View tracker

För ett par veckor sen åkte jag och en kollega till Barcelona för att besöka Brcelona Hair Academy. En rolig och intressant resa som genererade mycket tankar och reflektioner. Sen hann vi såklart med att se en hel del av den fina staden, gå på muséum, äta tapas, njuta av solen och dricka cava också - Vi jobbade ju faktiskt inte dygnet runt :)

Såhär mysig var utsikten från hotellrummet.

Men vi gick mest runt och fascinerades av alla fina hus. Så som det här..

Och det här.. (har en halv kamerarulle med bara bilder på fina hus så jag tror jag soppar där).

Eller nej, den här också.

Sen turistade vi mycket också, så givetvis var vi tvungna att besöka Sagrada Familia.

Och La Pedrera med den fantastiska fasaden..

Och det om möjligt ännu mer fantastiska taket (!)

Och Katedralen.

En kväll strosade vi på standen.

Och njöt av att det aldrig blev kallt.

Lite shopping blev det också. Trots min livrädsla över att bli ficktjuvad gick vi en liten runda på folktäta La Rambla.

Vi poserade vid triumfbågen.

Innan vi slog oss ner för en öl vid den här lilla diskreta fontänen.

Och poserade lite till.

Anne hade undervisning med eleverna på skolan en dag och jag agerade tolk.

En annan dag käkade vi pizza på ett ställe med en rolig skylt.

Och tillslut blev det en dag på stranden. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förra helgen tog jag och Robin en loppisrunda. Vi bestämde oss för att åka till ställen vi inte hade besökt innan vilket var roligt. Det blev inte så många köp med en trevlig dag.

Första stoppet blev vid Eke Skola och loppisen Tusen Ting där övervåningen bokstavligt talat är proppfull med prylar. Lite rörigt i min smak men det finns säkert möjlighet att fynda om man orkar gräva i hyllorna och lådorna.DD

Därefter åkte vi mot Kosta och stannade på Stuff and Mind som var himla mysigt. Själva bostadshuset var möblerat och pyntat med känsla. Där fanns gott om saker utan att vara överbelamrat och man fick känslan av att de plockat in ett sortiment av hög kvalitet. På gården fanns även en lada/uthus som bestod mer av krims krams men mycket fina grejer. Väl värt ett besök.

Vi tog oss vidare till Lessebo och stannade till längs vägen vid Antikt no 55.

Och 60-talet som är specialiserade på dansk retro-design. Roligt att titta men för saftigt för min plånbok för tillfället.

​Och så sista stället - Hatterians pinaler som också ligger i Lessebo. Ett hus i tre plan helt fyllt med loppisprylar. Här hade jag säkert (om det inte hade varit sent på eftermiddagen och om jag hade ätit lunch innan) kunnat tittat runt i timmar. Det var inget fel på utbudet och härligast av allt tycker jag det var att hon hade inkluderat trädgården i butiken och smyckat även den med möbler och prylar som alla var till salu. 

Likes

Comments

View tracker

Då var årets semester på Böda Hamn slut för den här gången och vilken semester det var! En och en halv vecka i strålande sol tillsammans med vänner och familj. Vad mer kan man önska sig?

Sunes sommar-känsla på vägen mot havet.

Härliga dagar på stranden.

Lite beach volleyboll.

En hel del häng och grill på campingen.

Det blev ett stopp i Byxelkrok också.

Och på hemvägen stannade vi till vid raukarna.

Den obligatoriska räkfrossan. Vårt sällskap på 32 personer tog upp halva restaurangen.

Och så det bästa av alltihop. Middag på raukarna i solnedgång. Sommarens finaste kväll.

En morgon tog vi en promenad ner till hamnen och bänken där Robin friade för ett år sedan.

Sedan var det dags att vinka av Elin, Victor, Wainy och Thomas efter en middag på Kalk i Löttorp.

Vi strosade i kvällssolen på kajen i världens bästa hamn.

Jag och Robin besökte trollskogen en dag.

Och så tillslut, var det dags att säga hej då till plats 174. Den sista bilden är tagen strax innan tårarna kom. Ett helt år tills vi ses igen. Du och Jag - Böda Hamn.

Likes

Comments

Igår las sista handen på Elins och Victors lägenhet inför försäljningen. Och vilken förvandling den har genomgått, helt ofattbart vad spackel, färg och nya golv kan göra för ett hem.

Min uppgift i det hela blev att hjälpa till med stylingen inför mäklar-fotografering och kommande visningar, så igår fixade jag, Elin och Amy piffet.

Letar ni lägenhet i Växjö skulle jag rekommendera att hålla ögonen öppna på hemnet de kommande dagarna. Lägenheten är fräsch och mysig. En unik 2:a med takvåningskänsla och så centralt man bara kan komma i vår lilla stad.

