View tracker

Postad i: Övrigt

Första advent

"När första ljuset brinner, står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent"

Äntligen, som jag har längtat. Nu kan julfixet börja. Adventsljusstakar i fönsterna, Tomtarna på pianot, Kransen på dörren och stjärnan i toppen. Den härliga stämningen, klappar som köpes och lussekatter som bakas. En bränd plåt med pepparkakor och risgrynsgröt till frukost. Doften av gran och hyacint som blandas med saffran och kanel.

Julen är det absolut bästa som finns (om man frågar mig)


Jag är ledsen att det varit så dålig uppdatering på sistone, men jag har haft mycket att göra med skolan. De muntliga Nationella proven är snart klara och förhoppningsvis slutar väl de nya uppgifterna läggas på högar och vi kan börja avsluta våra arbeten och sikta mot jullov. Men jag har känt att jag inte haft tid att lägga ner på ett inlägg och jag vill inte bara skriva något i stil med min dagbok från 2009.

"Kära dagbok, idag var jag i centrum med mamma och köpte mjölk. Sen var jag med mina bästa kompisar. Godnatt"

Det kanske var att överdriva, men jag tycker verkligen inte om att läsa saker, där jag känner att skrivaren inte haft tid eller ambition.

Men förhoppnings vis kommer jag kika in här allt oftare ju närmare vi kommer julafton.

🎄Puss och Kram🎅


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: psykisk ohälsa, självkänsla/självförtroende

På senare tid har jag insett en sak...

Jag har alltid klankat ned på mig själv och allt jag gör. Mobbat mig själv liksom och tryckt ner mitt lilla jag. När jag sen i perioder fått nog och försökt göra något åt saken, har jag gjort fel. Jag har varken accepterat eller varit "mig själv". Jag har byggt upp någon slags bild över vem jag är/vill vara, och sedan sätt till att hålla mig inom den bilden. Men man kan inte göra så, och sakta men säkert har jag fallit tillbaka i de gamla vanorna. För man mår inte bra av att piska sig på fingrarna när man gör något som inte hörde till "bilden av dig själv". Det är också att dra ner dig själv.

Jag har delat in mig själv i fack och tänkt att jag bara kan tillhöra ett av dom. "Om jag är så kan jag inte göra så också". Det konstiga är att jag aldrig tänker så om andra, jag tycker själv att jag är ganska accepterande och inte så fördomsfull person när det kommer till andra människor, och får också ofta såna kommentarer. Men när det kommer till mig själv har jag varit stenhård med att hålla mig inom mina "fack" av stereoskopiska personligheter. Jag inser också nu hur sjukt det är, jag behandlar mig själv totalt annorlunda.

Vad jag kommit fram till är att jag måste släppa dessa indelningar och bara låta saker vara. Jag måste lära mig vad att "vara sig själv" betyder. Hittils har jag kommit fram till att jag inte ska behöva ändra på min personlig heter för andras behag. Take it or leave it liksom. Jag måste sluta tänka på vad alla andra tycker. Tänka att om dom inte tycker om mig, så kan de dra någon annan stans. Hela världen kanske inte kan acceptera mig, det viktiga är att JAG gör det. Och att jag omringar mig av människor som får mig att må bra.

😘Puss och Kram❤

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Skola, Övrigt, mens

I am back, med klagomål...

Man känner sig ju lite sådär lagom patetisk när man tvingas gå hem från skolan för att mensvärken är så olidlig att man knappt kan gå ordentligt, trotts en Ipren.

