Hej! Nu sitter vi på tåget och är redo att börja rulla. Meningen var att vi skulle åkt redan igår men bussen jag tog var 20 min sen pågrund av vägarbete så missade såklart tåget med ca en minuts marginal, jag och Leia satt i Karlstad i ca en timme och väntade på besked hur vi skulle göra, tig bussen tillbaka till Forshaga. Och imorse så missade jag bussen till Karlstad för att Leia var dålig i magen så vi letade skjuts i kanske 30 minuter, vi tog oss till centralen och fick vänta här i 45 minuter men nu äntligen sitter vi på tåget. Bra jobbat! Idag ska Leia bara få vila, har varit väldigt stressigt det sista så det blir vila i några dagar för hennes del. Jag själv tar ingen vila, ska vara massa med valpen, leka och busa men självklart lite träning har jag tänkt mig. Lära han att gå fint i koppel osv. Längtar efter honom så extremt mycket! Han ska även få träna på att åka bil, i helgen ska vi åka en sväng och hälsa på vänner till familjen och i veckan veckan ska vi troligen åka till Vänersborg och hälsa på min sambo Elina och hennes hundar.

Igår i skolan så hade vi allmänlydnadskursen som treorna håller i för oss ettor. Igår tränade vi på stanna och inkallning. Vilket Leia behöver träna på. Hon är jätteduktig i långlinan när jag ropar på henne men inte när jag släpper henne helt lös, då skiter hon fullständigt i att jag ropar på henne. Så väldigt bra att vi fick träna lite på de, även men godis och leksak som störning. Trodde aldrig att Leia skulle komma till mig när de stod godis i en burk bredvid men de gjorde hon, jättestolt över henne.

Men detta var en liten update om de senaste dagarna.
Hade gött!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag var de skolan so gällde. Jag och Leia och de andra i klassen började inte förrän 09.50 vilket verkligen behövdes idag eftersom vi inte sov så bra inatt, skönt med sovmorgon då. Slutade även skoldagen på bästa sätt, men hundträning såklart. Måndagarna är lätt de bästa, konstigt nog. Idag på hundkunskapen s visade en tjej i trean lite trix som hon lärt hennes hund, man blir väldigt inspirerad och känner verkligen ett mycket mer sug på träningen när man sett en hund och matte som har ett sådant fint team. Sen på lektionen så fick vi välja ett ''trix'' att lära hunden, under flera lektioner såklart. Jag valde att Leia ska kunna hoppa genom mina armar när jag håller dom som ett O. Började med att bara hålla ut armen väldigt lågt och med hjälp av Tilde locka henne över armen och la till kommandot hoppa. Gick suveränt, nästan allt går när man har en godisgalen hund som Leia + en extremt lättlärd hund så hon förstod redan efter ca 20 min att hon ska hoppa genom armarna på mig. Väldigt kul att hon kan de! Men sen tränade även jag och Leia att hon ska hoppa över benet när jag håller ut de och säger hoppa. Han även med slalom mellan benen och fotgående. Och de vardagliga som att stå på två ben och snurra, ligg, sitt osv. Extrem kul lektion idag i alla fall, bara massa praktiskt arbete vilket är de jag gillar mest. Jag och Elina (min sambo) har bestämt oss för att lära Leia och Daisy (hennes hund) att kramas, hoppas att det kommer att gå! Hade varit super kul.

Är kul att träna med Leia men lite tråkigt att hon är så lättlärd ändå, inte så mycket att jobba med om ni förstår. Men som de känns nu så kommer jag att få arbeta mycket mer med Lexus och de kommer jag säkert att ångra att jag vill ha något att jobba med när jag måste göra de senare. Men men, får väl se hur han blir att träna med.

Ni får lite bilder från min och Leias träning idag! Förlåt för dålig bildkvalite men väldigt svårt att ta bilder på en så snabb hund som Leia med en mobil, med detta får duga!

Hade gött!


Likes

Comments

Idag drar jag tillbaka till Forshaga tillsammans med Leia. Vi tar tåget lite innan klockan sex så är nog i Forshaga runt halv tio ikväll, lagom. Det känns jättetråkigt att lämna Lexus, han får ju inte följa med till skolan förrän han är ett år så under hans första år så ska han bo hemma tillsammans med mamma, pappa, lillebror och de andra hundarna. Vilken tur att jag har sådana underbara föräldrar som tar hand om honom under veckorna och några helger, pappa som inte ens gillar hundar har till och med erbjudit sig att gå valpkursen och valpagilityn med Lexus. Så fruktansvärt glad över att jag har föräldrar som verkligen ställer upp för mig. Hade inte kunnat köpa valp om det inte vore för dom.

