Mycket har hänt på den senaste tiden, mitt senaste blogg inlägg är från 10de april och nu är det 24/6 och midsommarafton! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst i detta inlägg men skall fatta mig kort.

Det är en jobbig sak att vara just Mathilda Ädel, men ändå en ovärderlig gåva. De jobbigaste med att vara just mig är de som inte accepterar mig som jag e vill gärna trycka ned mig genom att kalla mig saker som jag hört under en lång tid, sedan 2-3an om jag ska vara ärlig. Jag har lärt mig leva med det så det är inget jag tar åt mig längre! Jag har ett sätt att omvandla det till en energi som gör mig starkare, vilket är en otrolig fördel. Andra saken är att om jag skall göra något skall det vara näst intill perfekt. Tredje saken är att jag inte kan kontrollera mina känslor, så jag skrattar åt det mesta, gör mig rolig för att folk skall skratta åt mig. Då tänker ni: "men varför är det kul att folk skrattar åt dig?" Jo, jag tycker om att fjanta mig och leka clown. Helt enkelt är jag mig själv!

Det här med att vara singel har varit rätt skönt, men nu är det slut på det, träffat världens finaste kille! Han accepterar och älskar mig för den jag är, lika som jag gör med honom. Kommer icke nämna namnet på honom för ja och han liksom vill ha det för oss själva innan vi blivit helt bekväma i att kalla varandra pojkvän och flickvän, thihihi. Han gör verkligen mig lycklig så oroa er inte!💗
Ingen idé att ni försöker pressa ur mig vem det är, för det är mellan mig och han när vi vill gå offentligt med det, kände bara nu att jag ville skriva av mig lite!


Vissa kanske märker på mig hur dåligt jag mår. Jag har ju haft problem med magen under ca 3 månader. Det vi trodde var gluten intolerans visade sig kunna vara magkatarr. Aldrig upplevt smärta som denna förut. Men någon gång ska väl vara den första, brukar det inte vara så? Alvedon eller Ipren hjälper inte. Så vad fan ska jag ta mig till? Värken har blivit värre under den senaste veckan. Alla säger att det kan vara Mensvärk men det tvivlar jag på då det inte ens är min period nu. Får inte äta vad som helst heller så man blir ju begränsad på skollunchen. Vilket kroppen tar stryk av, då jag inte får i mig tillräckligt och energin tar slut så fort och gör mig sur och ledsen på samma gång. Det drabbar personerna runt om kring mig. Jag skulle ju kunna försöka se lite glad ut och bete mig som jag är glad. Men när man har så ont så blir det svårt i längden.


Pappa sa till mig när jag kom hem från skolan att vi skulle åka ned på Apoteket och kolla om de har något receptfritt mot "magkatarr". Och det hade dom! Tror faktiskt det hjälpte bara för stunden. Så nu är verken den samma igen..


Slänger in några bilder nedanför, den första är från fotostudion för någon månad sen då jag fick släppa lös det jag har inom mig... Haha.


Glad midsommar🌸, och ta hand om dig och dem du älskar!💘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag fått känslan tillbaka att vilja göra fler nya intressanta inlägg, så vi kör på det. Det var riktigt länge sedan sist. Sak samma nu kör vi!