Man tycker jag att jag dessutom kunde ha lärt mig vid detta laget att jag har så ont att den inte räcker utan att ett par Alvedon också behövs för att vardagen ska flyta på som vanligt... Men jag glömde det i morse när jag fick lite bråttom i slutspurten ut genom dörren. Och när skolsyster inte syns till och övriga lärare inte kan ge ut medicin, kunde jag typ inte göra annat än att framåtlutande med armarna lindade om magen gå hem igen. Stoppa i mig två Alvedon och äta choklad (shout out till Robin som gav mig en Marabou) och nu tänker väl ni alla icke "livmoderbärare" att jag inte alls har något att klaga över, men jo. För jag har fortfarande jävligt ont trots min mensvärks-kur, choklad och nerbäddad i tecken. Jag tror inte att någon kan förstå hur ont jag faktiskt har just nu och hur jobbigt allt känns. Inte ens jag kan föreställa mig det och det var kanske därför Alvedon glömdes bort idag. Men med det sagt ska jag återgå till mitt skolarbete och sedan kolla lite film.

😘Puss och Kram❤

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Böcker

Uppdatering

Okej, jag har kommit fram till en grej. Om boken man läser tar slut. Den är as bra och man måste få veta vad som händer här näst, tegelstenen lånades på Biblioteket typ i Fredags (och man har dessutom hunnit med att göra en massa andra saker än att bara ta sig genom dessa 436 sidor) och nästa del bara väntar på en på samma hylla. Det regnar ute, blåser som in i helskotta, är 3,6 grader ute och klockan är 10.30 på morgonen. Då har man problem om man trotts allt går iväg till Bibblan, i förd; vatten tät vinterjacka, gummistövlar upp till knäna, halsduk, vantar, mössa och ett paraply. Då har man på riktigt ett beroende av böcker...

Min slutsats är alltså att jag är bokberoende, eftersom jag dessutom var tvungen att packa in boken i en plastpåse innan jag la den i väskan (för att den inte skulle bli blöt). Som om det inte var nog med det gick även paraplyet sönder och jag var ganska så rejält blöt när jag kom in genom dörren och bibliotekarien stirra på mig som att jag var dum i huvudet... Men ännu blötare var jag när jag kom hem efter att ha gått dessa 4,2km fram och tillbaka till Biblioteket och paraplyet inte ens gick att hålla upp längre.

Men missförstå mig inte, det var så värt det! Nu har jag boken och kan äntligen få reda på vad som händer... Så vi får väl se hur lång tid det tar innan jag har läst ut de nya 507 sidorna och måste ta en ny utflyckt...

Men nu ska jag återgå till min bok över en kopp kaffe och lite lunch...

😘Puss och Kram❤

(och glad halloween)


Likes

Comments

Postad i: Skola, Övrigt, Stress

Jag måste lägga ner och planera allt!

Och så blev det höstlov, jäklar vad tiden går fort asså!

Men jag känner verkligen att jag behöver lite ledigt, lite tid att få motivation till skolan. För det har det varit ont om på sistone. Allt har känts väldigt jobbigt och påfrestande.

Dock har jag en vana att göra upp massor med planer när lov kommer upp. Jag gör något slags schema och sätter upp massor med planer. Sen blir jag bara stressad över att jag känner att jag måste hinna med dom.

Så nu har jag bestämt mig för att försöka att lägga ner den vanan och bestämt att det ända jag tänker göra är sånt som känns bra. Jag ska alltså ta tag i en riktig utmaning och föröka att göra saker lite som det kommer, inte planera allt. Så på detta höstlovs-schema står endast två saker; chilla och go with the flow (och skära pumpa med familjen...) Vilket troligen betyder; en vecka framför netflix eller en bok. Kanske göra någon halloween sminkning och lite shopping.

Ikväll står i alla fall film, glass och bok på listan.

😘puss och kram

Likes

Comments

Postad i: Övrigt

Still a potatissäck

Ännu en dag har har tillbringats hemma. Men jag känner mig i alla fall LITE bättre än i går kväll, då jag typ ville gråta för att det gjorde ont överallt, jag frös o.s.v...

I dag har jag mest suttit invirad i en filt med en kopp te tryckt mot kinden och min bok i knät. Blev även tvungen att ta en sväng till centrum med moppen. Då mitt beroende av äpplen vann över förkylningen. Som ni kan förstå har min dag inte varit så händelse rik och min hjärna är är trög dom rollo kola. Så jag delar med mig av lite bilder i stället...

