Hej tänkte bara säga att jag är jättedålig på att uppdatera, men nu tänker jag såhär! Varje onsdag, lördag och måndag ska jag upd! Här är lite av planeringen:

Måndag: skriva om träningen i ”träningsgruppen”

Onsdag: skriva om ”Tessan träningarna” (idag då)

Lördag: skriva lite allmänna saker i stallet mm!❤️

Snabbt inlägg nu, sedan ett till ikväll om Tessan träningen❤️

/Ella 🦄

Pellis får stå för bilden! Bilden tagen innan en tävling förrförra veckan❣️😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heej! Länge sedan nu. Men jag och Doris tänkte iallafall ha en typ av frågestund❤️ Vi la ut på våra snapstorys och vi har fått väldigt många frågor❤️ Så vår tanke var att Doris svarar på samma frågor i ett annat inlägg och jag här och nu!


1. Favvo mat?

Jag gillar det mesta men typ soyanuggets.

2. Högsta du hoppat på häst/ponny?

Jag har hoppat 90 cm

3. Hur länge har jag och Doris känt varandra?

Sen vintern 2015, alltså 2 år nu❤️❤️❤️

4. Hur länge har du ridit?

Jag har ridit i 9 år

5. Bästa hästminnet?

Vet ej, varje dag med hästarna är bästa minnet & tiden. Men när jag Doris, och tre andra var & badade med hästarna❤️

6. Roligaste minnet utan häst & med häst?

Utan häst är lätt när jag, Doris & Amanda (hennes blogg: Ponnymupparna) var på bio!❤️
Och med GOTA CUP!❤️❤️

7. Mitt & Paellas långsiktiga mål?

Jag vill gärna tävla New Forest Ponny Mästerskapen! En stor tävling för bara New Forestponnys!det ingår dressyr och hoppning!❤️

/Ella🦄

Likes

Comments

Hej!❤
Jag har inte uppdaterat på länge men det beror på att jag inte gjort så himla mycket förutom träning, tävling och dressyr "hemma". Tävling är ju lite mer att skriva om men det blir ju typ alltid samma.
Men igår var jag och Messi på terrängträning. Det var i Mariestad, i ridhuset. Jag började med att rida fram nere på ridbanan i det mysiga mörkret och på nått sätt bar det inte kallt alls. Den sköna svala kvällsluften var perfekt att rida i och Messi var så härlig!😻🦄När jag hade ridit fram lite i alla gångarter var det dags att gå till ridhuset. Där började vi med att mjuka upp hästarna och rida fram lite till. Efter det så började vi hoppa.
Först hoppade vi två helt vanliga räcken som stod nästan som snett igenom på varsin sida av ridhuset. Under det ena räcket så låg det små pumpor. Det gick bra och det var inte något konstigt tyckte Messi. Lektionen fortsatte och det var många roliga hinder med. Bl.a. Ett räcke med små höbalar under som stod på en långsida. Efter det hindret på samma långsida låg en vattenmatta som skulle föreställa en grav och direkt efter den ett helt vanligt räcke. Det fanns en hyfsat stor häck och ett jätteroligt smalhinder med lite skogsliknande detaljer, som vi fick rida an på på olika sätt. Sedan fanns det också ett räcke på den andra långsidan med pressening under sig och lite kvistar typ. Det var dom hindrerna vi använde mest och det gick superbra. Träningen var väldigt rolig och lärorik!
När vi kom hem till stallet igen så var både jag och Messi väldigt trötta!😂

~ Doris🦄

Likes

Comments

Heej, Ella här! Idag klippte/trimmade vi paella så nu är hon en liten råtta (hennes hud är grå därför kallar jag henne ”råtta”)

Iallafall hon var jätteduktig när vi rakade så nu är hon jättefin!❤️.

Efter vi hade rakat henne så red vi ut i skogen! Det var jättemysigt för min syster & pappa cyklade med till travbanan! På travbanan travade jag lite mer än halva varvet sedan galloperande jag resten, fet gjorde jag två gånger! Hon var såååå pigg så när jag skulle forma henne hackade hon väldigt mycket men sedan i andra varvet lugnade hon sig lite. Men det som ändå var väldigt roligt var att hon höll formen väldigt bar i gallopera också!❤️❤️

Hon var världens finaste lilla pilluttaråtta idag!🐭💕

Och imorn ska jag och min bästa kompis Amanda åka på den nationella tävlingen i Lidköping och titta!💗