Jag skulle vilja ta upp ämnet självmord, på grund av att vid de flesta tillfällen påverkar samhället. Jag personligen har aldrig upplevt det, men då folket som lever runt en blir påverkad av det och upplever det då blir jag rädd. Cirka 40% av personerna jag skrivit med har haft det jobbigt och haft grova tankar och planer om att ta sitt liv, för de inte orkar mer. Det är vansinne! De har då skrivit till mig och berättat hur de mår och allt de går igenom under alla år. Jag vill inte att någon ska behöva komma till den gränsen då de bestämmer sig för att ta sitt liv. Jag som person skulle aldrig tillåta någon i min närhet att ens ha tanken på att begå självmord!
Jag och min vän stod och väntade på tåget som skulle ta oss till Hudiksvall, efter en heldag i Gävle med firande av min kommande födelsedag (bilder finns nedan), en sån otroligt fin vän som jag har önskar jag alla hade! Då hade allas liv varit tipptopp!
När vi står där på perrongen och väntar, läser vi på en skärm att en olycka med tåg inträffat mellan Sundsvall och Gävle. Vi börjar tänka om det kommer påverka våran resa hem, men då tänker vi att det inte är något allvarligt så vi kliver på tåget som skulle börja rulla om ca 15 minuter. När de minuterna gått och även 10 därtill gått hör vi förarens röst som säger som så här: "Vi kommer att behöva vänta in ett tåg som kommer uppifrån Norr, de har varit med om en olycka och passagerarna skall med detta tåg." Okej, tänker vi. Det tar säkert ingen vidare lång tid. Cirka 20 minuter senare hörs hennes röst igen, med ett nytt meddelande. "Vi har ingen ny information om händelsen men den nya avgångstiden är beräknad till 17.45. Vilket är nästan en hel timme efter originaltiden. När vi väl rullar sätter sig en man och en kvinna bredvid mig och min vän, om de var ett par eller inte vet jag inte. Båda verkar berörda av händelsen, jag ser på kvinnan att hon är nedstämd och tätt på lite ledsen. Jag tänkte jag skulle fråga henne om vad som hände. Men bestämmer mig för att låta bli ifall hon skulle bli sårad eller liknande. Hon tar stunden efter upp sin telefon skriver ett meddelande med tunga fingrar. Jag sneglar lite på telefonen och skärmen ifall hon kanske skriver något om händelsen. Där skriver hon att en nära anhörig man fått en rotvälta över sig och avlidit, samt ett försök till SJÄLVMORD framför tåget. Helt sjukt! Jag skickar styrkekramar till henne och de som händelserna angår, anhöriga och liknande.

Så mitt budskap med denna text är att innan ni bestämmer er för att begå ett självmord prata med någon, en nära kompis, förälder, kurator eller mor och farföräldrar (de har hjälpt mig otroligt mycket, genom svåra perioder i mitt liv.) Allt blir bra, det tar bara tid och tålamod!😊

Likes

Comments

Jag har endast börjat min resa genom gymnasiet men redan sett helt underbara saker mellan olika människor.
Bara ta det som hände nu på bussen på väg till Sundsvall! Det var en kvinna i medelåldern med hund som ej visste hur man fick bussen att stanna, och det såg en 25 årig mörkhyad kvinna. Hon hjälpte kvinnan som ej visste genom att ropa till busschauffören att stanna. Då de passerat kvinnans busshållplats så hjälpte det ej att trycka på stopp. Så den mörkhyade ropade och fick stopp så hon kunde kliva av.
Det kallar jag hjälpsam, jag skiter totalt i vilken hudfärg en människa har man minsta möjlighet att hjälpa till så gör det för din egen skull, det gör en så glad och varm på ett helt underbart sätt!
Tack för mig! :)

Likes

Comments

Usch för vissa av dagens busschaufförer, visar ingen respekt för trafikanter eller passagerare! Denna busschaufför kör överdrivet fort och skriker i högtalarna åt en passagerare som ser ut att ha någon form av sjukdom eller skada. Tycker det är ytterst dåligt att då skrika åt denna passagerare att hon genast ska kliva av. Passageraren kliver vänligt av, men när denne klivit av ser ja att hon gråter utanför bussen. Jag förstår direkt att hon ej kommer klara sig själv där hon vart av kastad, visserligen var hon 25+. 

Är det bara jag som tycker att en busschaufför ej kan göra så mot en passagerare?!?

Många varma, goa kramar från Mathilda​<3

Likes

Comments

Jag tycker det är rent utav hemskt hur barn och ungdomar beter sig idag. De behandlar andra annorlunda bara för att de ser annorlunda ut. Vad är det för anledning till att inte sitta brevid någon bara för de ser annorlunda ut i till exempel bussen? Förstår ni inte att de känner sig annorlunda behandlad? Tänk om du skulle sitta på ett säte i bussen, det är fullt annars i bussen och personen som ser sig om efter en plats. Personen ser mycket väl att du tar undan väskan så personen kan sitta där. Men personen väljer i vilket fall att stå. Det tycker jag är kränkande mot personen som vänligt erbjöd sittplats. Alla ser ju olika ut, men bara därför behöver inte de som tror att de ser bättre ut kan behandla andra annorlunda och kränka de? Jag blir så irriterad och ledsen över vart barn och ungdomar är påväg. Det är ju hemskt!