Blev väldigt inspirerad av några bilder jag sätt i kampen mot bröstcancer och hittade en ny hobby; Sträck konst jag älskar hur det ser så snyggt ut med bara konturer.

lite kalligrafi och mitt nya livsmotto

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Skola

Potatissäcken Alma

Förkylningen vill inte ge sig, eller också kommer en ny på besök varenda gång den gamla försvinner.

Så här veckan innan höstlov har vi Ämnes övergripande arbete (ÄÖ) och niorna jobbar i år med; hållbar utveckling i alla former. Dessutom arbetar vi i små grupper med blandade klasser. Jag kände jag mig därför tvungen att ta iväg till skolan och hjälpa min stackars kompis, då vi hamnat tillsammans i en grupp med två killar som inte kände för att samarbeta... Jag stoppade i mig en Ipren och lite frukost och gav mig av med relativt bra humör till skolbänken...

Men efter ca. 3 timmar kände jag hur min ork sakta men säkert sjönk mot golvet och någon halvtimme senare var jag som en säck potatis med ont i huvudet, örat, magen och jaa, över allt. Då Maja och jag lämnat de ikke motiverande killarna och börjat på ett nytt uppdrag (arbetet de gjorde med återvinning var nämligen klart) om ett hållbart samhälle. Kände jag att det kanske var bättre att vara en säck potatis hemma en på golvet i skolan... Så efter att vi delat upp uppgiften (som kommer handla om jämställdhet) släpade jag mig hem och började jobba lite här.

Vi kan säga att det var riktigt tur för trotts att jag stoppat i mig en Alvedon och tillbringat mesta delen av tiden under en filt, vill jag knappast påstå att jag känner mig någe vidare bättre och fast jag sov bort halva morgonen i går, skulle jag kunna slockna här och nu på fläcken. Jag blev till och med tvungen att ställa in min tid på Bup, då jag käne att det blev för mycket.

Så resten av dagen kommer väll jag att tillbringa i sängen med skolarbete, bok eller gilmore girls framför mig.

😘Puss och Kram


Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Skola

Mmmm, vad gått det är med kola...

Nu sitter jag här igen framför datorn och smaskar i mig de sista godisbitarna ur min mini "karamell kungen" påse. Hitills har min dag varit ganska bra, i alla fall mitt humör. Morgonen tillbringade jag framför ett avsnitt av Gilmore girls och en bok. Efter lunch åkte jag och pappa in till Älvsjö mässan där vi mötte upp mamma som varit i Göteborg. Just nu pågår ju gymnasiemässan och då jag går i nian är det ju min tur att i år göra det svåra valet... Vilket gymnasium?

Men jag har ju dock turen att veta vad jag drömmer om att bli (i alla fall just nu), nämligen veterinär. Det har varit min dröm nästan så länge jag kan minnas, tillsammans med sångare, skådespelare och "bakare"- som jag kallade det. Men dom sist nämnda gav jag upp ganska tidigt, då jag insåg att man inte kunde göra alla fyra samtidigt... Men jag var dessutom ganska tidigt ute och började leta runt efter skolor och ha mig redan förra året.

Jag vet att det snabbaste alternativet är att gå en Naturvetenskaplig linje och därefter högskola, men jag vill så hemskt gärna jobba praktiskt med djuren redan nu. Började därför som sagt redan förra året att kolla upp mina valmöjligheter och riktade in mig på b.la. Djurgymnasiet- där jag får läsa naturbruk och sedan gå ett extra basår på högskolan. Men jag var dessutom ett år i förväg på Gymnasiemässan och där blev jag såld. jag hittade en skola som kan erbjuda mig allt; praktiskt arbete med djur, högskoleförbredande och dessutom en härlig, lite lantlig miljö. jag tror inte jag pratat om annat det senaste året är Ökna. Mamma och jag har varit på öppet hus och jag har kollat upp så mycket information att jag knappt hade några frågor när jag gick dit både i torsdags och dag. Av alla jag pratat med har de varit trevligast och mest hjälpsamma. Jag kan babbla på om detta resten av kvällen så det är nog bäst att gå vidare.

