5 ägg per dag ibland.  Har börjat lite smått med äggförsälning och hoppas att vi snart ska gå runt iallafall med maten . lägger ut 400 kr i veckan på hönsen... efter jul borde jag ha 30 värpande höns i alla möjliga former och storlekar. kan även snart börja sälja avelsägg av maran. blir superkul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag bara älskar köket från Bomans kök som är insatt av älvsby kök och inredning. vi är på god väg. idag ska jag slipa spackel i toan och måla tak.

Likes

Comments

Rebecka hade köpt 11 dv paduanägg och jag hade 50 vaktelägg som hamnade i kläckaren. Som av en händelse fanns det plats för några ägg till.  Vi hade köpt lantägg på coop så vi stoppade 3 ägg i kläckaren. 1 av äggen var befruktade och 20 dagar senare kläcktes coop. ska bli roligt att se hur den ser ut som vuxen.

Likes

Comments

I dag och i går har 3 ayam cemani och 3 dvärg kochiner fötts. tyvärr var bara 1 ac färgren (alltså helsvart) dom andra 2 hade nån vit tå. det blev ingen avelsgrupp denna gång men jag behåller dem ändå och dom får flytta in i mitt blandishönshus.
En av dv kochinerna är födda med tung rumpa. den liksom sitter ner och bara sprattlar med benen. men idag har den varit på rehab 5.6 ggr och nu då den har färste har den börjat gå. dessa kycklingar har vi förut tagit bort direkt då vi trodde dom var missbildade... det ångrar jag nu😑
i kläckaren åkte 50 vaktelägg och 11 dv paduanägg . Sen såklart fyller man upp med lite köpeägg bara på kul.
Det tråkigaste med att kläcka fram mycket kycklingar är ju att man får nacka så många tuppar. Hönsmammans tråkigaste syssla

Likes

Comments

När jag fyllde 40 år fick jag i present av min man att jag skulle få skaffa höns. Alltså han skulle hjälpa mig att bygga ett litet hönshus och en utebur. Hade han vetat att jag 1 år senare  totalt hönsgalen hade han nog hittat på en annan present. Jag delar mitt intresse med mina döttrar. Särskilt den äldre som satsar stenhårt på dvärgraser. 

I hennes hönsfarm har hon...

Vithättor,kochin,silkes,paduan(friserad paduan på bilden)hollänsk dvärg.

I ladugården har jag byggt så vi kan ha renrasiga grupper. Just nu är det 

Sv kopparmaran

Creme legbar 

Stor brahma

Och i bb avdelningen är det en blandrasgrupp.

Hos mig i mitt hönshus har jag blandraser.

Cl/maran auorp/maran dv kochin/wyandott och tre blandisar ur militärgröna ägg. 

Sen har jag ett vaktelhotell med ett 20 tal vaktlar och i en del är det 3 kopparmaraner  som är unga.

I kläckaren är det 4 ayam cemani och 3 dv kochiner som kläcks på 10 dagar  .

Haha... ja det blir en del höns❤

Likes

Comments