Header

Veckans tema: ljus 46/52

I fredags var jag barnvakt åt William och då passade vi på att gå ner till lekparken. Vi gick dock dit ganska sent så efter en kvart var det redan mörkt och då tänds alltid små lampor (eller snöbollar som William sa att det var, haha!) i hela parken, jag tycker det blir så mysigt och ville självklart ta kort på dom. Så jag bestämde mig för att veckans tema kunde bli ljus.

Jag fotade några bilder i olika vinkar och valde sedan ut denna när vi kom hem och hade laddat in dom i dator. Jag tyckte det blev så fint med alla löven som lyses upp av lamporna. Valde även att inte ha med hela mig på bilden för att jag kan ärligt säga att ljuset var inte så smickrande eftersom som ljuset kom underifrån. Jag redigerade denna bilden i en fotoapp i mobilen eftersom just dom förinställda funktionerna passade så bra när ljuset i bilden var så mörkt.

Klicka HÄR om ni vill se resten av bilderna i projektet.

Likes

Comments

Veckans tema: Kyla 45/52

Snön kom ju hit förra veckan och jag ville få med en bild med snö på något sätt i projektet. Så en dag när jag vaknade upp och såg att det vräkte ner massor med små snöflingor, jag drog snabbt på mig en jacka, halsduk och vantar och gick ut i trädgården med kameran inpackad i en plastpåse (för att skydda den mot vatten). knäppte snabbt några olika bilder på några sekunder eftersom det var väldigt kallt!

Jag har inte redigerat bilden så mycket denna gången. Ökade mest bara kontrasten och mörkade ner den lite för att få snöflingorna att synas mer och sedan var det klart.

Klicka HÄR om ni vill se resten av bilderna i projektet.

Likes

Comments

Familjen åkte hem för en stund sen efter fika och mycket prat och jag har städat undan och diskat en hel del. Jag är jätte nöjd över presenterna jag fick. Nu satte jag mig precis i soffan och tänkte titta lite på tvn innan jag kryper ner i sängen istället.

Imorgon är jag ledig igen så det blir en långhelg för mig, super skönt! I helgen ska jag plugga till tentan och förmodligen åka hem till familjen på landet en stund. Tycker det är så tråkigt att bara sitta hemma i lägenheten hela helgen helt ensam när allting i stan är stängt. Då är det mycket roligare att vara hemma och umgås med familjen!

Likes

Comments

+ Jag fyller 23 år idag, jippi!

+ Att fylla år = få en massa presentkort från olika nätbutiker = ikväll blir det shopping!

+ Jag börjar få julkänslor! det har redan kommit snö och om 44 dagar är det julafton.

- Med snön kom även kylan, brrr!

+ Jag har fått godkänt på VFU:n som jag hade för någon vecka sen och jag är så glad!

+ Det är bara 40 dagar kvar innan jag får mitt efterlängtade jullov!

- Vilket även betyder att det bara är 3 veckor kvar tills tentan och jag måste verkligen börja plugga till den!

- Det tog 3 veckor för Adlibris att skicka hem en bok som jag behövde för längesen (den viktigaste boken till tentan) frustrerande!

- Att en människa som Donald Trump kan bli president, usch!

Likes

Comments

Veckans tema: Konst 44/52

temat konst är nog ett av dom enklaste temana att tolka i en bild. Konst kan ju betyda helt olika för olika personer. Till detta temat letade jag fram en gammal bild på min hårddisk eftersom jag ville skapa något nytt av något gammalt.

Jag hade inte direkt någon tanke bakom bilden utan öppnade den bara i photoshop och lekte runt lite bland alla filter tills jag hittade något jag blev nöjd med. Det var riktigt roligt att inte ha någon tanke bakom bilden, utan bara prova mig fram tills det blev något abstrakt och konstnärligt.

Klicka HÄR om ni vill se resten av bilderna i projektet.

Likes

Comments

Jag måste säga att det känns som att tiden bara går fortare för varje dag som går! Jag har gått i skolan i 2½ månad och har redan klarat av 2/4 kurser denna termin men ändå känns det som att skolan precis började för bara någon vecka sen?!

