DramaI teaterverden er kroppsspråk viktig. Måten du sier noe betyr alt. Undertekster. Små håndbevegelser. Puls. Rytme. Publikum. Man må lytte til publikum. Uten publikum finnes ikke teater. Men det viktigste innenfor realistisk teater? Den éne tingen du må ha med deg om du vil at din performance skal være troverdig? Også det vanskeligste innen skuespilleruttrykking?


Øynene.


Fordi øyne kan ikke lyve. Har du sett en film og tenkt: "Jeg klarer ikke følge med. Noe med denne karakteren er off."? Det tar en stor deal at øyene mer med, at skuespiller er fokusert på sin oppgave; å levere et troverdig uttrykk og en etterligning av et menneske. Et menneske har ikke unintentionally døde øyne.


Jeg har øvd lenge og likevel synes jeg det er like vanskelig hver gang. Ganglag er lett å huske. En twitchy hånd hånd kommer naturlig etter et par øvelser. Men hvem husker øyne? Øyne er noe alle har, som er present i alles ansikt. Hvordan kan de være så forskjellige?

Skal jeg fortelle deg hemmeligheten?

De er ikke det.

Skal jeg fortelle en annen?

Det er tanken bak som teller.


Alle øyne er i hovedsak helt like (hvis du tar bort farge, størrelse osv.), men ingen mennesker har like tanker. Som skuespiller må du hele tiden vite at de tankene du tenker ikke er dine egne. Du har lånt bort hjernen din til et annet menneske, og de bruker din kropp og dine tanker til å uttrykke seg. Hvis du tenker på hvilken middag du skal ha dagen etter istedenfor å tenke på hva som skjer om Krogstad forteller mannen din, Torvald, om lånet du ulovlig tok opp vil publikum se det MED EN GANG. Karakteren vil legges død. Pulsen i stykket vil bli ødelagt. Magien vil bli brutt. Fordi øyne kan ikke lyve. De kan etterligne, men de kan ikke lyve.


Det finnes mange øvelser når det gjelder dette, og mye av det inngår i konsentrasjonsøvelser. Du må være 400% inni karakteren og stykket for at det skal være suksessfullt. Den letteste jeg har kommet over er likevel denne. Å ta bilde av seg selv mens man gir ulike ansiktsuttrykk. Bilder er ikke neccessary, men da kan du se utviklingen din over tid. Det er jo alltid en god ting, sant?

Se om du klarer å gjette følelsene. Det er alle skuespilleres drøm!


Jeg har en komplett serie med ansiktsuttrykk hvor man kan se hele fjeset mitt, og ikke bare øynene. Interessert?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

BØKER


Ekstreme mengder nye bøker i august måned... Hvordan, HVORDAN skal jeg få tid til alt dette? Videregående er apparently veldig travelt (noe jeg ikke husket fra i fjor), og for andreårs-dramaelever kan man ikke gjøre annet enn skole. Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Sannsynligvis ingenting.

Alle disse bøkene har jeg kjøpt selv, for mine egne damn penger. Flesteparten på salg, fordi salg???????? Hvorfor ikke.
Vi begynner nederst, gjør vi ikke?


Night Film - mysterie om hvordan datteren til en ekstremt kjent filmskaper kom til den konklusjon å ta sitt eget liv. Still reading. Still in awe.

Milk and honey - diktsamlig av Rupi Kaur. En dagbok, sort of? Tar opp viktige temaer som ellers ikke blir snakket om. Hvis du blar lenger ned, vil du finne flere innlegg hvor denne boka er nevnt, fordi det er en god diktsamling. Selv skriver jeg litt dikt, og er alltid ute etter inspirasjon. Jeg vil lese dikt som rører noe spesielt, som får meg til å føle noe.

The Pier Falls - novellesamling av den kjære forfatteren Mark Haddon (forfatteren av the Curious Incident of the Dog in the Night Time, lengste tittel ever). Denne skal være veldig mørk, og det er slike bøker man vil lese om høsten. Halloween, you know. Faktisk fikk jeg denne gratis, Norli har klippekuponger på engelske pocketbøker.

Alt kan reparerast - liten julefortelling jeg skal spare til desember. Vet absolutt ingenting om denne bka, bare at den stråler barnebok-feeling. Det ser veldig ut som en biblioteksbok, FORDI DET ER EN BIBLIOTEKSBOK!!!!!! YAY!!!! DEN VAR BILLIG!!!!!! JEG HAR ET PROBLEM!!!!!!!

