Postad i: Skola, Övrigt, Stress

Jag måste lägga ner och planera allt!

Och så blev det höstlov, jäklar vad tiden går fort asså!

Men jag känner verkligen att jag behöver lite ledigt, lite tid att få motivation till skolan. För det har det varit ont om på sistone. Allt har känts väldigt jobbigt och påfrestande.

Dock har jag en vana att göra upp massor med planer när lov kommer upp. Jag gör något slags schema och sätter upp massor med planer. Sen blir jag bara stressad över att jag känner att jag måste hinna med dom.

Så nu har jag bestämt mig för att försöka att lägga ner den vanan och bestämt att det ända jag tänker göra är sånt som känns bra. Jag ska alltså ta tag i en riktig utmaning och föröka att göra saker lite som det kommer, inte planera allt. Så på detta höstlovs-schema står endast två saker; chilla och go with the flow (och skära pumpa med familjen...) Vilket troligen betyder; en vecka framför netflix eller en bok. Kanske göra någon halloween sminkning och lite shopping.

Ikväll står i alla fall film, glass och bok på listan.

😘puss och kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Övrigt

Still a potatissäck

Ännu en dag har har tillbringats hemma. Men jag känner mig i alla fall LITE bättre än i går kväll, då jag typ ville gråta för att det gjorde ont överallt, jag frös o.s.v...

I dag har jag mest suttit invirad i en filt med en kopp te tryckt mot kinden och min bok i knät. Blev även tvungen att ta en sväng till centrum med moppen. Då mitt beroende av äpplen vann över förkylningen. Som ni kan förstå har min dag inte varit så händelse rik och min hjärna är är trög dom rollo kola. Så jag delar med mig av lite bilder i stället...

Blev väldigt inspirerad av några bilder jag sätt i kampen mot bröstcancer och hittade en ny hobby; Sträck konst jag älskar hur det ser så snyggt ut med bara konturer.

lite kalligrafi och mitt nya livsmotto

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Skola

Potatissäcken Alma

Förkylningen vill inte ge sig, eller också kommer en ny på besök varenda gång den gamla försvinner.

Så här veckan innan höstlov har vi Ämnes övergripande arbete (ÄÖ) och niorna jobbar i år med; hållbar utveckling i alla former. Dessutom arbetar vi i små grupper med blandade klasser. Jag kände jag mig därför tvungen att ta iväg till skolan och hjälpa min stackars kompis, då vi hamnat tillsammans i en grupp med två killar som inte kände för att samarbeta... Jag stoppade i mig en Ipren och lite frukost och gav mig av med relativt bra humör till skolbänken...

Men efter ca. 3 timmar kände jag hur min ork sakta men säkert sjönk mot golvet och någon halvtimme senare var jag som en säck potatis med ont i huvudet, örat, magen och jaa, över allt. Då Maja och jag lämnat de ikke motiverande killarna och börjat på ett nytt uppdrag (arbetet de gjorde med återvinning var nämligen klart) om ett hållbart samhälle. Kände jag att det kanske var bättre att vara en säck potatis hemma en på golvet i skolan... Så efter att vi delat upp uppgiften (som kommer handla om jämställdhet) släpade jag mig hem och började jobba lite här.

Vi kan säga att det var riktigt tur för trotts att jag stoppat i mig en Alvedon och tillbringat mesta delen av tiden under en filt, vill jag knappast påstå att jag känner mig någe vidare bättre och fast jag sov bort halva morgonen i går, skulle jag kunna slockna här och nu på fläcken. Jag blev till och med tvungen att ställa in min tid på Bup, då jag käne att det blev för mycket.

Så resten av dagen kommer väll jag att tillbringa i sängen med skolarbete, bok eller gilmore girls framför mig.

😘Puss och Kram


Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Skola

Mmmm, vad gått det är med kola...

Nu sitter jag här igen framför datorn och smaskar i mig de sista godisbitarna ur min mini "karamell kungen" påse. Hitills har min dag varit ganska bra, i alla fall mitt humör. Morgonen tillbringade jag framför ett avsnitt av Gilmore girls och en bok. Efter lunch åkte jag och pappa in till Älvsjö mässan där vi mötte upp mamma som varit i Göteborg. Just nu pågår ju gymnasiemässan och då jag går i nian är det ju min tur att i år göra det svåra valet... Vilket gymnasium?