Helgen har gått väldigt bra. Lexus har inte varit tillbakadragen eller blyg, varken för mig, de andra i familjen eller hundarna. Där emot så är inte Leia så jätte förtjust i Lexus men hon gillar nästan inga valpar så de kommer nog att gå bättre snart, hon gillar Apache nu och han är runt sex månader. Lexus vill vara med hela tiden och ska vara i soffan med oss, han försöker verkligen att hoppa upp men kommer bara halva vägen upp så man får lyfta upp han, inte så konstigt, han är väldigt liten än så länge. Han är en riktig buse, ska leka hela tiden verkligen, kommer alltid och ska bitas. Man får verkligen ha koll på den hunden, han biter verkligen i allt, sladdar, möbler, gardiner osv. Han var lite rädd för Apache i början eftersom Apache är ganska så stor och klumpig och hård i leken. Ska han leka med Leia tillexempel så lyfter han henne i svansen och går runt med henne som en leksak, han tar tassen och bara trycker ner hundarna så Lexus blev lite rädd för honom. Apache är en finsk lapphund. Men idag så har Lexus och Apache lekt med varandra, hela förmiddagen. Lexus börjar kaxa upp sig lite här hemma nu, står och skäller på Apache och hoppar upp på han, så underbart att se att han klarar av Apache nu. Kul för Apache att ha någon att leka med här hemma nu, när Leia är i skolan med mig så är de bara Flisan här hemma, en powder puff på ca 3 år som inte leker överhuvudtaget så detta kommer att bli kul för Apache.

Nätterna går väldigt bra, han var tyst den första natten. Har en stor tygbur som han kan gå in i om han vill och lägga sig, är en mjuk dyna i den så att han ligger bekvämt. Han gick in i den efter en liten stund och vad jag vet så låg han i den hela tiden förutom när han skulle utföra sina behov vilket var väldigt många den natten så man vaknade upp och kunde knappt andas för de luktade så illa, haha. Men har man valt en valp så får man leva med de. Inatt så var han snäppet jobbigare. Han ville inte sova, stod och gnällde bredvid sängen och ville komma upp i sängen och sova, tog upp han en liten stund men eftersom jag inte har någon pall bredvid sängen så att han kan komma upp och ner utan min hjälp så fick han gå ner på golvet igen efter en stund i sängen. Men han låg och gnydde men tystnade efter tag. Och behoven var som tur inte lika många den natten :D Haha. 

Det var lite om min första helg tillsammans med Lexus, dax att börja fixa lite här hemma innan det är tid för mig att Leia att ta tåget till Karlstad.

Ni får tyvärr inga bilder eftersom jag skriver från mammas och pappas dator.

Hade gött!

Likes

Comments

I detta inlägget kommer jag att berätta om min skola och hur jag tycker att det känns för mig och Leia.

Jag går alltså på ett naturbruksgymnasium i Forshaga, Värmland, inriktningen hundsport. Jag tycker att skolan är jättebra och trivs väldigt bra i skolan. Tar skolan på mycket mer allvar än vad jag har gjort tidigare eftersom nu får jag göra något utöver de vanliga, jag får arbeta med in hund under lektionstid och de är så himla kul. Jag har såklart vanliga lektioner med, utöver hundämnena så läser jag matte, engelska, svenska, naturkunskap och idrott. Djurämnena som jag läser är hundkunskap, sällskapsdjur, djuren i naturbruket, djurbiologi och djurhållning. Jag läser inte bara om hund utan även om tillexempel grisar och hästar just nu. Under djurlektionerna så lär jag mig att ta hand om en anläggning, visar att jag kan ta hand om olika hundar, lagar och regler man behöver följa som hundägare och så mycket mer. men som sagt så tycker jag att skolan har blivit mycket roligare, lättare att komma upp på morgonen. Tyckte aldrig om att gå till skolan de senaste åren i grundkolan då jag var så fruktansvärt skoltrött. Så helt underbart att komma till en skola som man tycker om. Har en skön klass med människor som jag trivs med. Har hittat människor där uppe som jag verkligen hoppas att jag kommer umgås med i flera år framöver, utöver dessa tre år tillsammans.

