Header

Postad i: Vardag


Min eftermiddag har tillbringats 3 timmar i en bil på väg upp till Mormor och Morfar, då både min Moster och Morfar fyller/fyllt år och ska firas. Älskar vanligtvis att åka bil, men idag lyckades jag bita mig i tungan när jag somna efter halva vägen, haha. Dessutom blev syskonen rastlösa och jag lite irriterad, ingen bra kombo. Men väl framme var humöret uppe och vi hann spela en omgång kubb i kvällssolen innan middagen. 

Trevlig kväll, Puss & Kram


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Psykisk ohälsa, Tankar


Jag har ljugit för mig själv... intalat mig själv att jag är frisk och att anorexian ligger långt bakom mig, att den psykiska ohälsan bara är världsliga problem och skyllt mina svackor på trötthet eller dagsform.

I dag ställde jag mig själv i spegeln kollade min reflektion rakt i ögonen och sa "du är fortfarande sjuk, du är inte hälsosam, du lider av psykisk ohälsa och anorexian är du inte kvitt!". Ja jag började gråta, men det var viktigt. För jag är inte frisk och jag har insett att trots att jag är långt ifrån hur jag mådde för ett och ett halvt år sedan, så lider jag fortfarande av anorexia, mild, men den är där. Jag kan inte längre förneka det eller bortförklara det. Första steget i tillfrisknad är acceptans, jag måste inse hur dåligt jag mår och sedan göra något åt saken. För jag vill ju bli frisk!

Jag friskförklarade mig själv för snabbt vilket ledde till att jag kunde bortförklara mina beteenden för mig själv, Men när de argumenten även riktades mot andras misstankar och frågor började varningsklockorna ringa. Och med min friskhetsstämpel satte jag på mig hörselkåpor och lyssnade inte.

Idag har jag bestämt mig! Hörselkåporna ska av, jag ska acceptera och kroppen och psyket ska bli hälsosamma. Jag har drömmar i livet, jag vill inte krossa dom med en dumt beteende som skadar mig själv. Jag vill älska vem jag är oavsett vad och jag vill kunna hjälpa andra.

Likasom att du inte kan älska andra innan du älskar dig själv, kan du ju inte hjälpa andra innan du hjälpt mig själv.

Jag vet att det inte är lätt, men jag är villig att ta upp den kampen igen, för nu banne mig ska jag bli frisk på riktigt. Målet är att kunna leva ett hälsosamt liv och när jag gör det då kommer jag att veta det.

På grund av detta kommer jag att försöka prata så lite som möjligt om psykisk ohälsa och framför allt ätstörningar ett tag, för det sista jag vill är att föra över mina sjuka tankar till er. Jag kommer att ta upp ämnet, men föröka skriva i den mån att det inte blir triggande på något sätt.

Puss & Kram


Likes

Comments

Postad i: Psykisk ohälsa


Jo nu är det ju som så att jag nyligen trappade ner på mina antidepressiva mediciner som sattes in förra våren. I efterhand kan jag ju säga att vi valde sämsta tiden! Slutspurten i skolan, nationella prov, Strul med kompisar och sista året i grundskolan. Hur som haver har "biverkningarna" i forma av nedstämdhet och ångest som lett till matproblematik, nu hållit i sig ett bra tag och igår bestämde mamma, i samråd med läkare att jag återigen ska trappa upp.

I morse återgick jag alltså till dosen jag normalt haft och troligtvis kommer samtalen med en psykolog att återupptas. Vet inte om det framgått så bra, men har faktiskt mått riktigt dåligt efter nertrappningen i april. Men nu är jag som sagt åter på pillerna och förhoppningsvis känner jag av det snart. Vet inte hur ätandet av medicinerna kommer se ut i framtiden men det är något som kommer senare, det viktigaste är att jag mår bättre.

Puss & Kram


Likes

Comments

Postad i: Vardag


​Har i skräddarställning placerat mig på altanen med datorn halft på bordet, halft i knät. Armstöden är fulla i pollen, solen skiner och det luktar ljuvligt av sommar. Har återigen haft en väldigt mysig dag tillsammans med Mamma och Farmor. 

Det blev bara nån timmes skoldag, då jag höll på att somna och min lärare tillslut bad mig att gå hem(hade ändå inget att göra)... Väl hemma hann jag vila en kortis innan vi satte oss i bilen (där jag somna) för att hämta upp Farmor. Tillsammans med henne hälsade vi på min yngsta Farbror på jobbet i hans nya lokaler och sedan en lunch på IKEA. 