Hvite jenter kan ikke synge blues - så vidt jeg har forstått handler dette om musikkulturen i Norge, hvor en jente abandoner alt hun har for å reise ned i Europa for å følge drømmen. Jeg er solgt på alt som har med preformance og kunst å gjøre. Den høres helt fantastisk ut, og den er så vakker! Har jeg sagt at jeg elsker rødt?

Marsboeren - hah. Jeg har allerede en versjon av denne, pocket. Mass paperback. NOT pretty. Tror jeg selger den, siden jeg basically fikk denne 90 % off. OG DENNE ER SÅ MYE PENERE. Jeg elsker hardcovers.

Everybody sees the ants - JEG ER SÅ EXCITED FOR DENNE BOKA!!!! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH!!! TRENGER TRENGER TRENGER TRENGER OG DEN ER SUPERFLOPPY OG SUPERNYDELIG OG FANTASTISK OG ÅH GUUUUUUUUD (SELV OM JEG IKKE TROR PÅ EN DRITT) GI MEG STYRKE

Evig søndag - allerede leeeeest <33, jeg leste Kjære av samme forfatter i juli, og ble obsessed med førnevnte forfatter fra første ord.

Kjedebrevet - gammel biblioteksbok som jeg snatchet til meg på vei ut fra forrige besøk. Vanligvis ville jeg ikke ha valgt denne, men i det siste har hjertet mit crAAAVET no creepy no. Høsten kommer (ikke vinter denne gangen), Halloween nærmer seg og mørket sniker seg innpå oss. Denne boka foregår i Japan (??) hvor et par jenter prøver å unslippe verden ved å skrive sin egen historie. Den er tydeligvis litt på kanten av hav som er trygt og komfortabelt, og PLUTSELIg begynner kanskje historie og virkelighet å blande seg sammen?Forhåpentligvis.

Where'd you go, Bernadette - Håper denne er ganske feel-good morsom, jeg trenger et par nye. Jeg har, men jeg trenger flere. FLERE! En mor forsvinner, og en datter vil finne. En reise, a discovery.Likes

Comments

BØKERDu vet den følelsen når du vet du bør gjøre noe, og du vil faktisk gjøre noe, men det er andre ting man må ta stilling til og som tar opp oppmerksomheten og tanker og energi? Velkommen inn i hodet mitt.

Night Film er like slow som oldemora mi på vei bort fra vaffel- og bingokveld på gamlehjem. Hjelper det at den er en murstein? Hvis jeg hadde hatt 999 998 andre kopier kunne jeg bygget et brukbart lite sted hvor jeg hadde sittet og gjemt meg fra forpliktelsene mine. And to be real, man kan ikke dra med seg mursteiner i sekken. JEG SYKLER.

God natt, jeg legger meg og sover til morgengry. And beyond.


Likes

Comments

BØKER


Klokka er 22:03.

Jeg kan ikke føle hodet mitt.

Tror jeg la fra meg beina mine i døra.

Jeg holdt på å sovne ned i pastasalaten min.

Hva gjør man med livet?


Ny hatt?

Jeg har lest nøyaktig to sider i dag. STILL PROGRESS OKEI??? Vent, jeg må slutte å si "okei" helt fram til november. I Reisen til Julestjernen er det ikke en levende sjel som sier "okei". SLUTT, RENATE. Javel.

(Jeg er ikke ustabil.)


Kanskje om jeg leser litt nå, så bare kanskje kommer jeg meg videre. Enten begynner Night Film å bli slow, eller så har jeg alt for mange tanker i hodet.


God natt, mine venner!

Likes

Comments

BØKER


Yo.

Det føltes ikke helt rett.

Hallo!

Det var bedre.Tida er endelig inne for et nytt read-a-thon! Bout-of-books finner sted fra 22. til 28. august, en hel uke. Det finnes mange read-a-thons der ute, men Bout-of-books er omtrent den letteste å følge. Hele konseptet er bare å leSE SÅ MYE SOM MULIG!! HAr du en time før skolestart? LES. Skal du sitte på bussen? LES. Skal du i et veldig viktig familieselskap hvor du egentlig må være sosial og hilse på slektninger du ikke har møtt siden du var tre år? LES. Ta med deg boka di overalt. Akkurat det gjør jeg allerede. Safety blanket, u kno.


Selvfølgelig finnes det challenges som man kan utføre om man vil, men hva er gøy med det? Jeg har allerede ti tusen millioner bøker som jeg TRENGER i mitt liv, jeg har ikke bruk for retningslinjer. Vær rebell. Tøy grensene. Samfunnets normer og alt det.