Väl hemma har jag mest chillat slagit in paket och ätit godis. jag ska nämligen äntligen få nytta av min passion för pyjamasar och myskläder. Min kära granne och typ äldsta vän, fyller nämligen 15 snart och hon ska i kväll ha pyjamasparty. Sååååå kul och sååååå mysigt! Känner mig dock inte helt 100 så vi får se hur länge jag är där...

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag, kväll, morgon eller vad det nu är för dig. Det hoppas i alla fall jag att jag får!

😘puss och kram


Likes

Comments

Postad i: Övrigt

Jordbävning, eller...?

Jaha... Jag sitter instängd på mitt rum. I skrivande stund skakar lampan uppe i mitt tak och man skulle kunna tro att vi har drabbats av jordbävning här hemma. Men nej, det är bara dansandes, skrikande, skrattande och helgalan 11-13 åringar som har invaderat vårat hem... haha, nej men min lillasyster fyllde som sagt 13 år förra veckan och i dag har hon bjudit hem några av hennes vänner på "party". Men det är lite svårt att tänka sig att dom bara är 9 st och lyckas låta som 20 pers... Jag får väl tänka att det är tur att dom har roligt i alla fall!

Har inte mått så bra de senaste dagarna och idag slutade det med att jag gick hem från skolan. Känner mig lite bättre nu efter en promenad, massor av Gilmore Girls och ett nu städat rum. Asså det är något med att städa som får mig att bli lugn ibland haha... Dessutom hittade jag två gratis biobiljetter!

Gårdagens skoldag blev väldigt kort då vi besökte gymnasiemässan tillsammans med MÅNGA andra nyfikna nior. Kom hem lagom till lunch med verkande fötter och huvud och kände för att lägga mig och sova. Trotts det var jag relativt nöjd med mässan. Men ska dit även i morgon tillsammans med mamma och pappa.

Men nu har jag en Novell att skriva klart och glass som ska ätas upp såååååå...

😘puss och kram

Likes

Comments

Postad i: Övrigt, Skola

Phhhhhuuuuuu

Jag är helt slut. Min dag har spenderats på Ikea med halva skolans nior...

På hemkunskapen jobbar vi i nian med ett lite roligt projekt kallat: "flytta hemifrån projektet". En del i uppgiften är att möblera och handla till elevens "nya lägenhet på 2 rok och kök". Inom en budget på 35000 kr ska vi "handla" allt från durkslag till soffa och matbord. (Dock inga elektroniska redskap eller förbrukningsvaror.) Vi ska dessutom ha ett någorlunda miljötänk och ska kunna förklara varför vi har resonerat och valt som vi gjort.

Det har alltså sprungit runt ett 50-60-tal femtonåringar inne på Ikea och provlegat sängar, suttit soffor, diskuterat duschdraperier och stekpannor. Folk måste ju trott vi var dumma i huvudet (haha). Men jag hade i alla fall roligt! Dock var 3 och en halv timme inte tillräckligt för mig och jag och tjejerna jag gick runt med var tvungna att springa ut ur varuhuset när vi kommit till tallrikarna... men vi hade ju så himla roligt och tog uppgiften på fullaste allvar (haha).

Efter Ikea hade jag tid på Bup och där emellan hann jag smita in på Lindex och införskaffa ytterligare EN tröja... Kom inte hem förrän fyra, slängde i mig mitt mellis och satte igång att baka rågbaguetter åt Tomatsoppan vi käkade till middag. Relativt hektisk dag med andra ord och som grädde på moset följde jag dessutom med mamma och syrran till mataffären och handlade till syrrans 13-års kalas på fredag.

Men nu ska jag äta mitt "kvällis", titta på Netflix och sova.

I morgon står dessutom gymnasiemässan på schemat tillsammans med skolans nior...

😘Puss och Kram❤

Likes

Comments