Det bästa med hela skolan är att min hund får vara med. Under skoldagarna så bor hon i ett hundstall, där hon har en egen box. Alla hundar i ettan och tvåan måste bo i hundsttallet medan man i trean får ha hunden hemma i lägenheten. Leia trivs jättebra hemma i lägenheten men hon tycker att det är lite jobbigt i stallet. Men hon ska ska bara vara med mig i skolan under ettan och sen kommer Lexus upp till skolan med mig

Jag bor tillsammans med en annan tjej och hennes hund i ett boende som skolan hyr ut till oss elever. Bor med en tjej som heter Elina som jag tycker att jag klickat väldigt bra med, och hennes hund som heter Daisy och är en shih tzu blandning på fem år som Leia älskar. Daisy gillar Leia också men tycker att hon kan bli lite mycket ibland men till Leias försvar så skiljer de tre år emellan dom. Men vi har i alla fall alltid sjukt roligt tillsammans och umgås väldigt mycket och har alltid nya saker att berätta för varandra. Men även Elina ska ta upp en ny hund, en schäfer/amstaff blandras så efter sommaren så kommer vi att ha två större hundar i lägenheten istället för två små råttor. Hoppas att hennes nya hund Trixie och Lexus ska gilla varandra lika mycket som Daisy och Leia gör. Hoppas att vi kan få den turen igen. Kort och gott så har jag världens bästa sambo! Det är jag, Elina och våra fyra små bäbisar! :D

Det var lite blandat om min skola och mitt boende så hörs vi i nästa inlägg!

Hade gött sålänge!


Likes

Comments

Hej! Detta kommer att bli ett inlägg om mig och mina två hundar så att ni lär känna mig och hundarna lite så att ni på ett lättare sätt kommer att förstå min blogg bättre.

Jag är iallafall 16 år och går första året på gymnasiet. Jag går ett naturbruksgymnasium i Forshaga, Värmland. Inriktningen jag läser är hundsport, på min linje så får man ta med sig en hund s på skolan har jag med mig min chinese crested powder puff dog, Leia. På skolan tränar man tillsammans med sin hund men såklart så har man vanliga lektioner som matte, engelska, svenska osv, men väldigt mycket hund i schemat vilket jag älskar. Jag har ett brinnande intresse för agility, vilket jag och Leia har tränat i ca 2 år. När jag ändå är inne på Leia så kan jag berätta lite om vem hon är. Leia är då som sagt en powder puff på 2,5 år som är väldigt speciell. Hon har sin egna vilja och lyssnar bara när hon vill, för- och nackdelar med de. Jag och Leia tränar för de mesta agility men lägger även lite spår och kör lydnad med henne, men mesta dels agility eftersom det är de vi gillar mest. Jag har en till hund på bara 9 veckor, Lexus, en australian shepherd. Han hämtade jag hem igår så bara haft honom en dag. Vi har såklart inte börjat med någon sport eller så än men meningen med han är att han ska bli draghund. Ska även testa på ipo med honom, agility såklart. Ska även ställa ut honom på utställningar. Det jag märkt på Lexus är att han är väldigt social och vill gärna vara med, precis som Leia. Han är busig och ska tugga och bita allt, riktigt jobbigt men bara att jobba bort det. Leia som valp tuggade aldrig på något så var bortskämd med de. Han är inte blyg utan är alltid först fram vilket är bra då denna rasen inte ska vara tillbakadragna. Jag har två väldigt olika hundar men ändå lika underbara.

Mina hundar gör mig glad, arg, irriterad, less, frustrerad flera gånger varje dag men aldrig att jag skulle kunna leva ett liv utan hundar i min närhet. ''Hundar är människan bästa vän'', det stämmer till 110%.

Detta var lite om mig och mina hundar, det kommer att komma mycket mer information uder vägen men en liten början iallafall. Hade tänkt skriva ett inlägg om min skola och vad jag tycker om den och vart jag vill komma i livet i ett separat inlägg senare idag.

Hade gött sålänge så hörs vi!

Vita hunden är Leia, den svarta trefärgade är Lexus. Dålig bild på Lexus eftersom jag bara haft honom hemma i en dag.


Likes

Comments