hudvård

Här kommer äntligen min nuvarande hudvårdsrutin som varierar istortsätt hela tiden mellan de olika årstiderna och olika hudproblem! För mig som tycker om smink väldigt mycket och som lätt blir stressad så är det viktigt för mig att ta hand om min hy! Dessutom tycker jag att det är extremt intressant och även lugnande. Jag är definitivt ingen hudexpert utan jag går utifrån min egna smak och känsla!

Jag som faktiskt har lidit utav acne och inte gör det längre har faktiskt en del tips på vägen.

1: bara för att du har finnar behöver det inte betyda att du har fet hy! Oftast behöver man inte ha uttorkande produkter i hela ansiktet då det faktiskt verkligen kan bli sämre av att göra det

2: du som kanske har väldigt mycket finnar överallt, och nu läser kommentaren över och bara, hur ska jag kunna punktbehandla om jag ändå måste punktbehandla hela ansiktet?! Svar: jag vet hur du känner och tyvärr har du en jobbig period framför dig att återbalansera din hy, men det kommer vara värt det! (Och kom ihåg, lite prickar i ansiktet gör dig INTE till en sämre och äcklig människa! Många har vi varit där)

3: Om du nu har testat att uttorka din hy och inser att du flagnar och är torr på utsidan men ändå inte blir av med dina finnar har antagligen inte fet hy! Då kan du nu börja fundera på vad du faktiskt har för hudtyp.

4: är din hud röd i hela ansiktet när du tar på den? Får du stora finnar och har lätt för ärrbildningar och problem med att det kliar! Du har känslig hy! Du måste sluta upp med uttorkande produkter även fast du har en del finnar i ansiktet. Du kan köpa milda och balanserade hudvårdsprodukter utan fett, för din hy! Det kommer bli värre men samtidigt så mycket bättre efter några månader, jag lovar! Mina tips här är: rosaliac serum från Apoteket och Skinoren, som hjälper till att få bort det röda i din hud samtidigt som den motverkar finnar.

5: du kanske faktiskt känner dig jätte oljig i mitten av ditt ansikte men samtidigt torr på kinderna! Du har antagligen blandhy! Anpassa produkterna utifrån olika hudområden. Ex feta produkter för kinderna, enstaka punktbehandlingar och en balanserade oljefri-kräm i t-zonen

6: du kanske känner att du flagnar och ser ditt ansiktshår väldigt tydligt. Samtidigt så ser du inga tydliga blodkärl eller tecken på röda partier! Då har du antagligen uttorkad hy! Ös på med fukt och kombinera det med så feta krämer du behöver för att återställa din hy! Du kanske bara behöver massa fukt utan olja i produkten!

7: alla hudtyper behöver fukt! Massor utav fukt! Det är det som läker,föryngrar,balanserar, och ger lyster till din hy.

8: glöm inte att ta hand om din känsliga hud runt ögonen! Produkter med aloe vera i är ett av mina egna tips.

9: drick gärna massa vatten och se över din kost! Kanske behövs det dra ner på mejeriprodukter och bytas ut mot annat.
Har du hormonell acne kanske inte detta hjälper tyvärr, men då finns det receptbelagda läkemedel.
(Ännu en gång, detta är mina tips och jag är ingen expert i detta ämne)

Nedanför kommer bilder från min egna hudvårds-rutin. Jag brukar fuktboosta på natten och matta ner något på dagen.


Min kvällsrutin: mild sminkborttagning från lancome, anti-stress nattkräm från lancome, receptlagd skinoren från Apoteket och en helt vanlig punktbehandling från apoteket

Min morgonrutin: ett ansiktsvatten som tar bort finnar (OBS rätt uttorkande) från clinique, en aloevera fuktboost från loreal, en blanserade acid kräm från bioline och en mattande ansiktskräm från basiderm.