Hennes blogg: Ponnymupparna❤️

/Ella🦄

Gammal bild!🐷

Likes

Comments

Hej! Idag är det fredagen den trettonde!
Själv tror jag inte på att man får otur då men idag fick jag, hehe😅
Jag var alltså i stallet. Messi skulle vila och allt var lugnt och bra. Men helt plötsligt när jag stod där och nästan hade borstat klart kände jag bara att jag var tvungen att rida. Jag fick liksom som något sug i hela kroppen att jag verkligen ville rida!🐎Så jag hämtade benskydd som jag satte på. Men av någon korkad anledning fick jag för mig att jag skulle rida barbacka!😂Jag struntade alltså i sadeln och tog på min utröstning samt tränsade lilla Messi. Sedan hoppade jag upp och gick förbi ridhuset upp mot ridbanan där ingen annan var och jag kunde rida ifred. Det var skönt ridväder och en fleecetröja passade perfekt under västen i den lite kalla luften. Väl på ridbanan fortsatte jag först att skritta och sedan trava det gick bra och han jobbade fint i form. Även i galoppen gick det super för att vara barbacka och med en fin form. Hela passet gick bra men när jag skulle skritta av så skrittade jag på en grässlinga runt baksidan av anläggningen. Messi drog ner huvudet och ville äta lite. Jag lät honom faktiskt göra det men då, från ingenstans så var det något i gräset som skrämde honom. En groda? Mus? Jag vet inte, men läskigt tyckte Messi att det var iallafall. Han ryckte upp huvudet och studsade omkring. Eftersom jag inte var beredd och inte hade någon sadel lyckades jag inte hålla mig kvar särskilt länge!🙈😂Men på något sätt lyckades jag ändå hålla kvar i tyglarna och inget farligt hände. Det gjorde inte ont eller så. Jag skrattade bara och Messi frustade!😂❤🦄lille busponny var allt mamma sa, haha.
Aja, hoppas ni förstod att ni ska absolut inte under några omständigheter trotsa ödet att rida barbacka på fredagen den trettonde!!!😂🤦🏼‍♀️😘

~ Doris🦄

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering men har ridit mycket dressyr hemma och ridit i skogen på sista tiden. Tänkte att det kanske inte är så himla kul att läsa om.
Men iallafall, nu tänkte jag skriva om två saker i detta inlägg!

TÄVLINGEN
Först tänkte jag skriva om gårdagens tävling!🏇🏻jag startade en LD+ (75 cm) och en LC (80 cm) båda gick väldigt bra men satsade inte på någon placering så det blev det ingen.
Aja första klassen var lite vinglig i grunden men omhoppningen var fantastisk. Så snäva men bra svängar!😻💪🏻jätte nöjd men blev 4 av 2 placerade.
Nästa klass gick också väldigt bra! Mycket bättre känsla än den förra grunden men en ryttarmiss så vi rev ett hinder. Väldigt nöjd ändå eftersom själva rundar var grym!❤

FLYTTEN
Idag däremot så har vi flyttat Messi. Vi har alltså bytt stall. Jag tycker det ska bli kul att se hur det fungerar där och att vara i samma stall som dom fina dressyrhästarna. Det kommer bli väldigt intressant och lärorikt. Det nya stallet ligger ganska nära det gamla så därför skrittade jag barbacka till det nya stallet. Messi tyckte det var väldigt spännande och hälsade glatt på alla hästar och människor. Vi hälsade även på stallkatten och stallägarens hund, Ralf som vi träffade när vi var och kollade på stallplats. Det var en kul dag och jag hade sovit över med en kompis den natten! Jättekul och jag hoppas allt ska bli bra!❤

Har även tänkt på vilken råkall höstkyla det kommit🍁🍂🥀💨
Aja, snart är det vår igen!😂🌿🌸

~ Doris🦄

Dom två första bilderna är tagna av @nellies.foton på instagram och är från tävlingen igår. Den en sista har jag tagit på Messi och det är i hanns nya box.💕

Likes

Comments

Heej! Jag vet att jag ej har upd bra alls bra men har ej hunnit eller ridit några ridpass som är värda att skriva om för det skulle bara bli ointressant då!❤️

Ridpasset den 30/9-17 & 1/10-17💍

I lördags red jag ett så så himla bra ridpass, vi red i skogen och jag tränade på att släppa henne ur form och att ta tillbaka henne igen för det behövs ju i dom flesta dressyrprogrammen.

Det gick ju som sagt suuper! Hon formade sig jätte fint och kom under sig jättebra🦄. När jag hade släppt henne några gånger och jobbat ihop henne lyssnade hin hur kvickt som helst!💗. Jag har verkligen hittat hennes knappar nu och hon förstår mig! Världens duktigaste ponny!💗💗

Ridpass 2

Igår gjorde jag samma sak som i lördags fast med mer volter och att byta ställning m.m💓 Gick såå himla bra!💓💓

~Ella 🦄

Bilderna är tagna av Amanda min bästis!

Hennes blogg: Ponnymupparna

Hennes fotokonto på Instagram : Amandas.foton❤️

💗💗

Likes

Comments

Hej!
Jag (Doris) har tyvärr inte haft tid att blogga sen i onsdags då jag var på hoppträning.
Jag brukar åka på hoppträning varannan torsdag men det blev på onsdagen sist istället.
När vi kom fram med transporten lastade vi ur Messi och sadlade osv. Sedan skrittade jag lite på en väg utanför ridhuset innan jag gick in i ridhuset och började rida fram. Efter ett tag kom några fler och tränaren.