Jag har haft det ganska stressigt den senaste tiden med praktik och en stor slutuppgift i förra kursen (som jag hann lämna in i tid och väntar nu spänt på betyget) Min 3:e kurs började i måndags och eftersom den bara är på 5 veckor med en salstenta i slutet kommer tiden framöver också vara ganska stressig, kan säga att jag redan nu längtar tills jullovet som börjar om 49 dagar så man kan slappna av lite!

Idag har jag ett seminarium mellan 13:15-15:00 och efter det tänkte jag och en kompis "fira" att vi båda har fått godkänt på alla inlämningsuppgifter hittills genom att fika någonstans i Norrköping. Varken hon eller jag hittar särskilt bra i Norrköping så vi får se vart vi hamnar!

Ska försöka börja uppdatera här som vanligt igen med inlägg och bilder för jag saknar det verkligen!

Likes

Comments

Veckans tema: Ränder 43/52

Det var sent på kvällen i måndags som jag blev väldigt fotosugen och ville passa på att fota min temabild i tid så jag hade mycket tid över i veckan till min sista inlämningsuppgift i denna kursen. Eftersom det var mörkt ute och ganska mörkt inne i min lägenhet passade det bra med en mörk fotografering. Jag byggde upp en fotostudio med hjälpa av en svag lampa med mitt diskställ framför för att skapa ränderna,, som blev veckans tema.

Var redan väldigt nöjd med bilden i kameran men bestämde mig för att mörkad ner bilden lite extra och lägga på kontrast i photoshop för att få bakgrunden att försvinna helt.

Klicka HÄR om ni vill se resten av bilderna i projektet.

Likes

Comments

Veckans tema: Trött 42/52

Den enda känslan jag har känt hela denna vecka är trötthet, jag har varit så trött varje dag och somnat redan halv 9 på kvällarna,. Har haft praktik på en förskola hela veckan, så tidiga dagar och massor med lek gjorde mig jätte trött! Därför tyckte jag att veckans tema skulle vara trött eftersom de passade in så bra. 

Själva bilden till temat fotad jag faktiskt samtidigt som jag fotade temat oskarpt och tyckte nu i efterhand att denna bilden passade riktigt bra till hur jag kände mig, trött och sliten. Redigeringen är väldigt enkel, jag lyckades få till ett väldigt bra ljus under fotograferingen så den har bara fått lite mer kontrast och ett rosa filter.  

Klicka HÄR om ni vill se resten av bilderna i projektet.

Likes

Comments

Det är alltid lika skönt att vara hemma ute på landet, jag sover alltid mycket bättre där av någon anledning! Vädret var ganska grått och trist hela helgen men jag lyckades ändå dra med småsyskonen ut på en fotopromenad för att fånga lite av den vackra hösten på bild. På lördagen åkte jag,, mamma, min lillebror och lille William (som vi passade över helgen) till min lillebrors skolan där dom firade något 10-års jubileum, så de bjöds på tårta och annat roligt för barnen. Annars tog jag det bara lugnt och vilade inför veckan som kom.

Idag hade jag min första dag av 5 på praktiken. Denna gång är praktiken bara en vecka men det är mest för att man ska få känna efter ifall man har valt rätt utbildning. Jag hade iallafall en riktigt bra första dag på förskolan och min handledare är jätte snäll, så jag trivs! Jag har faktiskt jobbat på den förskolan tidigare (fast en annan avdelning) så vissa barn och pedagoger kände man igen Jag tycker även att det är skönt att jag har jobbat med detta tidigare så man vet vad som ska göras (och man slipper stå där som ett fån i ett hörn som det lätt blir när man har praktik). Nu ska jag fixa kvällsmat och matlåda tills imorgon så man kan slappa resten av kvällen!

Likes

Comments

Veckans tema: Nude 41/52

Denna vecka ville jag bara ha en enkel och vanlig bild och valde därför temat nude. För mig innebär temat nude: enkelt, naket och enfärgat. Inget distraherande (färger m.m.) i bilden och fotat bara rakt av.

Jag fixade upp kameran framför en vitt vägg, satte upp håret och fotade faktiskt bara en bild rakt av på mig själv. I Photoshop valde jag att byta ut de vita väggen mot en textur av en betongvägg. Sedan gjorde jag bara hela bilden svartvit och ökade kontrasten en hel del. Ville ha en enkel redigering för att matcha temat.

Klicka HÄR om ni vill se resten av bilderna i projektet.

Likes

Comments