Detta var allt och hoppas ni tyckte det var intressant. Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

skolan och framtiden

hej allesammans! jag vill först bara säga att jag är tillbaka! det har hänt en del sen sist jag skrivit och det har varit mycket med skolan och om jag ska vara ärlig har jag mått lite sådär! Det känns iallafall som att jag har mycket att skriva om. Jag är sjukt förvånad och verkligen tacksam över hur bra det har gått med min blogg. Min tanke var ju att folk skulle beröras och relatera men det var absolut inget jag trodde skulle hända redan första veckan! Det har varit jätte kul att folk har kommit fram till mig och pratat om min blogg och sagt att dem/ni tycker om den. Jag vill bara säga att det inte var tänkt att jag som publicerade så mycket helt plötsligt bara skulle lägga av helt. Jag har haft mycket att tänka på och lite kärleksproblem, vilket är prio ett för mig att försöka lösa. Men iallafall jag sa ju att jag skulle på två arbetsintervjuer! Först var jag på ett hotel för ett jobb som servitris. Jag tyckte själv att det gick ganska bra och han som pratade med mig sa att han skulle ringa tillbaka inom några dagar. Det hände aldrig. Det är så himla konstigt tycker jag. Jag har sökt kanske 20 jobb för att jag vet hur svårt det är att faktist få ett jobb. Man tror ju att iallafall 15 av de jobben man sökt ska svara och iallafall skriva nej tack, men det har en så länge bara varit fyra av dem. Hur som helst så var jag på en till arbetsintervju på max, och fick svar kort därefter med att jag hade fått jobbet, wihooo!! Jag är så glad verkligen. Jag har redan börjat jobba och det känns så skönt i och med depression och kämpande i skolan, kunna bevisa för mig själv att jag kan vara självständig och ta hand om mig själv. Jag tänkte skriva lite mer om hur det är att jobba i ett annat inlägg.

Jag tänker även berätta lite hur det ser ut i skolan just nu. Det skiftar enormt mycket. Jag älskar min klass. Vi är 34 tjejer och 3 killar och man skulle kunna tänka sig att det därför blir en del tjafs, men nej! Alla är så snälla. Men pressen i skolan är inget skämt. På min blogg tänker jag inte hänga ut någon, för det lönar sig inte för någon. Men helt ärligt. I år känns det som att det har varit kaos och stress bland lärare som smittat av sig på oss elever. Det känns som att det har varit minst en av oss elever varje dag som är ledsen bara för att betygen och allt annat inte blir som man tänkt sig. Kommunikationen finns verkligen inte där. Jag sitter här idag för att ta igen saker som jag vet att jag måste jobba på sedan en lång tid tillbaka. Men bara senaste veckan har lärare kommit till mig och haft krismöte kring mina betyg som jag har trott varit stabila. Det är seriöst 2 veckor kvar i skolan! Vad tänker dem med? jaja, jag överlever. Det känns ändå som att jag har gjort mitt bästa och tagit så mycket hjälp som jag kan. Jag blir mest ledsen när jag ser mina kompisar som kämpat häcken av sig för att få det betyg dem vill ha och så blir det såhär. Jag vet seriöst inte vart jag ska ta vägen, blir verkligen stressad så fort jag går in i klassrummet. Jag hoppas verkligen lärarna kommer ta åt sig av den här kritiken över sommaren och faktiskt göra något åt det.

Mitt F i matte kom som en chock och jag har nu ca 2 veckor på mig att komplettera för att få ett E. Jag gick nämligen och klagade i och med att jag faktiskt har fått E på det mesta, hehe. Det är heller inte så att jag menar att lärarna är dåliga och inte har en anledning att vara stressade. Jag förstår att dem är det. Men dem är ändå lärare av en anledning och det hjälper inte jätte mycket att skylla på det varje gång något har gått snett. Min favorit lärare slutar även till hösten så hoppas att hon kommer trivas där hon kommer att fortsätta jobba även fast det är sjukt tråkigt! Alla förtjänar ett fantastiskt sommarlov iallafall!

Likes

Comments

Igår lyckades jag trots mitt dåliga humör ta mig iväg på en konsert i missionskyrkan. Min bästa kompis och hennes mamma var med i kören så det var därför jag kom. Hade dem inte varit med så hade jag nog inte haft så höga förväntningar eller kommit överhuvudtaget. Dem var jätte duktiga btw. Men iallafall så var konserten till som en hyllning till Ted Gärdestad vilket jag inte hade någon aning om. Det var under en period förra året som jag lyssnade väldigt mycket till hans musik. Och igår kom jag ännu en gång på hur himla bra han var!! Hans låtar innehåller så fina texter mestadels om sommar. Melodierna påverkar mig så otroligt mycket också för att det är så fint. Det fina med ted gärdestads låtar är att man kan relatera till dem på hur många sätt som helst. Man kan lyssna på dem när man är ledsen, när man saknar någon, eller varför inte längta tillbaka till barndomen. Låtarna är även hur mysiga som helst att lyssna på en sommarkväll med vännerna. Jag vill bara hylla Ted för att han är bäst, lyssna på honom och jag kommer lova att allt känns för stunden lite bättre <3

