Header

Vi fick inte inte nog av vinter i Trysil så vi gjorde en utflykt till Wik slott som ligger någon mil utanför Uppsala. Det är konstigt att man tycker det är kallt här hemma när man har åkt skidor, eller kanske inte när man tänker att där uppe hade jag tre lager på bena och idag hade jag bara mjukisar och täckbyxor


Wik ärr mitt hjärtat i Uppsala för det är så mycket natur och ändå så nära Uppsala, man behöver inte planera för att åka och det är skönt att komma ut bara bort ifrån stan lite.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår satt vi i bilen i flera timmar ifrån Norge men det gick jätte bra. När man har åkt bil till Åre sen man var fem så går det smärtfritt bara ha bra musik..

Bilden är taget för några år sen men den ända som passa tycker jag

Men som sagt vi åkte hem ifrån ett vinterland till ett annat vinterland för hemma i Uppsala var det också mycket snö. Inte lika mycket som i Trysil men mycket mer än vad det burkar vara i Uppsala. Jag tycker det faktiskt var lite mysigt när jag kom hem och det var riktigt vinter här. Inte för det brukar vara låsas vinter men det var ungefär samma vinter som där uppe.


Likes

Comments

Denna vecka börjar lida mot sitt slut, men vi fick världens skönaste väder sista dagen i backen. Det var nästa så att man ville stanna en dag till men då vi börjar jobba igen på måndag så är det ju skönt att komma hem, så man har söndag hemma. Men att vara borta en vecka såhär och bara göra saker som man älskar är ju livet.


Det bästa med skidåkning är att man få frisk luft samtidigt som man ha kul och få träning så det är liksom allting på en gång.


Men imorgon går bilen mot Uppis igen mot allvaret, jag längtar inte men det gör man ju sällan när man har varit ledigt och varit på borta. Men om man lever såhär jämt så blir det ju inget speciellt så jag föredrar att ser fram mot perioder i livet då man får de saker man älskar.

Likes

Comments

Idag har vi fortsatt att åkt dualski med min kompis mamma som är skidlärare. Att få åka med henne och det är gratis bara för jag fyllade år igår, det är ju jättesnällt.

Idag åkte vi sittlift som jag bara kan göra i dualski, eftersom den är lättare än en skicart. Första gången jag åkte sittlift var för två år sen, då tyckte jag att det var häftigare än idag.


När jag var lite tyckte jag att sitta på en skida var otäckt så i början tyckte jag dualsk verkade läskigt men nu är det roligare än skicart

Likes

Comments

Äntligen så fick vi lite behagligare väder att åka i idag och eftersom vi har bekanta här som jobbar på skidskolan som vi hyr min skicart av så passade vi på att lära oss att åka doalski som gå på en skida istället fyra som en skicart gör.

Personligen tycker jag bättre om att åka doalski eftersom man känner närr som man åker än när man åka skicart. Det är liksom en häftigare känsla

Nu på kvällen har vi varit ute och ätit på en restaurang som låg på ett hotell. Det var väldigt gott.


Det var en annorlunda födelsedag men det skönaste som jag någonsin har haft tror jag eftersom jag aldrig har varit bortrest över min dag

Likes

Comments

Idag fick vi börjar med att scotta ut oss ifrån stuga för det hade kommit flera meter snö under natten, men det är faktisk inte så farligt kallt så länge det inte blåser.


Så fort det blåser så blåser det kallt och när man kommer upp till backen så blåser det snö så det knappt går och titta med öppna ögon.


Det här är när vi inte ens har börjat åkt


Men idag var det lite skönare och åka för det snöade på ett annat sätt än igår men samtidigt var snön jobbigt och åka i

Likes

Comments

Först och främst måste jag be om ursäkt för min dåliga uppdatering de närmste månaden. De har varit lite mycket som har hänt. Inte jobbiga saker utan saker som man behöver fixa innan något förändras i ens liv.

Men nu är jag i fjällen och samlar krafter med min pappa och en assistent. Vi har hyrt en stuga som ligger ca 5 minuter ifrån backen med bil. Precis lagom!


Det första man tänkte när man kom upp igår var "hjälp kan det vara så här mycket snö men tydligen kan det vara det. Men det är faktiskt ganska mysigt med riktigt vinter trots att det är jobbigt när det snöar och blåser när man åker. Nedför gick bra med så fort man kom upp lite i liften så var det blåsigt och snöigt. Därför la vi av ganska tidigt idag

Nu är vi hemma kalla och trötta men framför allt nöjda efter första dagen i backen.

Likes

Comments

Min största önskan är att hitta någon att dela min vardag med, att komma hem till någon som fråga om hur dagen har varit.


Men när man handikappad så börjar man prata med killar som verkar vettiga men oftast så slutar det i att de ber en att göra saker över nätet (ta kort på sig naken) eller så vill de inte träffas eftersom man sitter i rullstol och ha lever med assistent, men det är inte okej. Vi som sitter i rullstol vill förtjänar också respekt. Bara för vi sitter i rullstol eller ha andra handikapp så betyder det inte att man kan behandlar oss hur som helst.


Likes

Comments

I helgen har jag varit med mina föräldrar i stugan vilket var väldigt mysigt. Jag är faktiskt chockat över att jag helt plötsligt älskar att vara i stugan nu för tiden eftersom jag är i många år tyckte att det har varit tråkigt i stugan, men jag tror att det har och göra med hur mycket när man är i stan


Det är två bilfärjor ut till våran stuga och i fredag kom vi till första färjan när solen precis hade gått ner så jag blev alldeles lugn inombordsNär vi kom fram så drack vi champagne och till middag blev det min favorit rätt oxfilé och potatisgratäng. Ibland behöver man bara koppla av som jag kände att jag jag behövde i helgen

Likes

Comments

Äntligen har jag kommit igång med att göra egen vegansk tvål. Det var super lätt

Jag planerar att börjar starta ett hobby företag när jag har gjort det några gånger men redan idag startade jag ett Instagram kont

Likes

Comments