Likes

Comments

Hej! Nu i helgen har jag varit nere i Skåne på USM - Svenskt Mästerskap för Ungdomar.
Själva bilturen med alla tävlande och anhöriga, den har varit lite dryg eftersom vi åkt 89 mil ca 10 timmar.
När vi väl kom fram så fick vi nycklarna till hotellrummen och jag fick ett enkel rum för mig själv, så himla chill. Medans alla andra fick dela med sina föräldrar. Mohahah..
På tävlingen så var jag taggad, jag hade bestämt mig för att göra en så bra tävling som bara möjligt. Vilket jag verkligen tycker jag fick till! I ryck blev det: 36 kg. I stöt blev det 40 kg. Jag fick silver i ryck och brons i stöt. Totalt blev det en brons plats. Så totalt tredje bäst i min vikt i Sverige. Så stolt!!

Tack för mig! Kramar Mathilda!😇
https://nouwcdn.com/7/1050000/1050000/1046363/pics/201551719384571501046363_sbig.jpg?width=500

Likes

Comments

Varför ska det vara så mycket skadegörelse och sabotering för andra i samhället? Kan man inte bara låta saker och ting vara helt och vara fint? Nä, vårat samhälle ska inte få se fint ut. Det är allt folk runt om kring dig som drabbas av det. Tex. Varje gång man åker en stadsbuss eller länsvägsbuss så, tycker folk borde klara av att åka buss utan att rista in på baksidan av sätena eller bestämma sig för att skruva bort baksidan helt. Varför ens Visst att folk har olika problem och så, men det är då inte bara folk som har problem som gör så. Utan de är helt vanligt folk. Att ens komma på tanken att göra något liknande är sjukt!

Kramar Mathilda👑


Likes

Comments

De flesta tjejer som använder sociala medier skriver att de inte är nå fin utan smink. Varför klaga? Det finns folk i världen som inte ens har tillgång till smink eller skönhetsbehandlingar och liknande. Varför kan inte folk acceptera sitt utseende? Nej, för de ska klaga och få kommentarer om att de är så fina och vackra och lika fin med smink. Ja visst är man fin i smink, men man behöver inte klaga så fort man är utan smink.

Lägg inte upp bilden om du ska skriva att du inte ha något smink. Då är du bara ute efter uppmärksamhet och så. Du vill bara att folk ska skriva att du är vacker. Så jäkla drygt. Fattar inte ens hur folk orkar kommentera något sådant.
Lika när folk lägger upp på Facebook "Gilla så taggar jag dig om du fin." Vad är ens det bra för? Tänk på de som du inte taggar, hur nedtryckta känner inte de sig då? Ibland så är det bra om man använder hjärnan innan man söker uppmärksamhet.

Tack för mig, ha en fortsatt bra helg!
Kramar Mathilda💎

Likes

Comments


Äntligen fredag!!!!💁👌
Efter skolan gick jag och en kompis (min bästa killkompis) Alex till ungdomsgården. Vi ska väl vara här till typ tio eller något. Så sen ska jag väl hem och mysa framför en film å svulla godis! Har FF i helgen så blir en fett chill helg! Skriver nå mer sen för nu ska ja iaf va med Alex!✌️😊

Puss och Kram
Mathilda Ädel❤️

Likes

Comments

Kirrade personligt rekord på tyngdlyftningen, är riktigt stolt över det! Så kommer ha ett leende på mina läppar nu ett bra tag! Men tog 40 kg i stöt och tidigare tagit 37 kg endast. Tränat endast 6 månader. Tycker jag tar mycket för att bara tränat så pass lite endå. Det har med inställningen att göra, ej tänka och bli förbannad. Blir man förbannad så fixar det mesta inom tyngdlyftning. Ja kirrar BiffN 💪
Har börjat få ett intresse för att rita. Ritade denna i brist på att ha något att göra. Är riktigt nöjd över den! När ja väl var klar med det ja ritat så tog jag fram locktången och lockade håret. Så jag har haft lockat hår hela veckan! 😊 Vill egentligen ha det så men orkar inte locka det varje dag i fortsättningen. Men jag är stolt och glad över det så nu somnar jag gott!

Kram och puss

Mathilda Ädel❤️

Likes

Comments