Uansett.


Jeg planlegger å lese tre bøker, fordi JA, jeg går på VGS, og JA, DET ER TRAVELT. Neste uke blir spesielt hektisk, siden jeg må 1. få inn de gode studierutinene mine (det betyr å gjøre alle lekser, forberedelser til timer) og 2. møte nye førteklassinger og være sosial med dem. Minn meg på at jeg må finne noen som liker bøker like mye som meg.Booktuberen Ariel Bissett (youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UC7meg6KOPt_CRTLcEiy2lGg) raver hele tiden om denne éne forfatteren, A. S. King. Ariel er en av dem jeg absolutt stoler på uansett hva hun sier, så alle bøker hun anbefaler havner automatisk på lista mi. Samtidig har jeg prøvd å komme inn i nye sjangre, utforske verden litt mer. Magical Realism er noe jeg alltid har funnet super-fascinerende, og Everybody sees the Ants har jeg hørt er et godt sted å begynne. Kan jeg bare si at min edition er superfloppy og ekstremt deilig å holde?????

Denne boka handler om Lucky som dealer med (ikke drugs, herregud) mobbing, og hvordan han overlever. Han har nemlig en hemmelighet. I drømme reiser han til jungelen i Laos hvor bestefaren ble, og fortsatt er, fanget siden Vietnam-krigen. I denne jungelen kan Lucky være en ekte helt, en ekte mann. Men kan han forsette å gjemme seg i drømme slik at reality ikke tar ham?NIGT FILM (av Marisha Pessl) SKAL BLI FERDIGLEST. Jeg må finne ut hva i helvete skjer, for akkurat nå har jeg ikke peiling. Det finnes så mange konspirasjoner i hodet mitt, den ene mer gal enn den andre, og alle er like urealistiske??? Jeg vil egentlig ikke si så mye om den, uten om det faktum at dette er et mordmysterie med veldig unik oppbygging. Denne boka har meg ytterst på setet mitt og er omtrent det eneste jeg klarer å tenke på at all times. #sorrynotsorrySabaa Tahirs An Ember in the Ashes har vært på min radar helt siden den eksploderte all over booktube for noen måneder siden. Historien er inspirert fra antikkens Roma, og handler om stakkars Laia som lever under Keiserens diktatur. Alle som motsier diktaturets regler og idealer, får fatale konsekvenser, og Laias bror er en av dem. Skal hun hjelpe til å redde ham, eller skal hun fortsette å være trygg? Denne skal visstok være veldig spenningsfylt, og går innom temaer som rett og galt, egenmoral og loyalitet.


ÅH! Jeg glemte noe. Det kommer et innlegg for hver dag i the upcoming read-a-thon, bare fordi. Er ikke det kos?

Likes

Comments

BØKER, BokanmeldelseDenne krimmen er interessant. PÅ EN GOD MÅTE!!! Tekstene er ekstremt nøye gjennomtenkt, språket flyter som en dude på sterk LSD. Jeg har aldri virkelig lest noe fra denne sjangeren, og Night Film tror jeg var det perfekte valget for en god oppstart. OK, jeg er ikke akkurat halvveis, det er tross alt 600 sider og jeg vil kind of porsjonere det ut. MEN Bout-of-Books Read-a-long er i neste uke (mer info straks) og krysser fingrene for gjenstående 400 sider!

Likes

Comments

Bokanmeldelse, BØKER, DramaSlik alle burde vite, er jeg hard-core Harry Potter fan. Det høres kanskje litt rart ut, meg som syttenåring og min kjærlighet for trollmannsverdenen, men det er mye du ikke forstår. Den serien tar opp flere temaer enn de fleste YA- og voksenbøker. Noen av dem er rasisme, kjønnsroller og kjønnsdiskriminering, loyalitet, svik, kjærlighet, akseptanse (både for liv og død), lidenskap, arbeidsmoral, identitet og håp. Aller viktigst håp. Derfor ble jeg overlykkelig da jeg kunne fortelle hele verden at jeg, Renate Pettersen, eier Harry Potter and the Cursed Child.Dette er et skuespill, og inneholder bare replikker og sceneanvisninger. Derfor blir det lest mye kjappere enn ei vanlig Harry Potter-bok. Mange som har lest denne har ikke likt den, siden det egentlig ikke er Queen J.K. som har skrevet teksten. Hennes varemerke er disse magiske beskrivelsene, men i et skuespill finnes ikke slik. Det føltes som en veldig lang fan-fiction, fordi (slik jeg har sagt før) kan ikke karakterer bli skrevet helt korrekt om det ikke er skaperen selv som skriver dem. Det handler ikke bare om hva de sier og hva de gjør, men også om feelingen til hver enkelt karakter. De er innerst inne Jack Thorns tolkinger av dem.Som skuespiller-to-be og #teaterekstremist synes jeg at dette formatet passer ypperlig. Mange booktubere og bokbloggere likte ikke måten den var skrevet på, men dette må jeg nesten si meg uenig i. Jeg har vokst opp med å lese manus; jeg kan se alt for meg. Dette manuset har mye potensial! All magi, alle duppeditter og vesner, alle småting; jeg er spent på hvordan regissøren skal løse dette. Jeg ser for meg kostymearbeidet, rollebesetningen, scenen, rekvisittbordet, skiftene, kulissene! Skulle ønske jeg kunne delta.