Lektionen

Vi började lektionen med lite markarbete. Det var en övning som gick ut på att man skulle trava på spåret och i varje hörn göra en volt som inte fick gå över medellinjen. På en liten bit av den öppna delen skulle man sakta av till skritt och sedan trava igen. Vi gjorde det en gång i varje hör ni bade vänster och höger varv. Det gick bra och Messi var jätteduktig och fin. Sedan gjorde vi samma sak i galopp och saktade av till trav på en liten del av den öppna delen och sedan fatta galopp igen. Det gick också super och jag var nöjd!
Sedan började vi att hoppa, först några småskutt och sedan lite högre. Det var lite olika hinder. Bland annat så var det en oxer med galoppbom och ett sockerbitskutt innan och med en galoppbom efter två galoppsprång efter på snett igenom linjen. På ena långsidan stås det två luftiga räcken med 6-8 galoppsprång emellan beroende på vilken häst/ponny man har. Jag och Messi fick in 6 och 7 galoppsprång. Det stod även ett räcke med vattenmatta under på en diagonal och en högt sockerbithopp på den andra långsidan med galoppbom framför.
Allt gick väldigt bra men såklart så blev vissa hopp bättre än andra och vissa lite sämre. Men jag är så nöjd och det var superkul! Messi var verkligen så himla fin, duktig och snäll. Helt klart bästa ponnyn!❤
~ Doris🦄

Bilden är tagen för ett tag sendan på tävling men hade ingen från hoppträningen! 💕

Likes

Comments

Hej! Idag fyller jag (Doris) år!🎉
Därför passade vi på att rida ner till badet där vi bor precis som förra året innan det blir för kallt. Det var jättekul och Messi var super duktig!❤För att komma dit skrittade vi först på en grässtig bort från stallet. Sedan på lite olika grusvägar tills vi kom till en jättefin och mjuk sandstig som jag alltid galopperar på.🐎 Vi galopperade och det gick som vanligt: lite skutt åt sidan och småbus men en riktigt härlig galopp. Så himla fint väder! Varmt och skönt men en härlig höstluft.🍁🍂Efter galoppen följde vi en väldigt lång grusväg. Sedan skrittade vi på asfaltsvägen som leder till det lilla badet.

Badet är inte superstor men ganska. Stora klippor och en liten sandstrand. Vid badet väntade min pappa och våran hund Toke. Toke blev väldigt glad när han sog någon han kände (vi var ensamma där) och gick i vattnet med mig och Messi.❤Vi började med att skritta i vid sanden och eftersom det är så långgrunt där så kan man gå långt ut, det gjorde vi. Sedan travade jag in till stranden igen och fortsatte trava ut och in lite. Det var jättekul och vattnet stänkte, haha mina fötter var syngsyra när jag tog av mig skorna när vi kom hem!😂💦Sedan galopperade jag ut och in några gånger och hoppade över en stock som låg vid gräset. Det gick också bra och vi började rida hem igen samma väg. Då var han väldigt uppspelt och pigg!💕Vi jobbade i form hela vägen hem och hade jättemysigt!❤
Superbra födelsedag och superfin Messi!❤

Paket på morgonen🎁

Jag väcktes på morgonen av min familj. Jag fick några paket som var jättefina bl.a. en ridfleecetröja, ett par ridbyxor, en hundbok och lite andra kläder!😻Jag hade fått några paket redan som t.ex. ett par jättefina ridstövlar och lite småsaker till pollen.💕

~ Doris🦄

Likes

Comments

Idag var det träningsgruppen som stod på schemat! Jag red en Konik som heter Klinton (Klint, Klintis, klintan) och han är så himla mysig att rida! Han är väldigt pigg och glad och idag visade han det innan och utan + att vi var på Skogsborg och det är dom inte så ofta så det gjorde ju lite extra mycket energi!😹

Det första vi gjorde när vi suttit upp var att skritta fram sedan travade vi lite på grusvägen! När vi hade kommit fram travade vi på en volt och gjorde halter och igångsättningar!

Skogsborg är ett tävlings fält som är till för körning så det finns lite körnings hinder där som svängde runt för att hästen skulle bli snabb i hjälperna m.m.

När vi skulle gå från körnings hinderna till en stock som vi skulle hoppa över började min kompis och min häst att gallopera och bocka ganska mycket kan man säga (!!) haha!😹😹

Efter det hoppade vi lite över en stock på en kulle och då var han så fiiin! Alltså det gick så så bra idag!! Klinton är faktisk sjukt bra o fin tycker jag!!💗💗

~ Ella🦄

Lite bilder och videor från idag!💍🦄💗

Likes

Comments