Helgen som gick var vår sista semesterhelg. Robin har traskat till jobbet idag för första gången på 4 veckor och jag startar lite lugnt här hemma med en provsminkning på en tjej som ska gifta sig.

Vi tänkte iaf krama ur det sista av ledigheten och drog till vänners nybyggda hus i Halmstad. Visionen var sol och bad men möttes istället av regn och rusk. Strunt samma. Vi hade det jättebra ändå. Besökte Strömma Farm Loge som var hur fint som helst, blev helt tagen av vilket mysigt ställe - Utflyktstips! (och det bästa av allt är att vi ska tillbaka dit nästa helg för att gå på bröllop). I övrigt grillade vi, tog en shoppingtripp till Väla, käkade bra tapas på Zigges och testade dansgolvet på Tylösand!

Härligt ställe. Kan knappt vänta till nästa helg när våra vänner ska stå som brudpar i den här fina miljön!

Det var ganska blött men vad gör väl det när man kan ha glittriga strumpor i skorna.

Robin kollade som alltid på loppis in utbudet av LP-skivor, hittade dock ingen ny till samlingen.

Vi köpte istället tre roliga jordnötspingvinger. Tjejen i butiken berättade för oss att det tydligen var en pryl som fanns att hitta i alla hem under 80-talet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Snart är det dags att ta sig tillbaka till verkligheten. Runt hörnet väntar jobb med skolstart för eleverna och efterlängtad examen från yrkeslärarutbilningen på universitetet. Men jag vill liksom inte riktigt släppa semestern och inse att den har gått så fort! Jag får leva på minnena - som det här - från när hela familjen var samlad och åt middag i solnedgången på raukarna.

Likes

Comments

I helgen befann vi oss i Göteborg. Vi och 65 tusen andra som ville se Håkan Hellström inta Ullevi igen. Vädret bådade inte gott så vi packade med oss stävlar, tjocktröjor och regnjackor och ställde in oss på ett blöt kväll på ståplats. Förväntningarna var av den anledningen kanske inte lika höga som förra sommaren men vi tänkte att med trevligt sällskap så kan ju inte mycket gå fel ändå.

Så, med regnjackor på promenerade vi till Ullevi där det fanns bubbel i plastglas och massa peppade människor.

Men sen var det som att han där uppe också gillar Håkan och beslutade sig för att låta solen skina på oss istället. Folk applåderad, slängde av ponchos och regnjackor och vände sina näsor mot det varma ljusklotet på himmelen.

Och lagom till att Håkan Hellström steg ut på scen syntes det inte ett enda moln.

Kvällen var magisk!! Önskar alla kunde varit där <3

Sedan spenderade vi söndagen på Universeum. Kanske hade varit roligare om man hade varit typ 10 åt men vi var tvungna att checka ut redan kl. 10 på morgonen och ingen av oss hade varit där.. sagt och gjort, det blev en söndag i regnskog, akvarium och rymden.

Sammanfattningsvis så är Håkan Hellström coolare än rymden och jag har väldens bästa vänner.

Likes

Comments

Eller ja, det blev ganska många dagar på stranden eftersom norra Öland sällan gör en väder-besviken. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - vem behöver åka utomlands när man kan åka till Böda. 

Likes

Comments

Nu har vi precis kommit hem från en fantastisk semester på Öland, men innan dess hann det hända en hel del hemma på altanfronten. Pappa och Robin har skött det där med vinklar och sågande och jag har skruvar brädor. Det är fortfarande inte helt klart då det fattas en trappa på gaveln vid grusgången och så ska vi täcka sidorna, men det blir så fint (och stort).

Vi har redan hunnit äta frukostar, luncher, middagar samt sippat vin här. Kan ju inte vara annat än succé.

Nu funderar vi på det här med tak. Jag är lite inne på något sånt här (från Solhaga garden) över matbordet men Robin är tveksam.

Likes

Comments

Jag vet inte om det bara är jag, men jag har en lista långt bak i min kalender (ja, jag har en papperskalender som jag aldrig lämnar huset utan). På den listan står iaf sånt som jag tänker att jag ska ta mig för den dagen jag vaknar upp och upplever att jag har för mycket tid och ingenting att göra. Det är bara det att den dagen aldrig verkar komma.

På listan står det tex.
- Släktforska
- Framkalla foton och sätt in i album
- Skissa/rita/måla
- Brodera en egen väggbonad

I och med insikten att jag kanske aldrig får uppleva dagen då det bara finns tid och inga måsten, har jag nu försökt mig på punkt två (framkalla foton och sätt in i album) som en typ av paussyssla när jag måste lägga ögonen på något annat än plugg. Detta album med bröllopsbilder ska mormor få <3

Likes

Comments

Då så, en liten uppdatering på vad som händer i trädgården. Nu kan man börja se framför sig hur resultatet ska bli och det är så spännande och roligt att se hur det växer fram. Från idé på papper till verklighet precis utanför dörren.

Fint blir det - och stort! (Alla mer erfarna husägare har sagt till oss att "ta i ordentligt", "bättre att bygga större än ni från början har tänkt", "bygg inte för liten altan"... så vi tog i). Det blir ett trallgolv på ca 65 m2 med plats för oss, vänner och familjer. Det enda som snurrar i huvudet nu (förutom den gnagande insikten om att jag måste skriva mitt examensarbete till universitetet) är hur vi ska placera ut möblerna, vilka blommor vi ska planera i krukorna osv. Fortsättning följer..

Likes

Comments

I skrivande stund har jag en dånande grävmaskin utanför fönstret - Äntligen!

I bröllopspresent när vi gifte oss förra året önskade vi oss inga serviser, bakmaskiner eller pengar till någon resa.. Drömmen sen vi flyttade till huset har varit att ha en stor altan att stiga ut på en solig sommarmorgon och att kunna sitta ute och äta med vänner till långt in på natten. Vi önskade oss ett bidrag till detta och nu ska den drömmen äntligen bli verklighet!

Jag vill skapa en känsla av olika "rum" på altanen, så att det kan fungera som allt-i-ett. Matplats, avslappnat sitta-och-hänga-ställe, soldäck, plats för stora krukor, dansgolv under kulörta lyktor eller vad som helst. Här kommer lite inspiration (alla bilder finns HÄR i min trädgårdsmapp på pinterest).

Likes

Comments

Lite bilder som får sammanfatta förra helgen i Göteborg. Det blev svenhippa för våra fina vänner Julle och Helena som gifter sig i sommar! Längtar så, jag älskar bröllop!


Dagen för oss tjejer började med ett svettigt pass på SATS. Jag skämtar inte när jag säger att jag inte kunde använda mina ben dagen efter.

Sedan åt vi vegansk lunch (har ingen aning om var i Göteborg vi befann oss då). Ett något udda ställa som kändes väldigt hakuna matata men där maten var god.

På eftermiddagen mötte vi upp med grabbarna utanför Liseberg där det var bokat fem-kamp, öl i solen och Helix.

Och kvällen avslutades med grillat och trädgårdshäng hos Fridde och Issa. Som för övrigt kanske har köpt hus med Götebogrs bästa utsikt (och längsta trappa).

Likes

Comments

På udden med fint sällskap firade vi in sommaren i fredags. Inte samma lycka med värdet som föregående år men fest och trevligheter bjöd ändå midsommar på.

Likes

Comments