Kan jeg bare si at Scorpius Malfoy er den mest relatable karakteren som eksistrerer?


Alt i alt gir jeg denne 4/5 stjerner, fordi alt som gir meg mulighet til å besøke favorittverdenen min burde gjøre ett inntrykk. Det var kjempedeilig å se alle igjen. ENESTE som kunne bli lagt til er mer fra Teddy Lupin (Tonks og Remus' sønn), my one true love.Bookdepository.com hadde salg tidligere i måneden, og jeg bestemte meg for å endelig få meg et på ønskebøker på hylla. Rupi Kaurs Milk and Honey er intet unntak, og jeg vet at jeg har skrevet et innlegg om henne for ikke så lenge siden (bla ned, you lazy ass), men jeg kan ikke la være å ikke snakke om hennes verk. Det er helt fantastiks hvordan hun byger opp diktene sine til å danne en historie; et innblikk i hennes hode.
Sex er ikke et særlig utbredt emne når det kommer til skriving, og om det er inkludert i en bok vil den mest sannsynlig bli stemplet som "erotisk". Bullshit om du spør meg. Dette er også et emne jeg kommer til å ta opp senere (gi meg en sjanse!). Rupi Kaur gjør det så enkelt, som om sex og kjønnsorganer er noe helt normalt, og ikke noe som må gjemmes bort i en skuffe oppe på loftet. Hah.
Hun har også velig mange identitetsdikt om å vite at man kan gjøre hva faen man vil. #girlpower og #girlsunited og sånt. Dette er så klart favorittene mine. Hun vil at alle skal vite at de kan si hva faen de vil, fordi alle naturlige kvinnelige ting som vanligvis blir tråkket på (slik som mensen og kroppshår) er emner denne mannsdominerte verden trenger. 4,5/5 stjerner.


Likes

Comments

Egenprodusert, Fotografi, Inspirasjon


dyret spring

han spring fortare enn meg

potar lett mot asfalt

og eg spring for livet.


eg følar han kome

nesten utan ein einaste lyd

skrik frå huvudet mitt

er dette min eigen feil?


dyret er sultent

han vil éte heile meg

blodige kvasse tenner

og han riv meg ned i asfaltelva.


dyret lar meg leve

men kva slags liv er dette?

eg ligg og blør ut på bakken

mens han får gå fri.


Likes

Comments

BØKER​31. Hvilken liker du bedre: aviser eller magasiner?

Jeg vet ikke. Siden jeg ikke leser noen av dem regelmessig, kan jeg ikke egentlig uttale meg.

32. Leser du i senga?

Only way I know how, Doc. Only way I know how. 

33. Leser du på do?

For å være ærlig så leser jeg overalt. Mens jeg går, for eksempel. Jeg har gått inn i mange lyktestolper i mitt liv.

34. Leser du i bilen?

Helst ikke langturer i det norske landskapet, det er for mange svinger. Men på motorveier og reiser på under 15 minutter, HMU!

35. Kan du lese mens du tar et bad?

Herregud. Det er det deiligeste i verden. OG et mysterium for alle som vil inn på badet. Har jeg druknet? Dør favorittkarakteren min? Who knows. (Pass deg for vann, da. Ikke mist boka.)

36. Leser du fort?

Yes. Fortere på norske enn engelsk, naturligvis. Ironisk, siden jeg leser flere bøker på engelsk enn norsk.

37. Leser du sakte?

Hvem tenkte gjennom disse spørsmålene?