Men jag har ju dock turen att veta vad jag drömmer om att bli (i alla fall just nu), nämligen veterinär. Det har varit min dröm nästan så länge jag kan minnas, tillsammans med sångare, skådespelare och "bakare"- som jag kallade det. Men dom sist nämnda gav jag upp ganska tidigt, då jag insåg att man inte kunde göra alla fyra samtidigt... Men jag var dessutom ganska tidigt ute och började leta runt efter skolor och ha mig redan förra året.

Jag vet att det snabbaste alternativet är att gå en Naturvetenskaplig linje och därefter högskola, men jag vill så hemskt gärna jobba praktiskt med djuren redan nu. Började därför som sagt redan förra året att kolla upp mina valmöjligheter och riktade in mig på b.la. Djurgymnasiet- där jag får läsa naturbruk och sedan gå ett extra basår på högskolan. Men jag var dessutom ett år i förväg på Gymnasiemässan och där blev jag såld. jag hittade en skola som kan erbjuda mig allt; praktiskt arbete med djur, högskoleförbredande och dessutom en härlig, lite lantlig miljö. jag tror inte jag pratat om annat det senaste året är Ökna. Mamma och jag har varit på öppet hus och jag har kollat upp så mycket information att jag knappt hade några frågor när jag gick dit både i torsdags och dag. Av alla jag pratat med har de varit trevligast och mest hjälpsamma. Jag kan babbla på om detta resten av kvällen så det är nog bäst att gå vidare.

Väl hemma har jag mest chillat slagit in paket och ätit godis. jag ska nämligen äntligen få nytta av min passion för pyjamasar och myskläder. Min kära granne och typ äldsta vän, fyller nämligen 15 snart och hon ska i kväll ha pyjamasparty. Sååååå kul och sååååå mysigt! Känner mig dock inte helt 100 så vi får se hur länge jag är där...

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag, kväll, morgon eller vad det nu är för dig. Det hoppas i alla fall jag att jag får!

😘puss och kram


Likes

Comments

Postad i: Övrigt

Jordbävning, eller...?

Jaha... Jag sitter instängd på mitt rum. I skrivande stund skakar lampan uppe i mitt tak och man skulle kunna tro att vi har drabbats av jordbävning här hemma. Men nej, det är bara dansandes, skrikande, skrattande och helgalan 11-13 åringar som har invaderat vårat hem... haha, nej men min lillasyster fyllde som sagt 13 år förra veckan och i dag har hon bjudit hem några av hennes vänner på "party". Men det är lite svårt att tänka sig att dom bara är 9 st och lyckas låta som 20 pers... Jag får väl tänka att det är tur att dom har roligt i alla fall!

Har inte mått så bra de senaste dagarna och idag slutade det med att jag gick hem från skolan. Känner mig lite bättre nu efter en promenad, massor av Gilmore Girls och ett nu städat rum. Asså det är något med att städa som får mig att bli lugn ibland haha... Dessutom hittade jag två gratis biobiljetter!

Gårdagens skoldag blev väldigt kort då vi besökte gymnasiemässan tillsammans med MÅNGA andra nyfikna nior. Kom hem lagom till lunch med verkande fötter och huvud och kände för att lägga mig och sova. Trotts det var jag relativt nöjd med mässan. Men ska dit även i morgon tillsammans med mamma och pappa.

Men nu har jag en Novell att skriva klart och glass som ska ätas upp såååååå...

😘puss och kram

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Skola

Phhhhhuuuuuu

Jag är helt slut. Min dag har spenderats på Ikea med halva skolans nior...

På hemkunskapen jobbar vi i nian med ett lite roligt projekt kallat: "flytta hemifrån projektet". En del i uppgiften är att möblera och handla till elevens "nya lägenhet på 2 rok och kök". Inom en budget på 35000 kr ska vi "handla" allt från durkslag till soffa och matbord. (Dock inga elektroniska redskap eller förbrukningsvaror.) Vi ska dessutom ha ett någorlunda miljötänk och ska kunna förklara varför vi har resonerat och valt som vi gjort.

Det har alltså sprungit runt ett 50-60-tal femtonåringar inne på Ikea och provlegat sängar, suttit soffor, diskuterat duschdraperier och stekpannor. Folk måste ju trott vi var dumma i huvudet (haha). Men jag hade i alla fall roligt! Dock var 3 och en halv timme inte tillräckligt för mig och jag och tjejerna jag gick runt med var tvungna att springa ut ur varuhuset när vi kommit till tallrikarna... men vi hade ju så himla roligt och tog uppgiften på fullaste allvar (haha).