Likes

Comments

hej alla fina <3 jag har varit borta från bloggen i några dagar pågrund av privata själ. Jag funderar på att inte skriva idag heller eftersom att jag är ledsen över det som har hänt. Men har bestämt att ändå ge er ett inlägg då det är tiden som läker det som har hänt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om egentligen.. men jag kom att tänka på en sak som ibland förekommer när man är ledsen. Ibland vill man inte göra någonting och vara ledsen i några dagar men ibland vill man bara undvika att tänka på det man är ledsen över. Jag vet inte själv vad som är det bästa att göra när man är ledsen. Men jag får för mig att desto mer saker jag har att göra dessutom umgås med dem man älskar, även ifall man kanske går runt och fejk ler ett tag att det tillslut blir ett naturligt beteende, och man har kommit över det man är ledsen över. Jag sitter iallafall här i min säng med min kalender och funderar! Vi har massa prov och plugg och jag känner ingen motivation alls! Jag älskar att sjunga och går i en kör! Jag har varit tvungen att strunta I den då jag har för dåliga betyg och för tufft I skolan för att göra något annat. Men just nu känner jag bara.. Ska livet vara såhär? Jag är 18 år och ska bara stressa, jag tänker från och med nu göra det jag tycker om! Det som får mig att må bra. Annars är jag rädd att jag kommer fortsätta vara olycklig. Jag har två arbetsIntervjuer denna veckan som jag har kämpat så mycket för! Hur går man på en arbetsintervju när man är krossad inombords? Samtidigt kan ett jobb vara det jag behöver just nu... Snälla kära bloggläsare! Ge mIg tips på vad jag ska göra?

En ny instagram är tillgänglig. Följ jennywesterbeerg om ni vill❤️

Likes

Comments

skönhetsideal

Hej allihopa. Som titeln säger så har jag alltså tagit bort min instagram. Anledningen till det är för att som jag skrev tidigare så har jag en period med väldigt dåligt självförtroende. Jag är helt enkelt osäker på mitt utseende. Jag tycker för tillfället inte att min kropp är särskilt fin och jag vill hela tiden se så bra ut jag som jag kan i mitt ansikte. Jag har många härliga vänner i mitt liv och min pojkvän tycker självklart att jag är hur fin som helst men som sagt så tycker ju folk om mig för den jag är och inte för hur jag ser ut. Det är inte nyttigt för mig att vara utseende fixerad och heller inte för dem jag umgås med. För tillfället har jag använt instagram för att lägga upp väldigt många bilder på mig själv. Jag har alltså haft press på mig själv att prestera på nätet. Det känns inte alls bra att jag har ett sådant bekräftelsebehov som påverkar min vardag och hur jag ska tycka om mig själv. Dessutom så känns det helt absurt att mina vänner ska behöva gilla ett foto på mig för att jag ska må bra och känna mig fin. Detta har gått åt helt fel håll. Jag vill lägga upp bilder för att jag tycker om dem. Jag vill gilla mina vänners bilder för att dem är hur fina som helst utan att titta på deras likes och jämföra med mina. Jag har valt att ta bort mitt konto tills jag mår bättre i mig själv. Jag kommer fixa ett helt nytt när jag känner för det eftersom att jag faktiskt tycker det är roligt att ta kort.

Självklart kommer jag fortsätta här på bloggen och jag hoppas verkligen att ni gillar den. Här känner jag verkligen att jag kan vara mig själv. Jag kommer fortsätta att upp jobbiga saker men även lite mer om åsikter och argumentationer till viktiga ämnen. Jag har även funderat länge på om jag ska dela med mig av perioden förra året då jag var "sjukskriven". Men vi får se hur jag känner. Ha en bra dag allihopa. ni är bäst!