38. Favorittstedet for lesing?

Overalt, men natur og solskinn gjør noe med leseglede. Eller regn, campingvogn, kakao og telys. 

39. Er det vanskelig å konsentrere seg om å lese?

Funny enough, jeg har alltid likt å lese i mye støy. Det er aldri stille i klasserom, bak scenen eller i byen. Det er bare når boka ikke interesserer meg, jeg blir distrahert. 

40. Trenger du at rommet er stille for å lese?

Nei, jeg elsker å koordinere spillelister til forskjellige typer bøker. Det gir en flott følelse.Likes

Comments

Egenprodusert
Vi har venta i fleire månader på at noko skal skje, men alt er like stille. Ikkje overraskende, landet klarar jo så vidt åhalde seg på beina. Far er reist lenger ned i Europa, og vi har ikkje høyrt fråhan på fleire veker. Vi veit ikkje om han er i livet eingong. Det eineste eg er sikker på er at vi skal ta det same toget han tok. Vi berre ventar på vår tur.

Eg trur at det å vere inne heiletida gjer Griffin, bror min, veldig frustrert. Han har ein slik personlegdomsom gjer at han ikkje klarar å sitje stille. Fingra må alltid fikle på noko, beina må alltid springe. Før far dro va han ein av gutane i gata som sparka fotballar gjennom vindauget til naboen. Eg har alltid vore den av oss som satt i skyggen og lekte med dokker, mens han fekk tusenvis av fregner av å utforske Berlin. No sitter han berre på ein stol; dirrar med beina. Sjølv med liten mat har han dobbelt så mykje energi som oss andre.

Han er irritert på meg heile tida, sjølv om mor seier at han ikkje må vere det. Det er ikkje minfeil at far ikkje har komme tilbake.

Mor er også annleis. Ho går rundtog ryddar og vaskar heile tida, nesten utan å sei eit ord. Før, då far var heime,lo ho alltid. Ho pleidde å tulle med oss og kile oss når me hadde ein dårlegdag, eller berre då ho følte for å sjå smilet vårt. Nå får ho rykkingar berrenår vi ser ut vindauget.

«Ikkje trek til de merksemd! Eg vil ikkje at noko skal skje med dykk.»


Vi veit ingenting. Får ikkje vite noko heller. Kvar dag marsjerer soldatar med raude merker på armen rett utanfor huset vårt. Dei skytungar og tar med seg menn og kvinner. Eg veit ikkje kor, men eg veit at detikkje er ut på skogstur. Når vi høyrer dei oppe i gata, fortar eg og Griffinoss under bordet. Mor slokkar alle talglys, slik at det skal sjå ut som vi ogsåer tatt med til den same staden.


I går blei ein mann på torgetskoten i hovudet. Han uttala seg om rettferd. No gjer han ikkje det lenger. Dagen før det blei ein skolebuss bomba med handgranatar. Han var full av ungar tilhørande mennene med raude merker på armen. Ingen overlevde. På tysdag blei Hamburg bomba av bombefly. Folk leiter fortsatt etter overlevde, menhar nesten ikkje funne nokon. Eg kunne føle smellet opp gjennom ryggrada. Føleat kroppen min blei reve i to, sjølv om eg lå i mi eiga seng. Alt eg kunne tenkje, var: "For eit sekund sida lå ei anna jente akkurat slik som meg. No har ho ikkje kropp." Uka før blei dei siste av naboane våre tatt. Egsåg berre tre av dei klatre inn i varebilen, saman med andre menneske frå andre nabolag. Ein av dei blødde ut øyret, og eg såg ei mørbanka jente som var yngre enn meg.

Det lukter ròtent i heile Berlin, for det er ingen som ryddar i gatene. Rotter et opp alt dei kan komme over, sjølv menneske. Du må berre lere å lukke auga og haste forbi og takke gudane for at det ikkje var deg. Denne gong. Det hjelper ikkje at vi haldar alle vindauge igjen,og uansett kor mange duftlys mor tenner så sit stanken i alle klede og hår.