Likes

Comments

Att planera och genomföra ett bröllop har tagit på krafterna mer än jag kunde tänka mig. Det var självklart underbart roligt också att få genomföra något man gått och tänkt på (drömt om) så länge. Det fanns stunder då jag önskade att jag hade anlitat en bröllopsplanerare men samtidigt hade jag nog inte (med mitt kontrollbehov) fixat att lägga vår stora dag i händer på någon annan.

Vi bestämde direkt efter frieriet förra sommaren att vi satsar på bröllop inom ett år, strax därefter bokades lokal och kyrka. Sedan har planering, bokningar och inköp successivt hållt på sen dess.

LISTOR, jag säger bara listor. Det är bland det bästa jag vet och hjälper mig hålla ordning på tankar som sticker iväg och motar rädslan att glömma något. Det får bli mitt bästa tips.

Jag gjorde även en lista nu i efterhand för att sammanställa vad kalaset slutligen kostade. En sista lista att lägga i planeringspärmen. Tänkte också att den kunde vara bra som check-lista för blivande brudpar kanske.. (självklart utan våra specifika kostnader då det skiljer sig så himla mycket beroende på vad man bokar).

Vi hade tur och fick tillgång till lokalen redan på måndagen innan bröllopet och eftersom både jag och Robin hade semester hela veckan kunde vi lägga många timmar på att göra iordning lokalen. Det tog oss (med hjälp av våra familjer) två kvällar och tre heldagar att fixa lokalen och jag kan inte för mitt liv förstå hur vi hade hunnit om vi inte haft möjligheten att börja på redan på måndagen.

Här kommer några bilder från förberedelserna.

Och slutligen några bilder som vår fotografs assistent, Olivia Henningsson, tog innan vi anlände till lokalen.

Likes

Comments

De som känner mig vet hur mycket jag värnar om traditioner och en tradition som jag värnar extra mycket om är midsommar (ungefär lika mycket som julen). Vi firar som sig bör med sill och potatis, hemma-kryddad snaps, små grodor kring stången, häng på bryggan, dopp i sjön, 5-kamp och dans fram till soluppgången (för de som orkar).

Jag är så glad att vi har just den här traditionen då man får umgås med både vänner och familj en hel dag och det fungerar liksom som startskottet för sommaren. Alla är så sommarglada och man vet att man har en underbar tid framför sig. Det är väl en anledning att fira om något!

Likes

Comments

Nu är det en vecka sedan vi sa JA till varandra i Öjaby kyrka och firade detta tillsammans med alla våra vänner på Bergqvara gård.

De första bilderna vi fått från Martina Wärenfeldt (M Studio) är helt fantastiska och beskriver känslan under dagen så bra. Kan knappt vänta på att få se alla andra bilder och filmer från dagen!

Something blue..

Syster <3

Den finaste buketten jag någonsin sett, gjord av Blomstra by Emma.

Våra älskade syskon. Elin, Lottie och Rasmus. Tärnor, bestman och toastmasters. Kärt barn har många namn. Dessa tre gjorde vår dag så bra. Bättre än vi någonsin kunnat drömma om!

Pappa <3 som överraskade med sång i kyrkan.

Den fantastiska tårtan som Linn hade gjort, mäkta imponerad!

Så många fina tal..

Och roliga spex..

Likes

Comments

Nu har vi fått bilderna från vår provfotografering som bästa Martina Wärenfeldt (M Studio) har tagit. Jag och Martina har jobbat mycket ihop men då är det såklart inte jag som står framför kameran så det var lite nervöst.

För mig kändes valet av fotograf otroligt viktigt. Bilderna är ju (förutom minnena på näthinnan) det man har kvar att se tillbaka på efteråt och extra tryggt känns det såklart att det är en vän som fotar.

Vi åkte tidigt i ottan ut till vackra Tyrolen och gjorde en vintage-inspirerad plåtning. Miljön, vädret och en coachande Martina gjorde morgonen fantastisk och jag är så glad för de fina bilderna. TACK!

Likes

Comments

Förra helgen var mer än jag kunnat önska eller föreställa mig. Blev överraskad av en hel hög med snygga brudar på fredagkvällen. Det blev en fin och ganska lugn möhippa med mat, vin, lekar och massage. Framåt natten tackade de flesta för sig medan några sov över för att äta genensam frukost med mig dagen efter.

Morgonen kom och jag stod i lugnan ro och förberedde frulle när det återigen ringde på dörren. En mindre hjärtinfarkt och lite tårar senare drog möhippa (del 2) igång. Dagen innehöll allt..prosecco till frukost, innebandy like old days, besök av tomten, blomsterbinderi, lekar mm och så det bästa avslutet jag kan tänka mig - en rejäl preweddingfest i Slottsruinen tillsammans med alla grabbarna från svensexan.

Det är vid sådana här tillfällen man måste nypa sig i armen, kan det verkligen vara så att jag har så många fina vänner som fixar och ordnar en så fantastisk dag för mig? Tack alla inblandade för bästa möhippan!

Likes

Comments