Likes

Comments

skönhetsideal

Mitt självförtroende skiftar i perioder! Ibland är jag på toppen och ibland är jag på botten. Jag har väldigt svårt för att lägga mig någonstans däremellan. Jag tror många utav er känner igen er. Antingen ser man sig själv som jätte fin ellr som jätte ful beroende vilken dag det är och vilket humör man är på. Med skönhetsidealen som vi tjejer har är det inte konstigt att vårat omdöme om oss själva förändras. Jag har just nu ganska dåligt självförtroende. Det kanske inte verkar så på de bilderna jag lägger upp eftersom att jag är väldigt mån om att se så bra ut som möjligt. Jag gillar mina ögon, mitt hår och mitt leende. Jag brukar som alla andra därför fokusera på det. Lägga upp en bild på insta och hoppas att många tycker att jag är fin. Jag vet att det inte är bra att bry sig om vad andra tycker men för väldigt många kan det vara svårt. Jag har många saker som jag absolut inte gillar med mig själv som jag ändå försöker att acceptera. När jag var 11 år fick jag acne som jag försökte bota med allting men den gick helt enkelt bara över av sig själv. Jag har haft jätte svårt att vara osminkad med tanke på att jag har massa ärr kvar. För andra kan det se ut som fräknar, men för mig är det ganska känsligt. OM jag får finnar nu så hade jag nog inte brytt mig så mycket. Det är många som har finnar i tonåren och ingenting man brukar tänka på. Men eftersom jag var ganska liten när jag fick det så är det ganska jobbigt att tänka tillbaka på. Jag har även extremt mycket synliga bristningar eftersom att jag har gått upp i vikt och har väldigt Ljus hy! Det Här är mina komplex, men eftersom att jag Faktiskt vill visa att ingen är perfekt och hjälpa er andra tänker jag dela med mig av detta! Hoppas ni har respekt för att jag tycker detta är rätt jobbigt

Likes

Comments

jag är feminist. Jag är feminist för att vi lever i en mansdominerande värld. Jag är feminist för att i runt om i världen blir tjejer våldtagna och trakasserade varje dag där ingår även barn. Jag är feminist för att trots att vi lever år 2017 så får fortfarande inte kvinnor vara med och uttrycka sina åsikter i vissa länder. Jag är feminist för att vi tjejer får skulden beroende på hur vi ser ut och vilka kläder vi har på oss. Jag är feminist för att i Ryssland får man slå kvinnor utan att få något straff. Jag är feminist för att USAs president är kvinnoförnedrande. Jag är feminist för att vi tjejer fortfarande inte får lika hög lön som män. Jag är inte feminist för att hata på alla män. Jag hatar hur det ser ut i världen och att vi lever i ett mansdominerande samhälle. Jag hatar de män som våldtar och förtrycker kvinnor men ni andra män är precis lika värda som oss kvinnor. Jag tycker att det är tråkigt att killar får lära sig i tidig ålder att dem ska vara macho, att dem ska ragga på tjejer på fel sätt, och att dem har blivit helt emot att kalla sig feminister. För att de flesta killar är bra killar som tvingas in tidigt i dessa normer. Jag vet inte var alla ni som hatar på killar letar någonstans för dem flesta killar i min omgivning är hur bra som helst. Dem skulle aldrig våldta någon eller medvetet vara elaka. Alla dem har säkert trakasserat någon gång, både tjejer och killar. Vilket inte är okej någonstans. Om jag skulle känt mig trakasserad utav någon av dessa killar hade jag blivit arg och krävt en ursäkt vilket jag är helt säker på att jag hade fått. Tycker det är ganska osmakligt att vi lägger så stor energi på fel grejer. Vi behöver hjälpa länder i världen som inte alls har kommit så långt som vi i Sverige har. För att där dödas kvinnor VARJE DAG. Jag menar absolut inte att vi är helt jämställda i Sverige. Men fokusera istället på att pusha dina killkompisar som står upp för att alla ska vara lika värda. Ge cred till de killar som går emot normerna av att leva upptill att vara en macho-kille. Fortsätt stå upp för era rättigheter tjejer. U GO GIRLS. Men fokusera snälla inte för mycket på småsaker som att en av dina killkompisar sa något opassande och nu går du istället runt och hatar på allt och alla. Jag har blivit trakasserad av män. Dem killarna tycker jag inte om alls. Jag har blivit kränkt av tjejer. Dem tjejerna tycker jag heller inte om alls. Förstår ni hur jag menar? tycker ni annorlunda?