Griffin vil helst ut å kjempe. Fleire gutar frå skolen hans er nedover i Europa og døyr, og det serut til å freiste han også. Mor vil ikkje la han dra for ho vil ikkje mistehan, og det vil ikkje eg heller. Stjerna på alle kleda hans meiner det same. Men eg veit kvifor han er så sur heile tida,for det er eg som får gå ut. De fleste folk vil heller hjelpe ei lita jente enn ein gammal mann, dei synast synd på meg. Det er også mindre sjanse for å oppdage meg, derfor er eg den som hentar mat frå kupongane. Hentar såpe når mor treng å vaske seg. Eg fortar meg alltid heim når eg høyreråtvaringa, slik som alle andre.Morhar sendt meg for å kjøpe talglys. Det er på den andre sida av Berlin,og sjølv om eg har vore der før så hugsar eg ikkje vegen like godt. Folkstimlar saman og går i klynger, og det er uniformkledde soldatar over alt. Bakgatene egvanlegvis tar er okkuperte av grønnkledde soldatkroppar, så eg må gå gjennom torget. Kuponane i handa mi knitrar mens er prøver åskubbe meg fram, men det er for mange menneske her. Alle vil ha mat. Kankje Griffin burde gått likevel, eg er for liten til at nokon ser meg.

Klumpar på størrelse med poteter dannar seg i magen min. Eg har ein dårleg kjensle i heile meg. Noko er galt.


Åtvaringa. Sirener så høgt at dei skjærer seg gjennomøyregangen, lagar hull i tankane og bårar seg gjennom viljen. Dei gir gjenlyd over heile staden og kringkastar seg mellom personane som eit dødeleg virus.


Eg veit at om få minuttar vil eit bombefly sikte på meg.


Bank, bank.


Eg snurmeg, men ser berre hus på alle kantar. Dette er et av dei mest tettpakkabustadsområda i heile Berlin, korleis kunne eg vere så dum? Mor har kviskra om mogligheten for bombing i dette området med gamle naboar.. Eg snur meg for å komme meg ut der eg komfrå, men menneske står i vegen. Ein mann, kanskje tretti år, ser ned på meg og ristar på hovudet. Er han lei seg for at eg er her, eller for at han er her? Eg snur meg raskt vekk, og brøytar meg gjennom fleire menneske. Dei skrik og hyler, og alle har full panikk.Ingen kommer ut frå denne bolla.


Bank, bank. Bank, bank.


Eg får auge på ei gammal dame somsit og ser ut i lufta. Ho ser på meg medtriste auge og ristar på hovudet slik som mannen. Dei grå krøllene er tynne rep som diglar i vinden. Då ho snakkar, må eg lene meg inn for å høyre henne over larmen på torget.

"Duer for ung til å døy slik som dette, barnet mitt. Du burde vere heime og bli lest for av mor."


Bank, bank. Bank, bank. Bank, bank.


"Eg skal ikkje døy," ropar eg til henne, for eg veit at det tar tid før flyene kjem. Heime kjem vi oss alltid til kjellaren i tide.

«Eg har levd lenge, og sett mye," seier dama, nesten uhørleg. "Dette er ein betre måte å gli inn i dødsriket på enn å bli henta av fienden oginn i bilar, eller å bli skoten. Du føler ingen smerte, barn. Det treng duikkje vere redd for.»

Før eg kan trekke meg vekk, snurrar ho eit stort raudt skjerf rundt halsen min. Ho held tak i endane slik at eg ikkje kan springe. Lyseblå auge trengar gjennom meg, nesten insisterande. Eg klarar ikkje sjå vekk.


Bank, bank. Bank, bank. Bank, bank. Bank, bank.


«Eg kjem ikkje til å trenge detmeir, og du ser ut som ei som kler raudt.»

Eg rivar meg laus og går derfrå utan å sjå megtilbake, men går igjen inn i nokon. Menneske. Berre menneske overalt. Dei trampar meg nesten ned i skya av panikk som omgir kvart hovud.

Skjerfet er varmt og knallraudt. Eglikar det.

Sekunder etter høyrar eg flyet. Vindenbles meg i fjeset, og folk skrik høgare enn det du kunne tro var mogleg. Fleirefly kjem, og dei spreier seg ut over heile plassen. Dei minner meg omsynkronsymjarar, utan alt det tullet med beina i lufta og blomstermønstre.


bank bank bank bank bank bank bank bank bank


Somom dei teller, slipp dei bombene på likt, og i eit halvt sekund stopper verden. Så treffer den første bomba bakken, og eksplosjon etter eksplosjon sprengeri stykke hjernane til menneske eg aldri har kjent. Heile bibliotek av minner brenner.

Eg kjenner også min eigenkropp gi etter der den brekker på alle moglege plasser. Eg knekk saman som einblome i grasklipparen. Den gamle dama laug til meg; det gjer vondt.---------------------------------------------------

Novelle skrevet av: Renate Pettersen, 15 årLikes

Comments