Med magarna fulla begav vi oss sedan mot Zetas, en otroligt fin handelsträdgård. mamma och jag shoppade gurka och örter till växthuset och Farmor blommor till sin balkong. Tog självklart en del härliga bilder på de vackra blommorna och njöt av alla dofter runt omkring. 

Hemma nu planterar mamma, medans jag pillar med bloggen och hör fåglarna kvittra, blommorna lukta och solen värma. På schemat i kväll står handledarutbildning för körkort uppskrivet och jag är super taggad på att få börja övningsköra! Skylten och Teoriböckerna fick jag i födelsedagspresent och körkortstillstånd har jag sedan moppekortet så annars är allt fixat. 

Puss & Kram


Likes

Comments

Postad i: Mode & Skönhet


Hej hörrni!

Måndag och idag tänkte jag dela med mig av några budget hudvårdstips. Hudvård/Ansiktsvård är något jag börjat brinna för. jag Älskar att få smörja in facet med en mysig kräm eller lägga på en pirrande, exfolierande mask. Det är något som är så jäkla lugnande och skönt med att få känna att man rengör ansiktet på djupet.


Likes

Comments

Postad i: Frågor/Svar


Min 16 års dag till ära kommer här en imagine lista men också för att min tid är lite knapp idag.

Om jag inte hette Alma, skulle jag heta: Som liten ville jag absolut inte heta Alma, utan planerade att byta namn till Cloi eller Rosalinda(Bratz och Barbie namn), men idag älskar jag mitt namn och vill inte byta. Om jag varit kille hade jag dock troligtvis döpts till William...

Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag: helt klart spela piano!!!

Om jag fick lyssna på en artist resten av livet skulle jag: välja mellan Ed Sheeran och Zara Larsson tror jag...

Om jag kunde ska mitt eget dröm plagg skulle jag: göra ett par byxor med inbyggd värmekudde för mensvärk!

Om jag kunde få uppleva en dag en gång till skulle jag: (wow vilken svår fråga...) Kanske återuppleva min London resa med mamma och två av våra kompisar som jag fick i 12 års present, mest för att jag väldigt gärna vill åka till London.

Om jag fick börja jobba idag skulle jag: bli djurskötare, eftersom att jag vill ha lärt mig operera innan jag blir veterinär...

Om jag hade en superkraft skulle det vara: att kunna teleportera mig vart jag vill.

Om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag: nog bo i Värmland där min mamma är uppväxt och min mormor och morfar bor, men jag älskar Stockholm.

Om jag fik äta en rätt resten av månaden skulle jag: Äta frukost haha.

Om livet tog slut på söndag skulle jag: Äta massor med god mat och umgås med familj och vänner. Berätta saker jag aldrig förut sagt och krama om alla jag älskar.

Puss & Kram


Likes

Comments

Postad i: Vardag, Böcker


"Pang" sa det och så blev det sommar. Inte nog med det har jag dessutom haft en sån dag då lyckan bara flödar genom kroppen. Förmiddagen ägnades åt att göra klart praktiska ämnen som slöjd och bild i skolan och bara "fluffa runt" som min lärare säger. Vid 12 tiden tog jag tåget in till södra station och mötte upp mamma vid medborgarplatsen för att käka lunch och köpa kött till släktkalaset i morgon. Kring 13 skildes vi åt, mamma tog tåget hem och jag vandrade vidare för att besöka en bok/tidningshandel, papercut. Skämtar inte när jag säger att jag säkerligen ägnade 90 minuter i butiken, bläddrade i alla möjliga tidningar från golv till tak och blev så jäkla inspirerad. Har under en tid nu velat köpa tidningen Nuda, då redaktören Frida , tillsammans med Flora har den fantastiska podden Flora & Frida som jag Älskar med stort Ä.

Hur som haver köpte jag tidningen och efter mycket velande fram och tillbaka valde jag även ut en till som gjorde mig så jäkla glad. Hade helst av allt gärna tagit med mig hela butiken hem eller åtminstone tillbringat 3 timmar till i butiken. Som sagt tidningar av olika slag, mode, inredning, turism, mm. Allt från golv till tak.

Begav mig sedan tillbaka hem och njöt på vägen av solen och värmen (ända tills jag klev in på det smock fullt, kvava och illaluktande tåget, men men)

Nu är jag placerad på golvet med ett huvud som skriker efter kaffe och en mage som suktar efter mellis.

Puss & Kram


Likes

Comments