Likes

Comments

ångest

Hej allihopa! jag tänker avsluta den här dagen med att säga att det finns så många fina människor i vår värld. Visst det finns folk som tror att jag skapar drama, som kanske tror att jag hittar på eller något annat. Men det finns också människor som kan göra något så fantastiskt som att lyfta upp en på fötter när det känns som att man kravlar på marken <3  så här kommer några exempel du  kan göra när du är lite ledsen.

* gör hemmagjorda chips (för att du förtjänar det plus att du har lyckats åstadkomma något när du faktiskt är ledsen, ett mycket bra tips)

* lyssna först på ledsam musik för att relatera sedan kan du bygga dig uppåt med att lyssna på lugn musik sedan gladare och gladare.

*lyssna på gammal musik som väcker roliga minnen

*kolla i ett fotoalbum på dig själv och din familj/vänner

*skriv något fint om någon eller till någon du tycker om

*ta upp en anteckningsbok och ge dig själv massor utav komplimanger

*gå en promenad

*träna

*ha spa för dig själv because u deserve it

*kolla på din favoritfilm

*fixa en blogg

*ät allt gott du hittar

*bädda ner dig i sängen tillsammans med en bok eller sov (man kan aldrig få för mycket sömn)

*redigera bilder

*titta på skam

*lyssna på en otroligt dålig podcast och skratta för dig själv

*lyssna på en bra podcast

*gråt ut (det är faktiskt nyttigt ibland)

*fundera över varför du är ledsen och försök skriva varför. Då är det lättare om du ser det konkret. Sedan kommer du på en snabb lösning knycklar ihop pappret och lägger det i papperskorgen.

*tänk att alla är ledsna ibland och när dina vänner är ledsna tycker du inte att dem förtjänar det. Då förtjänar inte du heller att vara ledsen.

*

Likes

Comments

Jag tänker börja med att be om ursäkt för det här inlägget kommer inte vara glatt och positivt där jag kommer med massa tips utan istället vill jag bara skriva av mig hur jag känner just nu. Idag har inte varit en bra dag. Jag vaknade egentligen med ångest men morgonen fungerade bra. jag hade en bra förmiddag i skolan. Men jag måste berätta att det inte alltid är så lätt att vara Jenny. Det är nämligen så att Jenny har add. Hon är inte särskilt duktig i skolan. Hon tycker om människor väldigt mycket och älskar att vara social och bry sig om andra. Men tyvärr har Jenny några problem. Hon kan avbryta folk, inte med mening utan för att hon har så lite tålamod. Jenny är även väldigt pratig vilket gör att hon gillar att delta i diskussioner och uttrycka sin åsikt. Jenny är därför en jobbig dramaqueen som alltid lägger sig i. Jenny är inte heller särskilt bra på att hantera känslor och konflikter, vilket betyder att när Jenny får kommentarer, kan hon ta åt sig och bli väldigt ledsen. För Jenny har tex en diagnos som heter regressiv depression vilket gör att även om hon inte är ledsen måste hon varje dag ta antideppressiva för att hennes depression inte ska komma tillbaka, vilket den kan göra när hon inte tar sina tabletter! Den där jobba DramaQueenen Jenny är alltså jag. Jag ber om ursäkt för att jag ibland ställer många frågor på lektionerna, men det är För att jag behöver tre förklaringar innan jag kan fatta Hur allt hänger ihop. Jag är ledsen för att jag lätt missuppfattar saker! Jag är ledsen för att jag inte alltid är bra på att lyssna även fast jag verkligen vill! Men jag Är absolut mest ledsen för att jag är en dramaQueen som tydligen alla tror ska skapa bråk. Jag är absolut ingen person som tycker om bråk men ändå har jsg lyckats fått höra att jag är en jobbig dramaqueen säkert 200 gånger Det senaste året . Förlåt För att jag är en dramaqueen men jag har känslor också

Likes

Comments

jag tänkte nu skapa en frågestund där ni får fråga exakt vad ni vill, om mig, om min blogg om något jag ska ta upp. Vad som helst! kom ihåg att det inte är svårt att skriva en kommentar och ni kan absolut vara anonyma om ni vill. Det är bara att fylla i kommentarsfältet nedan. Ni behöver inte ha en blogg för att fråga. <3

frågestunden kommer naturligtvis upp beroende på kommentarernas tid!

hoppas alla har haft en otroligt bra dag!

Likes

Comments