Efter Ikea hade jag tid på Bup och där emellan hann jag smita in på Lindex och införskaffa ytterligare EN tröja... Kom inte hem förrän fyra, slängde i mig mitt mellis och satte igång att baka rågbaguetter åt Tomatsoppan vi käkade till middag. Relativt hektisk dag med andra ord och som grädde på moset följde jag dessutom med mamma och syrran till mataffären och handlade till syrrans 13-års kalas på fredag.

Men nu ska jag äta mitt "kvällis", titta på Netflix och sova.

I morgon står dessutom gymnasiemässan på schemat tillsammans med skolans nior...

😘Puss och Kram❤

Likes

Comments

Postad i: Stress, Övrigt, Skola

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Idag har verkligen varit en sån dag, jag har varit över allt och ingen stans, uppe och nere och borta och här.

Dagen börjar bar med sovmorgon till 10.20, då vi hade håltimme första lektionen (hemkunskap). Mina yngre syskon som går i en annan skola, hade studiedag och tillbringade därför HELA dagen likadant som tillbringade morgonen. Nämligen åt att slöa. När klockan börjar dra ihop sig släpar jag mig iväg till skolan. Medans syrran påminner om att hon minsann ska vara hemma HELA dagen...

Väl till skolan kommer jag några minuter sent, men läraren har inte kommit... Min andra lektion var nämligen språkval och på grund av stress och frånvaro har jag valt att gå på Svensk/Engelska och istället plugga läxor typ framför spanska...

När vi stått i Korridorren i en kvart, börjar vi inse att läraren inte kommer komma och vi får alltså håltimme.

Min första tanke är "SERIÖST JAG KUNDE ALLTSÅ STANNAT HEMMA EN TIMME TILL"

Men människor det slutar inte där...

När jag suttit i korridoren en timme och mina klasskompisar börjar strömma ut och byta språkvals mapparna mot matten, gör jag också det...

Och gissa vad som händer... När vi stått i trapp uppgången till matte klassrummet i en kvart, börjar vi åter igen inse: att läraren kommer inte. Ja, jag får alltså ytterligare en håltimme.

Gissa sedan vad som kommer efter matten...

Jo, lunch.

Jag kunde med andra ord legat hemma i min säng, slappat ocj kanske pluggat lite fram till lunch. Jag kunde istället för att komma till skolan 10.20, kommit 12.55 och fått precis lika mycket jobb.

Jag blev med andra ord extremt frustrerad arg och jag ville typ lägga mig ner på golvet och skratta åt hur jävla komiskt allt var...

Det svarjiga humöret har fortsatt resten av dagen och det har kommit till min insikt att jag försöker för mycket. jag måste slappna av och låta saker hända...

"Upp och ner ner och upp, grisen gal i granens topp."

😘puss och kram

Likes

Comments

Postad i: Panikångest, psykisk ohälsa

Tomhet...

Hur många gånger har inte jag önskat att få gå tillbaka, stanna upp och pausa tiden. Det finns mycket jag vill ändra på. Mycket jag vill göra ogjort. Relationer jag vill börja om, händelser jag vill undvika och stunder jag helt enkelt bara vill ha bort från minnet. Men jag kan inte ändra på vad jag sagt och gjort, vad jag har upplevt och missat. Ändå hoppas jag fortfarande, inom mig finns ett hopp om att få gå tillbaka och göra "rätt". Vissa händelser och konversationer mer än andra.

Men jag har också insett att utan det jag gått igenom hade jag inte suttit här. Suttit här som den Alma jag är idag. Jag har gått igenom många jobbigt saker, men utan dom hade jag inte haft all den kunskap jag besitter idag. Men jag vet också att jag kommer att växa mig ännu starkare, jag hoppas och tror att jag någon dag kommer vara stolt över mig själv. Kunna se tillbaka och tänka hur fantastisk jag är som lyckats ta mig igenom alla livets olika tuffa stunder.

För jag kommer aldrig kunna ändra sånt som redan hänt. Jag kan bara ändra på det som jag kan komma och göra, som jag vet att jag senare kommer ångra. Det hjälper inte hur mycket jag bara vill lägga mig ner och spola tillbaka tiden. Jag måste tänka framåt och försöka fixa det som gick väldigt snett, i efterhand.

😘Puss och kram❤

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, mens

Tröööööööt...

