,00 å vi va ju hungriga redan halv 4.. så vi gick ett varv genom kungälv å förstod att de enda som va öppet va Fars Hatt.. När vi väl kom dit va det bara vi i hela matsalen, snacka om att vi fick service.. heheh =) Blev lite dyrare än jag tänkt mig men det var det allt värt =) =)

Åh va ja längtar te helgen.. å efter Putte!!! På fredag ska vi ha Fredags-Mys me massa räkor å kräftor å möla i oss.. sen på Lördag ska vi på Kalas i Alingsås till Puttes kusin.. Trevligt att träffa den släkten lite oxå..men blir ju tyvärr bara på kalas, bröllop, begravning osv...

Blir väll att man får sätta igång å ut å röra på sig efter en sån helg... massa smarrigt heheh Hoppas på underbart väder så kan det ju inte va omöjligt

Så då får man väll ta å sätta igång å städa.. tänkte köra igenom hela huset idag. hahah får väll se hur mkt det blir med det...

Pösselipöss, ha det GöttaNs!!!

Likes

Comments

Alltid lätt den segaste dan på heeela veckan... Helgen känns bra långt borta, och lika så ledigheten.. =( Men ska inte klaga för mkt.. Har ju dock bara jobbat förmiddan idag och är ju hemma en sväng nu.. heheh Idag ska vi iväg och käka efter jobbet.. Ska bli trevligt, jag tänkte bju på midda på O´Learys, alltid lika trevligt att gå dit tycker jag...

Trodeluuuuu =)

Likes

Comments

Hej å håå...

Va hos Farbror doktorn igår och allt gick jättebra... =) Lääängtar Allt är så spännande å nytt och just nu mår jag ju underbart!!!

Idag jobbade jag ett par timmar sen drog ja hem te Maddan å hälsade på henne å Lucas i deras nya lägenhet.. jätte mysigt hade dom det =) Satt där å tjöta & skvallrade lite...... hihii  å sen bjöd hon mig på Pannkakor Smaskens..

Efter det drog jag mig till B-plan å mötte upp Frida... Ja då va det bara dags å börja fika igen.. hihii Sen drog vi runt i olika affärer och givetvis hittade Lisa massa att handla, vilket jag hade bestämt mig för att inte göra.. hahah Så gick det me det... Jeah jeah....

Imorgon kommer min Älskade Putte hem... Ska bli så mysigt.. Miss him!!

Ne nu ska vi se fall jag kan få kopplat in nån ny msn, har ju vart utan sen vår data paja å saknar den.... whiiie

Pöss på daj!!!

Likes

Comments

Så trevligt vi hade igår på Bröllopet!!! Å såå fint du hade gjort i Lokalen Nettan!!! Va helt grymt snyggt, lika som du igår!!! Som en princessa ur en saga..... Satt å böla massor under talen osv... =) Hoppas ni tycker er dag blev speciell och TACK för att vi fick komma och dela den med er!!! Va hemma typ halv tre inatt och det efter vi kört hem brudparet ordentligt, sen decka jag totalt... heheh Ändå satt jag ju helt nykter hela kvällen, men det tar på krafterna att vara på bröllop... hihiiii

Pöss å KramiZzzz

Likes

Comments

Hittade dessa frågor på en annan sida och man kan ju undra... =)

- Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?

- Varför finns det parkeringsplats för rörelsehindrade framför skridskobanan?

- Varför beställer folk en dubbel ostburgare med stor pommes frites och Cola light?

- Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

- Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

- Varför är inte ordet förkortning kortare?

- Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

- Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

- Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak", vem har testat detta?

- Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

- Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

- Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

- Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?

- Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" ut till mitten av gräsmattan?

- När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

- Har arbetarna på Lipton kafferast?

- När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?

- Varför har byggnader, som ska vara öppna dygnet runt, överhuvudtaget lås?
 

Likes

Comments

Torsdag i dag å då kommer min älskling Putte!!! Äntligeeeeen. =) Har saknat han massor..... Förkyld e han den stackarn så får allt ta å rå hand om han riktigt ordentligt i helgen!!

Veckan har gått snabbt fram, eller rättare sagt skenat heheh redan Fredag i morgon å då även helg!!! SOVMORGON YEZzzzz =)

Ja då va det bröllop nästa helg, men va fan ska man ha på sig då??? Va fan Nettan hehehe Men kul kommer det att bli.. Ser fram emot mucho!!!

Idag tänker jag lite Xtra på dig min vän och hoppas du mår bättre!!!! XTRA bra säg hihii

 

 

Pöss å Kram

Likes

Comments