Oj nu var det länge sedan jag skrev något... Men jag har varit så jäkla trött och har inte sovit ordentligt på minst en vecka... Jag har sovit lätt, vaknat ofta och med ett obehag, som när man drömmer mardrömmar. Dock har jag kommit på anledningen, så vi kan ju hoppas att jag får sova ut snart. Jag tror att det är för att jag har kommit ihåg en massa händelser som har påverkat mig. Ännu fler händelser som kan ligga grund i mitt beteende och tankesätt idag. Jag tror därför att min hjärna har jobbat extra mycket under natten, med att sortera allt och resulterat i att jag inte sovit någe vidare. I Torsdag fick jag stanna hemma fram till lunch, jag var så trött så jag kunde inte tänka och mamma fick skicka tillbaka mig till sängs. Även i morse, efter frukosten råkade jag slumra till i sängen och just nu får jag kämpa för att hålla ögonen öppna. Dessutom har jag sån galen mens- och huvudvärk och äter så mycket smärtstillande jag kan och som pricken över i;et har vi släktkalas idag, då typ hela släkten fyller år i Oktober förutom jag...

Så jag har nu parkerat mig framför tv;n i min säng och tänkte stanna här tills klockan 3 då alla gäster kommer.

😘Puss och Kram❤

Likes

Comments

Postad i: psykisk ohälsa, självkänsla/självförtroende

Plåstrena rycktes av

Nej men god någonting...

Har inte mått så himla bra på sistone, ska väl erkänna att jag inte mår helt fantastiskt nu heller. Många jobbiga minnen har kommit upp till ytan. Sådana jag förträngt för att de var för jobbiga men som nu blivit ihågkomna igen... En del minnen som skulle kunna ligga till grunden att jag nu sitter här idag och är rädd för att få anorexia IGEN. Minnen av händelser som skulle kunna ha gjort att jag är så osäker i mig själv och har så svårt att lita på folk. För dessa minnena berättade att jag många gånger som yngre blivit "ratad". Jag har inte varit tillräckligt "cool", snygg, populär o.s.v. Jag har blivit sviken av de jag litade på mest, många gånger, i omgångar och av olika personer. Men det var länge sedan. För mig var de dessutom så jobbiga att jag förträngde dom för mitt eget bästa, men känslan fanns fortfarande kvar, känslan att vara otillräcklig och känslan av att inte kunna lita på människor.

Nu förstår jag helt plötsligt varför jag tror att folk pratar illa om mig när det viskas runt omkring mig: det har hänt förut. Därför känner jag mig i vägen och otillräcklig, inte intressant, snarare jobbig: jag har hört det förut. Jag har fått höra kommentarer som kanske inte var menade att såra mig. "Det var bara på skoj". men trots det sårade de djupt, och ledde till att jag sitter här idag, med mycket tungt bakom mig.

Nu kanske det låter som att jag blev mobbad, men NEJ det blev jag verkligen inte. Inte ens i närheten. Jag blev bara sviken för många gånger. jag har alltid varit en sådan människa som bryr sig mycket om vad andra tycker och tänker om mig och blir lätt påverkad. Blir man dessutom då sviken ett antal gånger av olika "bästa kompisar" och framför allt när de är dom som sedan viskar och kommenterar, tittar och dömer lite för högt "bakom ryggen". Det är klart att man blir sårad, men olika människor hanterar sorgen och ilskan på olika sätt och jag vände väl min inåt. Även om de bara var ett fåtal kommentarer och blickar, gick dom djupt in och jag skyllde på mig själv, redan då.

Men som sagt, dessa personer menade säkert inte att såra mig. De kommer säkert inte ens ihåg detta. Det är inte konstigt, men för mig satte de djupa sår. Mitt lilla jag försökte så gott som möjligt att täcka dessa sår, men även om jag inte kunde se dom fanns dom fortfarande där. Dom gjorde fortfarande ont även när jag glömt att det fanns något under plåstret. Men häromdagen rycktes dessa plåster av på något sätt och såren kom tillbaka till min vetskap.

Därför har jag gått runt och tänkt mycket på detta de senaste dagarna och jag har mest kännt mig ivägen för alla. "Vem är jag liksom? Vem vill vara med mig?". jag har upplevt allt på nytt.

Men ändå känns det skönt. Jag har fått förståelse för min dåliga självkänsla och brist på tillit. I morgon ska jag ta upp detta på Bup och kanske får ännu mer förståelse för hur jag tänker och hur jag ska ändra på det.

😘Puss och Kram❤


❤(Grattis världens bästa pappa på födelsedagen)❤

Likes

Comments